endkcn

17.06.2019

Tūranga, Christchurch Central Library er finalist til prisen Årets Folkebibliotek

Tūranga, det nye hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand, er nomineret til prisen Årets Folkebibliotek af den internationale sammenslutning af biblioteker og biblioteksforeninger, IFLA. IFLA’s prisoverrækkelser er de mest prestigiøse inden for biblioteksverdenen.

 

Det internationale dommerpanel har anerkendt Christchurch Central Library som værende et af verdens bedste nye folkebiblioteker i 2019 – et moderne bibliotek, der imødekommer den nye digitale udvikling, brugernes behov og den lokale kultur. Læs mere om Christchurch Central Library her.

 

Vinderen annonceres ved IFLA’s årlige kongres den 27. august i Athen i Grækenland. Læs mere om prisen her.

 

Dokk1, Skandinaviens største folkebibliotek, har tidligere vundet prisen Verdens Bedste Bibliotek tilbage i 2016 ved den prestigefyldte prisoverrækkelse ved IFLA’s kongres i Columbus, Ohio. Læs mere om Dokk1 her.

05.06.2019

British Council for Offices-konference kommer til København for første gang

British Council for Offices (BCO) vil besøge adskillige Schmidt Hammer Lassen-projekter i København i denne uge som del af deres årlige konference. Partner Tiago Pereira vil give en rundvisning af Det Kongelige Bibliotek beliggende på Københavns havnefront. Partner Mads Kaltoft vil give en rundvisning af Dahlerups Tårn i Carlsberg Byen, og Associate Partner Mads Engel viser vores eget kontor frem på Islands Brygge.

 

British Council for Offices har eksisteret siden 1990 og er Storbritanniens førende forum for debat af problemstillinger, der vedrører den offentlige sektor. Læs mere om konferencen og programmet her: www.bco.org.uk.

 

Foto: BLOX

03.06.2019

Masterplan for en ny bydel ved havnefronten i Bodø, Norge

Nord for polarcirklen ligger byen Bodø, en gammel fiskerby, som i dag er en af de hurtigst voksende byer i Norge. Vest for byens centrum ligger et ældre industriområde langs havnefronten, og det er her Schmidt Hammer Lassen Architects skal designe masterplanen for en ny bydel, der skal tiltrække tilflyttere og aktivitet til Bodø.

 

Utviklingsområde Vest, den nye 34.000 kvadratmeter store bydel vest for det centrale Bodø, og som ligger nord for den lokale lufthavn, bliver en naturlig forlængelse af den eksisterende bymidte og dens hovedfærdselsårer. Schmidt Hammer Lassens fleksible masterplandesign vil tiltrække byliv til området, hvor grønne parker møder havnefronten, mens der bliver plads til forskellige bygningstypologier og urbane kvaliteter. Områdets vigtige forbindelser, udsynet og særlige lokale karakter vil blive bevaret.

 

Læs mere om Utviklingsområde Vest her.

29.05.2019

Schmidt Hammer Lassen taler om fremtidens biblioteker ved Next Library Festival i Aarhus

Festivalen Next Library vender tilbage til Dokk1 i Aarhus fra 2. – 5. juni 2019 med interaktive sessioner, foredrag, besøg og en række andre events. Dette års temaer er “Biblioteker i en social krisetid”, “Civile medier og datademokrati”, “Midlertidige rum”, “Banebrydende teknologi & nye tendenser.”

 

4. juni vil partner Elif Tinaztepe, associate Anette Bjerring Gammelgård og arkitekt Waleria Kudera holde en præsentation i Ignite Talk-format, der adresserer temaet “Biblioteker i en social krisetid”. Teamet vil diskutere bibliotekets rolle som katalysator i et samfund med sociale forandringer. Med emner som mangfoldighed, inklusion og lokal forankring vil Elif, Anette og Waleria præsentere projektet Sports- og Kulturcampus Gellerup, hvor stedsskabelse spiller en rolle som forandringsagent for social bæredygtighed. Projektet ligger i et af de mest kulturelt mangfoldige områder af Aarhus, som lige nu bliver fornyet og revitaliseret, og er et eksempel på, hvordan arkitektur kan understøtte ønskede sociale forandringer.

 

Biblioteksdesign er en del af vores DNA. I løbet af de seneste 30 år er vi blevet globale markedsledere og prisvindende eksperter inden for design og byggeri af biblioteker. 15 biblioteker verden over har vi designet, og der kommer stadigt flere til.

 

Læs mere om festivalen her: Next Library.

28.05.2019

Simon Arnbjerg taler ved konferencen “Bachelor with BIM?”

I dag er VIA University College i Aarhus vært for “Bachelor with BIM?”, en mini-konference, der har fokus på den digitale udvikling i arkitekturen. Arrangementet er en del af ERASMUS+ projektet “Fit for BIM,” et samarbejde mellem otte tekniske og højere uddannelsesinstitutioner i Tyskland, Polen, Danmark og Belgien, hvor der udvikles modeller for, hvordan digitale kompetencer kan integreres i uddannelserne og dermed være med til at sikre uddannet arbejdskraft.

 

Associate og ICT & BIM Process Manager, Simon Arnbjerg, vil dele sin viden og erfaring om digitale processer, systemer, procedurer og værktøjer, der er med til at forandre den måde, som arkitekter hos Schmidt Hammer Lassen og i branchen arbejder på. For mere information om samarbejdet, læs mere på fit4bim.eu.

