endkcn

Thor Heyerdahl Videregående Skole

Larvik/ Norge

Areal/ 28.000 m²
Byggesum/ 563 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2005, førstepræmie i indbudt international arkitektkonkurrence
Status/ Opført 2007 – 2009
Bygherre/ Vestfold Kommune
Interiør design/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør/ Multiconsult

Thor Heyerdahl Videregående Skole er med 1.650 studerende og 300 ansatte en af Norges største skoler for ungdomsuddannelser og samler et bredt spektrum af ungdomsuddannelser i én kompakt og vertikalt orienteret bygning og skaber på denne måde tværfaglig synergi, sammenhæng og en følelse af fællesskab. Hovedstrukturen består af et åbent, kvadratisk dæk med dybe udskæringer, der både skaber dynamik og lader dagslyset komme dybt ind i bygningen.

Den nye bygnings lagdelte design er enkel men effektiv, og samler skolens forskellige elementer i en kompakt, fleksibel og vertikalt orienteret bygning.

Projektet indeholder en separat sportsarena med plads til 4.000 tilskuere; arenaen bruges af skolens kultur- og idrætslinje og som hjemmebane for det lokale håndboldhold, samt til større arrangementer, koncerter ol. Arenaen vil styrke forbindelserne mellem de studerende og det omgivende samfund.

Dækket ovenover er drejet 180 grader om bygningens centerakse og skaber således en serie af enkelt- og dobbelthøje områder, der udnyttes til teoretiske fag, værkstedsaktiviteter og fællesfaciliteter.

lignende projekter/