endkcn

University of Applied Sciences

Utrecht/ Holland

Areal/ 22.310 m²
Konkurrence/ 2015, førstepræmie i international konkurrence
Consortium SPARK:
Bygherre/ University of Applied Sciences Utrecht
Entreprenør/ Besix & Strukton
Ingeniører/ IMd, Rotterdam/ Deerns/ W4Y
Akustik og Brand/ Peutz
Bæredygtighed/ W4Y

Den nye bygning skal huse syv institutter samt generelle universitets faciliteter og er placeret på campus området blandt allerede verdenskendte arkitektoniske bygningsdesign af OMA, UN Studio, Wiel Arets og Mecanoo. Bygningen færdiggør den eksisterende ’Kasbah’ masterplan og vil give plads til mere end 6.500 studerende, personale og besøgende.

Projektet vil skabe en ny gårdhave mod den nærliggende kollegieblok, hvorfra bygningsvolumen stiger op mod øst-facaden og forbindes med de eksisterende bygninger, hvilket skaber en bygning, der er aktiv fra alle sider.

Bygningen skaber en stærk og klar markering i universitetsområdet, hvor den vil aktivere og understøtte det dynamiske liv på campussen.

Vi har prøvet at skabe et sted der fordrer det tilfældige møde; ved at aktivere husets hjerte bliver atriet den primære funktion for logistik, hvor skolens flow fordeler sig via kalejdoskopiske trapper, broer og rulletrapper.

lignende projekter/