endkcn

Breiavatnet Lanterna

Stavanger/ Norge

Areal/ 18.170 m²
Konkurrence/ 2016, førstepræmie i international konkurrence
Bygherre/ Base Property
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Local arkitekt/ SJ Arkitekter 
Ingeniør/ Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Vores forslag "Breiavatnet Lanterna" er en dynamisk plan som vil styrke Stavanger bys ambitioner for den fremtidige byudvikling og sætte nye standarder for bæredygtige og kreative arbejdsmiljøer. Projektet tilfører Stavanger et nyt offentlig mødested; en transformation af den eksisterende park og et nyt 101-meter højt tårn indeholdende 18.170 m2 fleksibel plads til kontorer, restauranter, udstillinger og konferencer. Stueetagen og de øverste etager vil være åbent for offentligheden og sikrer et nyt unikt mødested i byen.

Bygningen ligger tæt på Stavanger Sentralstasjon på en unik grund ved den kommende "Tivoliparken", der bliver en indbydende grøn bypark for fodgængere, og som skaber nye forbindelser i det omkringliggende kvarter og til byen.

Bygningen er tilgængelig fra 3 af siderne med hovedindgangen mod parken, hvor stueetagen er designet til at flette sig ind i bystrukturen, hvilket gør den til en integreret del af byen.

Det nye 26-etagers høje tårn vil fremstå enkelt og moderne i sin form med en klar skandinavisk arkitektonisk reference, som bringer et tidløst udtryk til den varierede bygningsstruktur i området.

Bygningens design er optimeret til den højeste grad af brugervenlighed og energieffektivitet. Grønne terrasser i forskellige højder og orienteringer giver en særegen og genkendelig karakter til dette nye højhus i Stavanger, som vil blive et af de højeste i Norge.

Facadedesignet er en sammensætning af slanke lodrette aluminium og glas paneler, som giver maksimalt dagslys til over 1000 arbejdspladser.

De to første etager af tårnet byder på et offentlig program bestående af bl.a. café, restaurant, kantine, lobby, fleksible rum og multifunktionelle udstillings- og event rum, placeret omkring en stor amfiteater trappe.

Etage 3 til 5 vil huse kirken, som i øjeblikket er placeret på grunden. Etage 6 til 24 skal bruges til kontorlokaler, designet til at være åbne og lyse og med dramatiske 360-graders udsigt over byen. De to øverste etager vil tilbyde konferencefaciliteter, restauranter, barer og offentlige rum med spektakulær udsigt til byen og fjorden.

lignende projekter/