endkcn

02.11.2022

Vi har vundet konkurrencen om at opføre nyt bynært campus i Stockholm

Det nye Vectura CampusF bliver en smeltedigel for forskning, innovation og co-working inden for Life Science feltet.
Ved at kombinere moderne kontor- og laboratoriefaciliteter med forsker- og studieboliger samt tilbyde et stort overdækket offentligt rum – Orangeriet – kommer det nye campus til at henvende sig til en bred brugerskare og blive en ny destination i byen. Bygningen genfortolker det konventionelle campus ved at stable de forskellige campusfunktioner i lag. Tre karakteristiske trapper, inspireret af DNA-strenge, forbinder bygninger på tværs af etager, fagligheder og erfaring og skal skabe synergier, bevægelse og rum for uformelle møder mellem husets brugere. Uden for byder bygningen velkommen ved at tilbyde grønne byrum til rekreativt ophold og sociale aktiviteter.
Det nye Vectura CampusF bliver opført i krydsfeltet mellem Innerstaden, Hagastaden, Karolinska Instituttet og Karlsberg Slott og bliver den sidste brik i puslespillet, der skal samle de forskellige bykvarterer og Life Science institutioner i et af Nordeuropas tættest trafikerede infrastrukturområder.

25.10.2022

Træbyggeri får comeback – lyt til radioudsendelsen med vores Head of Innovation

Verdens højeste højhus af træ? Åbenlyse spørgsmål omfatter barriere i forhold til brand, seismisk modstandsdygtighed, fleksibilitet og udledning af CO2.
Lyt med når vores Head of Innovation, Enlai Hooi, besvarer spørgsmålene i samtale med Radio New Zealand’s vært Kathryn Ryan i programmet Nine to Noon.

Lyt til episoden her

Foto: Sarah Jane Edis

28.09.2022

Shanghai Library East er åbent. Et af verdens største, nye biblioteker — et moderne mødested for viden og mennesker

Designet af Shanghai Library East er inspireret af Taihu, såkaldte ”vise sten”, som traditionelt blev brugt af kinesiske vismænd til at skærpe tanken. Biblioteket er et moderne omdrejningspunkt for kreativitet, samarbejde og kunst i det offentlige rum, hvor mere end 80% af bygningens rum er dedikeret til fællesskabets aktiviteter.

Shanghai Library East, et nyt kulturelt fyrtårn for borgerne i verdens 3. mest befolkede by, er blevet indviet. Biblioteket er blandt verdens største, nye biblioteker og er først og fremmest et centrum for kunst, kultur og nye teknologiske muligheder for læring.

Udforsk projektet her

22.06.2022

Gellerup Sports- og Kulturcampus nomineret til Public Library of the Year 2022

Ud af 20 ansøgere fra 17 forskellige lande er Gellerup Sports- og Kulturcampus blandt de fire finalister, der er med i opløbet om Public Library of the Year 2022. Prisen, der uddeles af den internationale biblioteksforening IFLA og Systematic, har til formål at anerkende nye offentlige bibliotekter, der forener smuk og funktionel arkitektur med kreative it-løsninger og lokal kultur.

 

I 2016 modtog DOKK1 den fornemme pris, og vi er stolte over igen at være blandt de nominerede.

 

Prisoverrækkelsen finder sted ved IFLA’s verdenskongres i Dublin i slutningen af juli.

 

Læs mere om projektet her.

01.06.2022

Ny podcastserie om træ – interview med Kristian Ahlmark

Partner og Design Director på tegnestuens kontor i København, Kristian Ahlmark, er blevet interviewet til Træ.dk – Danmarks Træportal’s nye podcastserie. Her Kristian fortæller om vores projekt Rocket&Tigerli i Winterthur, Schweiz.

 

Afsnittet er det første i podcastserien “EN VERDEN AF TRÆ” – lyt med her.

 

13.05.2022

Schmidt Hammer Lassen fejrer forfremmelser!

I denne uge har vi fejret forfremmelser af flere af vores dygtige medarbejdere på tværs af vores kontorer i København, Aarhus og Shanghai.

 

Jesper Høiberg, Fanny Lenoble, Michael Gloudeman og Enlai Hooi er nu Senior Associates, og Hanna Johansson, Joanna Gasparski, Marta Niño Saco og Gaia Cella Associates på vores københavnske kontor.

 

I Shanghai er Chao Chen blevet forfremmet til Associate Principal, og Jing Lin Senior Associate.

 

Vi ønsker alle et stort tillykke!

 

Find overblikket over alle vores medarbejdere her.

