endkcn

Musikhuskvarteret

Aalborg/Danmark

Areal/ Fase 1: 4,500 m²/ Fase 2: 4,000 m²/ Fase 3: 3,500 m²/ Fase 4: 20,000 m²
Konkurrence/
Førstepræmie, projekt konkurrence
Status/
Opført i 2015
Bygherre/
A. Enggaard A/S
Landskabsarkitekt/ Rambøll A/S
Ingeniør/
Grontmij

De skulpturelle, slanke og skarpe bygningsvoluminer er placeret på en let forhøjet grøn sokkel som et naturligt element i Musikhuskvarteret i Aalborg på Danmarks nordspids. De enkelte boliger har store kvaliteter, herunder udsigt til fjorden og byen. Hver lejlighed har udsigt til mindst tre verdenshjørner. Hele dagen har lejlighederne og balkonerne masser af dagslys, og selvom der er tæt bebygget, er lejlighederne designet uden at gå på kompromis med privatlivets fred og udsigt.

Designkonceptet har været at transformere stedets unikke, industrielle og historiske kvaliteter til et livligt 'mini-Manhattan'.

Boligkomplekset har en privilegeret beliggenhed omgivet af industriarven i Østhavnen, havnefronten, Nordkraft og Nordjyllands nye musik centrum, Musikhuset.

Vi havde lyst til at skabe en karakterfuld og indbydende ramme for menneskers liv og udtryk, rig på rumlig variation og mangfoldighed - langt fra de monotone og konforme boligkomplekser.

Basen skaber en forbindende enhed mellem den store skala af hele strukturen og den menneskelige skala af hver lejlighed.

Boligområdet skaber rum til interaktion, og fornemmelsen af byliv defineres.

Højderne varierer dramatisk fra jordbundet til himmelhøjt. Det resulterer i håndgribelige variationer, som også opdages i ændringerne af dagslys og nuancer i og omkring bygningen i løbet af dagen og årstiderne.

Musikhuskvarteret er resultatet af begivenhedsrige variationer i rumlige formationer og skulpturelle kvaliteter, med udsigt over både det musikalske og kulturelle liv i Aalborg.

lignende projekter/