endkcn

Commonwealth Pier

Boston/ USA

Areal/ 65.500 m²
Konkurrence/ Inviteret, international konkurrence, 2017
Status/ Projektet forventes færdigt i 2024
Bygherre/ Pembroke
Byggeentreprenør/ Turner|Janey
Lokal arkitekt/ CBT Architects
Landskabsarkitekt/ IBI Placemaking
Ingeniører/ Thornton Tomasetti (struktur), Arup (MEP, bæredygtighed)
Bæredygtighed/ Sigter efter at opnå LEED Gold-certificering
Visualisering/ Cityscape Digital for Pembroke, Schmidt Hammer Lassen Architects

Det prominente mixed-use-projekt på 65.500 kvadratmeter vil tiltrække flere besøgende ved at transformere Seaport District til en ny og levende destination ved havnefronten. Omdannelsesprojektet vil introducere nye måder at inddrage og undersøge vandet ved havnefronten på. Designet inkluderer en offentlig plads, styrkede stisystemer langs havnen, detail, et førsteklasseshotel, event- og møderum og unikke og fleksible kontorer. Der er lagt vægt på at bevare stedets historiske arv og maritime værdier, samtidig med at der introduceres nye materialer, nye forbindelsespunkter og en øget udnyttelse af dagslys.

Commonwealth Pier blev bygget for mere end 100 år siden, og det var dengang den største bygning af sin slags i verden. Projektet vil give den ikoniske bygning nyt liv og forbinde den med havnen og nabolaget ved at skabe en unik oplevelse ved havnefronten.

Designet forstærker udendørsområder med indre gårdhaver, grønne pladser, gangstier og en stor plads på molen, der vil blive stedets centrale samlingspunkt, hvor der vil være liv hele året rundt. På pladsen vil der være store træer, specialfremstillede siddepladser og områder med flytbare borde og stole.

Nicher i bygningens facade skaber flere offentlige opholdsmuligheder, skyggelagte områder og klare forbindelser til butikker og spisesteder.

’The Haborwalk’, der er en populær gangsti ved Bostons havn, løber langs arealets perimeter med udsigt til både byens centrum, det østlige Boston og Boston Harbor.

Projektets hensigt med Commonwealth Pier er at bevare den eksisterende bygnings unikke historie og bringe den maritime arv ind i fremtiden ved at skabe en attraktiv og moderne destination med respekt for fortiden.

Hovedhusets nyklassicistiske stenbuer og gesimser vil blive bevaret og forblive intakte. Facaden på den nordlige udvidelse af bygningen vil inkludere synlige søjler og søjleforbindelser fra den originale struktur i tråd med den gamle, industrielle varehusånd, samtidig med at et curtain wall-princip og andre lette materialer gør, at bygningen blender nænsomt ind i sine omgivelser.

Projektet sigter efter at opnå LEED Gold-certificering og anvender avancerede designstrategier til at skabe en bæredygtig og robust havnemole, der kan nydes af mange generationer fremover.

lignende projekter/