14.04.2022

Vi designer verdens højeste boligbyggeri med en bærende konstruktion af træ

I løbet af de kommende fire år vil verdens højeste boligbyggeri med en bærende konstruktion af træ, rejse sig over tagryggene i den Schweiziske by Winterthur, lidt uden for Zürich. Det 100-meter høje træhus, som bærer navnet Rocket&Tigerli, opkaldt efter industripladsens tidligere lokomotivproduceret.

Projektet markerer en milepæl inden for træbyggeri – det introducerer et innovativt konstruktionssystem, hvor træ afsøges som en naturlig afløser for beton. Den schweiziske virksomhed Implenia har sammen med det tekniske universitet i Zürich, ETH, udviklet det nye system, som tillader at bygge højere byggerier konstrueret i træ.

Alle bærende konstruktionsdele udføres i træ, også den stabiliserende kerne, med det resultat at hele tårnet har en lavere vægt. Hermed opnås mulighed for at bygge højere samtidig med at hele byggeprocessen samlet set har en lavere grad af CO2 belastning.

SHL vandt konkurrencen ved at fejre konstruktionssystemet gennem arkitektoniske greb, hvor konstruktionens tektoniske identitet står frem som et tydeligt element i de enkelte lejligheder, så man som beboer får en fornemmelse af byggeriets karakter.

 

Læs mere om Rocket&Tigerli her

01.04.2022

Schmidt Hammer Lassen Architects og Perkins&Will bag helhedsplan for bilfrit byområde i Vancouver, Canada

Det nye kvarter udvikles i den centrale del af det hurtigt voksende Brentwood-område i City of Burnaby, Metro Vancouver. Helhedsplanen introducerer en innovativ tilgang til byudviklingsprojekter, hvor bil- og varevognstrafik får adgang til underjordisk p-anlæg og vareindlevering fra periferien, så kvarteret bliver bilfrit på gadeniveau. Det har givet plads til grønne pladser og gang- og cykelstier, der er tilpasset grundens naturlige terrænfald, og som skaber opholdsrum og forbindelser mellem de seks nye beboelsestårne og områdets tilstødende funktioner, herunder en metrostation og en kommende park.

 

Beboelsestårnene er disponeret i en 45-graders vinkel på grunden for at sikre, at alle lejligheder får optimale dagslys- og udsigtsforhold, mens funktionerne i gadeniveau får mest mulig sol i løbet af dagen. Ved at blande ejer- og lejeboliger af forskellige størrelser vil området henvende sig til en bred vifte af beboere. Alle lejligheder har minimum adgang til én privat altan, mens fælles terrasser giver mulighed for at mødes om sociale aktiviteter, der kan skabe et stærk tilhørsforhold beboerne imellem.

 

Udover boliger indeholder tårnene kontorpladser, mens stueetagerne er forbeholdt udadvendte funktioner, herunder detailhandel. Ved at gøre alle funktioner på gadeniveau – ude som inde – offentlig tilgængelige vil kvarteret opleves som et varieret og levende område dagen igennem. Hertil kommer placeringen af et fleretages medborgerhus i hjertet af kvarteret, der skal være med tiltrække udefrakommende besøgende ved at tilbyde kulturelle aktiviteter. Grosvenor Americas har en forventning om, at medborgerhuset alene vil tiltrække godt 1 mio. besøgende årligt.

 

City og Burnaby har netop givet tilladelse til, at Grosvenor Americas kan gå videre til høringsfasen, mens det forventes, at byggefasen kan påbegyndes i 2023.

 

Schmidt Hammer Lassen står både bag helhedsplanen og designet af to af boligtårnene.

15.02.2022

Schmidt Hammer Lassen tegner fremtidens hospital i Leeds, England

Det nye 94.000 m2 state-of-the-art hospital vil samle flere markante hospitalsfunktioner i et hus, herunder akut- og børnehospital samt afsnit for mor og barn. Projektet er det største hospitalsbyggeri i Storbritannien i nyere tid og bliver det første af i alt 40 nye hospitaler, som den britiske regering har forpligtet sig til at opføre inden 2030.

 

Placeret i hjertet af Leeds og omgivet af historiske bygninger går hospitalets materialer og form i dialog med omgivelserne. Indvendigt er der skabt et miljø, der tilgodeser patienter og besøgendes oplevelse af at færdes på stedet samt understøtter tværfagligt arbejde mellem hospitalets højtspecialiserede afdelinger. Adgang til fællesarealer, patientstuer og grønne uderum giver plads til rekreative aktiviteter og tilbyder et pusterum, hvor sygdom og stress kan træde i baggrunden.

 

Bygherren The Leeds Teaching Hospitals NHS Trust har, på baggrund af en international konkurrence, udpeget teamet bestående af Schmidt Hammer Lassen Architects, Perkins&Will samt Penoyre & Prasad.

Visuals: Brick Visuals

 

Læs mere om projektet her

 

Older »