endkcn

Studio Malmö

Malmö/ Sverige

Aereal/ 22,000 m²
Konkurrence/ 2007, 1.præmie i international konkurrence
Status/ Opført i 2016
Bygherre/ Skanska Öresund
Totalentreprenør/ Skanska Öresund
Samarbejdende arkitekt/ Temagruppen
Landskabsarkitekt/ Tema Landskab
Ingeniør/ Tyréns/ Skanska Stormsystem/ Skanska Teknik
Bæredygtighed/ Pre-certificeret LEED Platinum
Præmieringer/ 2018, Årets Bygge Prisen Nominering/ LEED Building of the Year Award 2018
Foto/ Adam Mørk/ Rozbeh Zavari/ Highshot.se

Studio Malmö er et 22.000 m² mixed-use bygning placeret midt i Malmøs havneområde. Den 14-etagers bygning med blandede funktioner samler restaurant, hotel, butikker, caféer og muligheder for konferencer, multihal og sky bar under ét og samme tag. Studio Malmö er et naturligt centrum og en katalysator for omdannelsen af havneområdet – et knudepunkt, som vil summe af liv og aktivitet døgnet rundt og som vil berige livet i Sveriges tredje største by.

Studio Malmö repræsenterer færdiggørelsen af øen Universitetsholmen. Placeret ved indgangen til Malmøs indre havn virker det som naturlig port til området.

Det nye centers arkitektoniske udtryk er en klar geometrisk bygning designet til at indtage en værdig plads blandt både de moderne og klassiske naboer og beriger området med et nyt offentligt torv mod havnen og bymidten.

Baseret på vores skandinavisk tradition er bygnings designet geometrisk og enkelt.

Caféen, detailbutikkerne og event- og udstillingsrummene i stueplan er tilgængelige fra gadeplan fra flere sider og åbner op for et offentligt atrium i hjertet af bygningen.

Fra atriummet bevæger man sig op af en stor trætrappe, som fungerer som en platform for forskellige aktiviteter og fører videre til de øverste etager, hvor der findes konferencerum, kontorer, mødelokaler, et hotel og en sky bar.

Åbent kontorlokaler inspirerer tværfunktionelt samarbejde og synliggøre bygningens forskellige træk.

Story Hotel består af 95 værelser og har en tagrestaurant og bar med en spektakulær udsigt over Malmø.

På øverste etage er der i alt 250 m2 dedikeret til en cocktailbar, en restaurant og en sky bar med udsigt over byen.

Bygningens facader er præget af en af mørk murværk i modsætningen til vindueskarmen i hvid beton. De indvendige materialer i varme farver giver de indbydende rum en følelse af sikkerhed.

related projects/