endkcn

09.10.2019

Schmidt Hammer Lassen og canadiske embedsfolk mødes under C40-klimatopmødet 2019

Partner og designdirektør Kristian Ahlmark og partner Nathan Smith deltager i det dansk-canadiske Business Roundtable, der samler en lille gruppe danske erhvervsledere og canadiske embedsfolk og erhvervsfolk til en eftermiddag med fokus på lederskab inden for innovation og bæredygtige løsninger i byrummet. Mødet afholdes i dag som en del af C40-klimatopmødet, hvor Københavns Kommune er vært, når ledere fra verdens storbyer samles for at diskutere klimaforandringer.

 

Ved det dansk-canadiske Business Roundtable møder Kristian og Nathan blandt andre den canadiske ambassadør Emi Furuya, samt delegerede fra Toronto, Montreal og Vancouver for at udveksle perspektiver på og erfaringer med at arbejde i Canada.

 

Læs mere om C40-klimatopmødet og se det samlede program på www.c40.org.

08.10.2019

Morten Schmidt taler ved Architects, not Architecture

D. 10. oktober er stiftende partner Morten Schmidt indlægsholder ved den anden udgave af “Architects, not Architecture”, en række arrangementer, der fokuserer på menneskene bag projekterne.

 

Sammen med stifter af COBE Dan Stubbergaard og Sheila O’Donnell, stifter af O’Donnell+Tuomey, deltager Morten i en paneldiskussion, der giver indsigt i, hvad der har formet dem rent intellektuelt, og hvordan deres arkitektoniske bagland ser ud.

 

For yderligere information og tilmelding gå til www.architectsnotarchitecture.com.

07.10.2019

Arkitekturens dag hos Schmidt Hammer Lassen

I dag markerer vi for 15. år i træk Arkitekturens dag, og den internationale sammenslutning af arkitekter (International Union of Architects) har valgt temaet “Architecture… housing for all”. Vi fejrer dagen ved at kigge nærmere på nogle af vores seneste projekter, der bidrager til virkeliggørelsen af boliger til alle, sikrer implementeringen af vores New Urban Agenda og efterlever vores bæredygtige udviklingsmål – især mål nummer 11 om at “gøre byer og beboelsesområder sikre, inkluderende, robuste og bæredygtige”.

 

I løbet af året har vi bidraget ved at føje nogle professionelt designede bygninger til verdenskortet. Det gælder blandt andre Bodø Masterplan i Norge, hvor målet er at tiltrække tilflyttere og aktivitet til området, hvor grønne parker møder havnefronten. På listen er også Start-Up City Frederiksberg, et af Europas mest attraktive samlingspunkter for innovatører i hjertet af København, som blander boliger, fleksible kontorer og uddannelsesfaciliteter.

 

De seneste 12 måneder har også være præget af det banebrydende arbejde med Monroe Blocks i Detroit, Michigan – vores første projekt i USA – som kombinerer downtown Detroits første højhus til kontorer i en hel generation med 480 lejligheder til beboelse. Desuden har vi færdiggjort Strandpromenaden, som er et boligkompleks, der ligger i det smukke Svanemøllen nord for København.

 

Ser vi lidt fremad, kommer designet af det karakteristiske beboelseskompleks Kulgrunden i Middelfart til at fokusere på at udnytte havnens potentiale i skabelsen af et byrum til beboelse og rekreative aktiviteter. Desuden tager begge vores projekter i Carlsberg Byen – Dahlerups og Vogelius’ tårne – form.

 

For yderligere information om, hvad vi arbejder på, tag et kig på vores projektsider.

 

Foto af Huda Gharandouqa (Jordan)/ International Union of Architects (UIA).

02.10.2019

Elif Tinaztepe taler om bibliotekets rolle i det moderne samfund på bibliotekernes internationale topmøde i Venedig

I løbet af det seneste årti har vi været vidner til, hvordan bibliotekerne synes at børste støvet af sig. Imens de stadig giver nem adgang til medier, fungerer som et frirum mellem hjemmet og arbejdspladsen og som et samlingspunkt for innovation, så ser vi også, at de tager mere mangfoldige opgaver på sig. Bibliotekerne responderer i høj grad på de udfordringer og muligheder vi samfundsmæssigt står over for.

 

Partner Elif Tinaztepe vil sammen med andre arkitekter, bibliotekarer, akademikere og andre meningsdannere på Fondazione Querini Stampalia i Venedig, Italien nu på fredag diskutere dette og andre emner ved International Library Summit. Hendes indlæg vil se nærmere på bibliotekernes rolle som demokratiske videnscentre i det moderne samfund. Videnscentre, som kombinerer fysiske bøger og informationstidsalderens ressourcer med det fysiske rum, der fungerer som samlingspunkt og inviterer til samarbejde. Hun deltager også i en paneldiskussion om nationale biblioteker og den status viden har.

