endkcn

Central Auditorium for Research and Learning (C.A.R.L.)

Aachen/ Tyskland

Areal/ 14.000 
Konkurrence/ 2009, 1. præmie i inviteret international konkurrence
Status/ Opført 2016/2017
Bygherre/ Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH Aachen University)/ Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW Aachen
Lokal arkitekt/ Höhler+Partner Architekten
Ingeniør/ Werner Sobek Stuttgart GmbH/ Klett Ingenieur GmbH
Øvrige rådgivereKempen Krause Ingenieurgesellschaft/ Müller-BBM/ Gade Mortensen Akustik A/S/ Erben GmbH/ 3+ Freiraumplaner
Fotografer/ Margot Gottschling/ Michael Rasche

C.A.R.L. (Central Auditorium for Research and Learning) i Tyskland er et af de største og mest moderne undervisningsfaciliteter i Europa. Den nye 14.000 m² facilitet på campusområdet for RWTH Aachen Universitet skaber plads til over 4.000 studerende og består af 11 forelæsningssale, 16 seminarrum, pauserum og caféer, samt huser universitets fysiksamling, arkiver, arbejdsrum og en stor cykelparkeringskælder. De to største forelæsningssale i bygningen har henholdsvis 1.000 og 800 pladser. C.A.R.L. er beliggende lige dér, hvor Campus Mitte og Campus West møder hinanden.

Vores designforslag fra 2009 er en del af RWTH Aachen Universitets større udviklingsstrategi, som vil udvide campusområdet med over 280.000 m², hvilket gør den til en af Europas største forskningscampusser.

Den centrale idé er kontrasten mellem de - i sagens natur - indadvendte auditorier, og det dynamiske og åbne sociale gennemgangsområde, der forbinder auditorierne.

Den kompakte bygning består af to blokke forenet af et luftigt, gennemsigtigt atrium, som skærer gennem bygningen i et zigguratmønster.

Den nye undervisningsfacilitet peger på en mere holistisk forståelse af læring og videnskab og signalerer en humanistisk tilgang, der fokuserer på den menneskelige skala.

Bygningen integrerer adskillige uformelle rum i forskellige størrelser for at danne pladser og terrasser til social aktivitet og videndeling.

De to største forelæsningssale er beliggende hvor Campus Mitte og Campus West møder hinanden og har henholdsvis 1.000 og 800 pladser.

lignende projekter/