23.05.2019

Framehouse, en fleksibel kontorbygning i træ, står færdig i Dragør, Danmark

Schmidt Hammer Lassen Architects udvider sin portefølje af projekter i træ med åbningen af Framehouse, en fleksibel kontorbygning på 1810 kvadratmeter i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouse’s simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.

 

“Designet af Framehouse er inspireret af de gammeldags trælader med deres simple konstruktioner og åbne bærende strukturer,” siger John Lassen, Stiftende Partner hos Schmidt Hammer Lassen. “Vi har tilført et moderne islæt med bæredygtig innovation, der kan imødekomme kontorlejernes behov, og hvor Danmarks ambitiøse grønne målsætninger samtidig understøttes.”

 

Læs mere om Framehouse her.

22.05.2019

Vi er medforfattere på den første komplette IFC Guide om deling og udveksling af BIM-data

Building Information Modelling (BIM) er blevet den nye standard i den arkitektoniske proces, idet BIM giver forbedret konstruktions- og designkoordinering, kvalitetssikring og omkostningsbesparelser. I vores virksomhed såvel som i hele branchen er der en stigende efterspørgsel efter deling og udveksling af data.

 

ICT & BIM Manager hos Schmidt Hammer Lassen Architects, Nicklas Verdier Østergaard, har i samarbejde med BIM Equity, buildingSMART og Molio udviklet en IFC Guide, der er en ultimativ ressource til BIM. IFC er et åbent filformat til udveksling af BIM på tværs af faggrupper og software-applikationer, der kan sikre kvaliteten i projekter ved hjælp af konsistens og kontrol. Den nye guide giver detaljerede vejledninger til, hvordan man kan eksportere IFC-filer fra deres BIM-program, og hvordan man kan sikre sig, at IFC-filen er af tilfredsstillende kvalitet. Fordelen ved denne neutrale standard er, at den kan anvendes uafhængigt af IT-system og platform.

 

IFC er et krav ved større offentlige byggeprojekter og er det mest almindelige format til BIM-indsendelser globalt. Vores tegnestue er initiativtager og hovedforfatter til den nye guide, der deler best practice-procedurer, konkrete eksempler og detaljerede forklaringer, der kan hjælpe arkitekter med at skabe IFC-filer i høj kvalitet.

 

Få mere information om guiden her: molio.dk.

21.05.2019

Bjarne Hammer er taler ved konferencen ”Bygge- og Boligpolitisk Netværk” i København

Den 22. maj vil Samuelsen, der er Danmarks førende udbyder af professionelle, politiske netværk, være vært for “Bygge- og Boligpolitisk Netværk.” Arrangementet vil fokusere på arkitektur i en tid præget af terror og handle om, hvordan sikkerhedsaspektet kan integreres i et levende urbant rum. En række fremtrædende talere og samfundsprofiler mødes på IDA Mødecenter i København for at diskutere det øgede fokus på sikkerhed i byer i den vestlige verden og sætte fokus på urban planlægning, infrastruktur og robusthed. Stiftende partner, Bjarne Hammer, vil dele ud af sine erfaringer med ledelsen af designet af Den Internationale Domstol i Haag, Holland, og reflektere over, hvordan sikkerhed påvirker design. Selvom den er en af verdens mest sikrede bygninger, så relaterer Den Internationale Domstol sig til den menneskelige skala med det formål at kommunikere tillid, håb – og vigtigst – troen på retfærdighed.

 

Få mere information om arrangementet og programmet her: www.samu.dk.

 

Læs mere om Den Internationale Straffedomstol her.

15.05.2019

Er du vores næste praktikant? 

Vi leder efter talenter, der har lyst til at arbejde med en bred portefølje af projekter hos et dansk arkitektfirma med aktiviteter i udlandet. Læs videre, hvis du har lyst til at være en del af vores spændende praktikantprogram og komme i praktik enten som bygningskonstruktør eller ved vores Fabrication Lab, eller hvis du vil arbejde i vores modelværksted som studentermedhjælp.

 

Som bygningskonstruktørpraktikant kommer du til at hjælpe med at udvikle projekter på tværs af forskellige typologier og skalaer – fra interiørdesign til masterplaner og fra adaptiv genanvendelse til kulturelle og større kommercielle byggeprojekter. Sammen med dygtige og erfarne arkitekter kommer du til at arbejde på ambitiøse og komplekse projekter, hvor konstruktionsløsninger og innovativ arkitektur vil være omdrejningspunktet for din udvikling.

 

Udover arkitektpraktikanter så leder vores Copenhagen Fabrication Lab efter en energisk praktikant, der vil være en del af vores vidensbaserede værksted for fremstilling af prototyper. Copenhagen Fabrication Lab er en afdeling, der har fokus på at udvikle databaserede metoder og værktøjer til at optimere produktionen af mock-ups, prototyper og modeller.

 

Vi leder også efter en nysgerrig og kompetent fultids-studentermedhjælper til vores modelværksted i Aarhus. Her vil du være ansvarlig for den daglige drift af værkstedet, der vil indbefatte modelbygning, indsamling af forskellige tegnefiler, indkøb af materialer og vedligeholdelse af værkstedet samt planlægning og rekruttering af studentermedhjælpere til travle perioder.

 

Læs mere om de praktikantstillinger, vi tilbyder, og ansøg her.

Older »