endkcn

11.04.2019

Kommunikationschef Kristen Tate er moderator for panelet “Women in Architecture” ved AIA Europe’s forårskonference 2019

På fredag d. 12. april vil kommunikationschef Kristen Tate være moderator for en paneldiskussion “Women in Architecture: Turning Designers into Leaders,” der er en del af American Institute of Architects Europe’s forårskonference om arkitektur og urbanisme i København. Hun vil lede dialogen med partnere, adm. direktører og chefer fra nogle af Danmarks førende arkitektfirmaer.

 

AIA Europe’s konference vil fokusere på livskvalitet og udforske Københavns svar på nøglefaktorer, der har stor betydning for livet i mange europæiske byer, bl.a. bæredygtighed, balance mellem arbejdsliv og fritid, cykelkultur, design med akustik, lys og vand samt offentlige og private rum. Læs mere om arrangementet og programmet her www.aiaeurope.org.

22.03.2019

En spirende vision for en udsat bydel i South Dallas, Texas

Tre af Schmidt Hammer Lassens fremstormende talenter – Senior Associates Thomas Bossel og Mads Lassen og arkitekt Mathias Brockdorff rejste til Dallas i Texas for at deltage i en dialog med lokale borgere om, hvordan arkitektur kan være med til at genoplive et afblomstret lokalsamfund. De tre arkitekter har vundet en intern konkurrence om at designe et midtpunkt med multifunktionelt byggeri i bydelen South Dallas, som skal være en katalysator for investeringer, vækst og genopretning.

 

Designforslaget, der lægger vægt på tryghed og læring på tværs af generationer, gav genklang blandt konkurrencens dommere. Forslaget var også omdrejningspunktet for en paneldiskussion, der indbefattede markante lokale skikkelser som Ron Stelmarski, designdirektør og medlem af Design Leadership Council for Perkins+Will, byrådsmedlem i Dallas, Tennell Atkins, arkitekt og udvikler Kimberly Dowdell, bolig- og ejendomsredaktør for D CEO Magazine, Jeremiah Jensen, og den lokale pastor, Todd Atkins. Thomas, Mads og Mathias præsenterede deres “Fair Community Hub”-projekt, der skal gøre South Dallas mere attraktivt for boligejere og skabe økonomisk udvikling.

 

For mere information om projektet, se www.perkinswill.com.

07.03.2019

Vi ses til MIPIM 2019 i Cannes

Verdens førende ejendomsmesse fylder 30 år, og vi deltager i fire inspirerende dage med kolleger, kunder og samarbejdspartnere. Mød stiftende partnere Morten Schmidt, partner og Design Director Kristian Ahlmark, partner og CCO Nathan Smith, og associeret partner Mads Engel, der vil være på MIPIM i Palais des Festivals i Cannes, Frankrig fra 12. – 15. marts. De ser alle frem til at møde nye og velkendte ansigter og fortælle om vores nyeste adaptive reuse-, havnefront-, mixed-use- og erhversprojekter.

05.03.2019

Vi skal lede omdannelsen af Curtin University Library i Perth, Australien

Schmidt Hammer Lassen Architects står sammen med australske Hames Sharley for omdannelsen af TL Robertson Library på Curtin University i Perth, Australien, en ikonisk, brutalistisk bygning, der hvert år tager imod to millioner besøg. Biblioteket, der er bygget i 1972, var oprindeligt designet med begrænset naturligt dagslys for at beskytte de tusindvis af bøger og andet fysisk materiale, der opbevares i bibliotekets samling. Schmidt Hammer Lassen vil skabe et “levende bibliotek” og åbne op ved hjælp af nye passager, der skal skabe visuel og fysisk sammenhæng i bygningen, mens der tilføres naturligt lys til rummene. Det nye åbne, lysfyldte design skal understøtte videndeling og interaktion og sikre, at biblioteket imødekommer fremtidige brugers behov.

 

“Vi har været drevet af tre bærende principper i vores design af TL Robertson Library: åbenhed, tilgængelighed og velbefindende,” siger Morten Schmidt, stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen. “Ombygningen komplimenterer bygningens originale design med markante, nutidige arkitektoniske interventioner, der fokuserer på varme, naturlige materialer og skaber en kontrast til den nuværende struktur ved at være åben og lys.”

 

TL Robertson-biblioteket, Schmidt Hammer Lassens andet biblioteksprojekt i Australien, fejrer sit 50-års jubilæum i 2022, samme år, som projektet er planlagt til at stå færdigt.

