endkcn

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters

Shanghai/ Kina

Areal/ Bruttoareal 12.187 m²
Status/ Færdiggjort 2019
Bygherre/ CaoHeJing High Tech Park
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Lokal arkitekt/ UDG
Ingeniør/ UDG
Illustrationer/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Beauty & The Bit
Præmieringer/ 2017, Winner Archilovers Best Projects
Foto/ Zhongjie

Projektet er udviklet af det regeringsstøttede CaoHeJing Hi-Tech Park og skal fungere som CaoHeJings innovationsplatform. Det nye center støtter og hjælper højteknologiske virksomheder og skal forbinde lokale og udenlandske universitetsstuderende og virksomheder samt fungere som en accelerator for ny teknologi i Kina. Det nye CaoHeJing Guigu Creative Headquarters er beliggende i ​​Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, en statslig økonomisk og teknologisk udviklingszone, der dækker et område på 14,5 km2 syd for det centrale Shanghai og er hjemsted for ca. 1200 indenlandske og udenlandske højteknologiske virksomheder.

Projektet er det tredje samarbejde mellem Schmidt Hammer Lassen og CaoHeJing.

Projektet består af tre volumener delt af to udvendige anlagte terrasser, der indeholder fælles møde- og supportfunktioner.

De to øverste voluminer indeholder deleligt inkubatorrum, mens det nederste volumen samler lobbyen, udstillings- og eventrum og en kaffebar.

Volumenerne er forskudt for at skabe en kombination af eksponerede og skyggefulde ydre rum, som kan anvendes på forskellige tidspunkter af året i Shanghais variable vejrforhold.

Ved at gøre dette skaber vi en direkte forbindelse til det ydre grønne rum for de brugere, der vil være i bygningen gennem hele året.

lignende projekter/