 

Elif er leder af Schmidt Hammer Lassen’s højt specialiserede indsats på biblioteksområdet, der er den bygningstypologi, vi nok er bedst kendt for.

 

For yderligere information om International Library Summit gå til: msaofuturefoundation.com.

30.09.2019

Rejsegilde for Shanghai Library East

Opførelsen af det 115.000 m² store bibliotek Shanghai Library East skrider hurtigt fremad, så deadline for færdiggørelse næste år kan overholdes. Sidste uge var der rejsegilde. Den 50 meter høje bygning kommer til at have ni etager, heraf to under jorden. De 3D-printede, farvede glasvægge med varierende niveauer af gennemsigtighed imiterer marmor og er et miljøvenligt alternativ til ægte sten.

 

Den kinesiske præsident Xi Jinping sagde at “biblioteket er et vigtigt symbol på niveauet af nationens kulturelle udvikling og et vigtigt sted at nære den nationale sjæl og fremelske kulturel selvtillid.”

 

For yderligere information om Shanghai Library East, gå til www.shl.dk/dk/shanghai-east-library.

13.09.2019

Kristian Ahlmark taler ved Active House Symposium i Toronto, Canada

D. 16. september er Active House Alliance værter for det syvende symposium om aktivhuse: “Building Healthy, Living Healthy: A new era in sustainable building design”, som er et event, der støtter visionen om at skabe bygninger, der giver sundere og mere komfortable liv for mennesker uden at påvirke klimaet og miljøet negativt – og derved bringe os nærmere en renere, sundere og mere sikker verden.

 

Symposiet, som for første gang afholdes i Nordamerika, har inviteret Schmidt Hammer Lassen partner og designdirektør Kristian Ahlmark til at åbne eventet. Han vil tale om “Liveable Cities” og vores tilgang til bygningsdesign med fokus på dagslys, den menneskelige oplevelse og urban regenerering.

 

For yderligere information om eventet, program, og registrering, gå til activehouse.ca.

12.09.2019

Vi er udvalgt til at designe det nye Ibsen bibliotek i Skien, Norge

Skien kommune har valgt Schmidt Hammer Lassen Arkitekter, landskabsarkitekt SLA og Rambøll Norge til at designe et nyt bibliotek, der vil løfte arven efter den verdenskendte dramatiker Henrik Ibsen. Ud over biblioteket kommer den 7.000 m² store bygning til at rumme udstillinger og optrædender, så de besøgende kan opleve Henrik Ibsens værker og indflydelse. Desuden vil der være borgerservice, turist information og kontorpladser.

 

Placeringen i området Meierikvartalet tæt på, hvor Henrik Ibsen blev født, vil gøre biblioteket til et kulturelt vartegn i Skien centrum og en central drivkraft for byens kulturelle byplanlægning og turisme i mange år fremover.

 

Som med Dokk1, vores prisvindende mulitfunktions-bibliotek i Aarhus, kommer Skien bibliotek til at indgå i en ny generation af moderne hybrid-biblioteker, der bringer beboere og gæster sammen for at dele viden i en kulturel institution med mange formål.

 

Du kan finde mere information om projektet her.

11.09.2019

Partner Kasper Frandsen taler ved “(RE)CONNECTING – Architecture and city in a new context” i Hamburg

I morgen er det berømte magasin AIT værter for ACO Architects’ and Planners’ Day 2019 på den internationale kunstudstilling NordArt i Hamburg, Tyskland. Arrangementet omfatter en serie konferencer, indlæg og udstillinger relateret til “(RE)CONNECTING – Architecture and city in a new context”. (RE)CONNECTING vil have særligt fokus på, hvordan vi intelligent forbinder byer og redefinerer urbane enheder med henblik på at give tid og rum tilbage til beboerne.

 

Partner Kasper Heiberg Frandsen er keynote speaker og præsenterer Schmidt Hammer Lassen projekter som Dokk1 og Malmö Live. Begge projekter er eksempler på “People Connections and Urban Interventions.” Han vil også tale om, hvordan smart byplanlægning og udviklingen af nye scenarier fører til innovative løsninger for fremtidens byer.

 

For yderligere information (på tysk) om arrangementet og program, gå til www.ait-xia-dialog.de.

10.09.2019

Schmidt Hammer Lassen lander første projekt i Japan

Fukuoka Jisho, et japansk ejendomsmæglerfirma, og JFA-Group, et konsortium bestående af JR Kyushu og Aso Corporation er blevet udvalgt til i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen at designe et multifunktions kompleks i Fukuoka, Japan.

 

Fukuoka Hakata-Higashi er et projekt, der kombinerer kontorpladser, detailhandel og et mekanisk parkeringstårn tæt på Hakata Station, som er blandt de større togstationer i det sydlige Japan og den største på Kyushu Island.

 

Fukuoka Hakata-Higashi bliver et samlingspunkt og en alsidig genspejling af, hvordan bylivet bidrager til udviklingen af området omkring stationen.

 

Projektet forventes afsluttet i marts 2024.

Older »