04.03.2019

Bygningskonstruktør-praktikanter, HR-praktikant

Vi søger talentfulde studerende til vores tegnestuer i Aarhus og København til praktik som bygningskonstruktør i efterårssemesteret 2019. Som del af vores team får du mulighed for at udfordre dig selv inden for konceptudvikling, 3D-modellering, skitsering, modelfremstilling, rendering og grafisk postproduktion, hvor dygtige seniorarkitekter vil fungere som vejledere og du sammen med de øvrige praktikanter vil deltage i et internt træningsprogram.

 

Vi søger en velorganiseret og flittig praktikant til human resources-teamet på vores tegnestue i Aarhus. Som vores HR-praktikant får du værdifuld erfaring inden for det brede felt af human resources. Du vil få ejerskab over forskellige opgaver og også arbejde på projekter i tæt samarbejde med vores HR-chef. Stillingen giver mulighed for at arbejde sammen med 200 dedikerede kolleger i et internationalt miljø for at og opleve tværkulturelle udfordringer og muligheder.

 

Læs mere om praktikpladserne og ansøg her.

04.03.2019

Partner Rasmus Kierkegaard taler ved arkitekturudstillingen Future Living i Warszawa

Dansk Kulturinstitut i Warszawa er sammen med Rising Culture and Business samt Aarhus Kommune vært for udstillingen Future Living i ZODIAK, det nyåbnede arkitekturcenter i Warszawa. Udstillingen omhandler flere af FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og sætter fokus på de store globale udfordringer, der er forbundet med urbanisering, klima og velfærd.

 

Den 8. marts 2019 præsenterer partner Rasmus Kierkegaard to projekter af Schmidt Hammer Lassen Architects fra udstillingen, Dokk1 og Sports- og Kulturcampus Gellerup. De er eksempler på, hvordan vi kan nytænke fremtiden og bidrage til bæredygtig udvikling af vores samfund.

 

Find mere information om arrangementet og programmet her: www.dik.org.pl.

22.02.2019

Vi er udvalgt til at udvikle to byggefelter i Sydhavnskvarteret, en ny udviklingsplan i Aarhus

Aarhus Byråd har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects sammen med A. Enggaard A, AART, Labland Architects, Rum3 Studio og ATP Ejendomme til at udvikle to byggefelter i Sydhavnskvarteret langs den sydlige havnefront i Aarhus, der tilsammen rummer 65.000 kvadratmeter.

 

Sydhavnskvarteret bliver et samlende urbant pejlemærke og en alsidig afspejling af bylivet. Udviklingen vil kombinere mangfoldigheden af ​​den eksisterende bygningsmasse med en ny forbindelse til byens havnefront. Projektet vil omfatte et hotel, caféer, butikker, kontorer, udstillingsrum og rekreative byrum.

 

Mere information om projektet findes her.

18.02.2019

Beijing Vanke Times Center og NIO House Hangzhou West Lake shortlistet til China Real Estate Design Award

To Schmidt Hammer Lassen projekter – Beijing Vanke Times Center i Beijings travle Chaoyang-distrikt og NIO House Hangzhou West Lake, beliggende i et område der er optaget på UNESCO Verdensarvsliste – er blandt finalisterne ud af 1117 indsendte forslag fra 323 firmaer. China Real Estate Design Award er en af ​​de mest prestigefyldte priser for arkitektur, indretning og landskabsdesign i Kina og bedømmes af førende bygherrer og arkitekturprofessorer. Vinderne offentliggøres ved en galla i april 2019.

 

Mere information findes på www.redesign-award.com.

 

Læs mere om Beijing Vanke Times Center her og NIO House Hangzhou West Lake her.

07.02.2019

Kristian Ahlmark taler ved ULI Toronto

Den 4. marts er Urban Land Institute Toronto vært for “Samarbejde: Partnerskab – Danmark og Canadas vej til innovative byer”, et arrangement der stiller skarpt på, hvordan infrastruktur og landskaber omkring Toronto bliver udviklet i tæt samarbejde med førende danske og canadiske arkitekter. Med åbningstale af H.K.H. Kronprins Frederik, vil Schmidt Hammer Lassens Partner og Design Director Kristian Ahlmark fortælle om revitalisering af havnefronter og firmaets tilgang til udvikling af urbane havneområder og drage paralleller mellem København og Toronto.

 

Danske og lokale beslutningstagere deltager, sammen med bygherrer og arkitekter, i en række foredrag og paneldiskussioner i løbet af eventen, som det danske Trade Council i Nordamerika er medarrangør af. Find mere information om arrangement, program og tilmelding her www.toronto.uli.org.

Older »