endkcn

New Solvay Campus

Bruxelles/ Belgien

Areal/ 42,000 m²
Konkurrence/ 2018, 1. præmie i en international konkurrence
Status/ Forventet færdig i oktober 2021
Bygherre/ Solvay
Arkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Lokal Arkitekt/ Modulo Architects
Landskabsarkitekt/ Ontwerpbureau Pauwels
Ingeniør/ VK Engineers
Ingeniør Installationer/ Istema NV
Eksplosionsforebyggelse/ Abesco CVBA
Scenografi/ Kollision

Solvay, en avanceret materiale- og kemivirksomhed, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe sit nye hovedkvarter i Bruxelles. Den nye campus signalerer et skifte for Solvay i retning af en mere åben, bæredygtig kultur som led i en markant omdannelse af virksomhedens forretningsportefølje. Den nye bygning, der er placeret på det 22 hektar store område, som siden 1953 har huset mange af Solvays aktiviteter, bliver ikke et traditionelt domicil, men snarere et flydende og kollaborativt sted, hvor medarbejdere og teams kan samskabe og interagere.

Det vindende team, der også tæller det lokale firma Modulo Architects og VK Engineers, blev valgt efter en international konkurrence med deltagelse af OMA, Valode & Pistre, Wilmotte & Associés og Henning Larsen.

I de indledende faser blev det klart, at en kompakt bygning med fælles indgang til et imponerende atrium ville give alle, der besøger hovedkvarteret, mulighed for at dele den samme unikke oplevelse af bygningen og skabe en stærk følelse af at høre til.

Bygningen skaber et dynamisk indtryk takket være skiftet i niveauer og terrasserne. De omfattende digitale applikationer vil bidrage til bygningens intelligente brug af energi, og det åbne, transparente design bliver et fyrtårn på campussen.

Esplanaden er et "urbant tæppe", der byder folk velkommen til området og har en mere formel, urban karakter end dens omgivelser med planter, bænke, enkeltstående træer og små bassiner.

Det kommende, store grønne tag er designet som en geometrisk have med uhindret udsigt til omgivelserne. Her er ovenlys og store nedsænkede haver, der giver workshopområderne adgang til udearealer.

Inde i bygningen vil et imponerende atrium badet i naturligt lys skabe social og visuel forbindelse mellem etager og afdelinger.

Med uformelle arbejdsområder som den store sociale trappe, der beklæder atriummet og den fredfyldte grønne gårdhave som bagtæppe, hilser man nye måder at arbejde, kommunikere og samarbejde på velkommen.

De to første etager rummer laboratorier og workshop områder, mens kontorer optager de fire øverste etager. Imellem disse giver Mødecentret mulighed for at medarbejdere kan samles, slappe af og kommunikere, mens de nyder campussens grønne udsigt fra store 360-graders terrasser.

Bæredygtighed og robusthed er bærende elementer i designet af det nye Solvay-hovedkvarter. Virksomhedens dedikation til sine grønne ambitioner ses tydeligt afspejlet i designet af den CO2-neutrale, næsten nul-energi bygning og den grønne campus.

related projects/