endkcn
Shanghai Library Vendsyssel Teateroplevelseshus Krystallen MOE Engineering Headquarters Malmö Live Den Internationale Straffedomstol Den Sorte Diamant Rigsarkivet i Viborg

seneste nyt/

seneste nyt/

27.03.2017

Udsolgt åbningssæson på det nye Vendsyssel Teater

En succesfuld premiere forestilling markerede bygyndelsen til en udsolgt sæson på det første nybyggede teater i over 100 år udenfor hovedstaden. Den 4.200 m² nye teater- og kulturbygning er designet som et dynamisk og multifunktionelt kompleks der indeholder fire sale; Musiksal, Black Box, Prøvesal og en 430 pladsers fleksibel sal som inkluderer et “in-the-round” teater. Derudover huser bygningen kontorer og rummelige foyerarealer med café samt bagsceneareal med værksted og garderober. Med sin centrale placering i byen bliver Vendsyssel Teater et levende kulturelt samlingspunkt, som kan danne ramme om hele  regionens kulturliv.

 

Læs mere om projektet her

 

16.03.2017

VIA projektet får flot anerkendelse ved MIPIM 2017!

Vi er stolte over at modtage en hædrende omtale i mixed-use kategorien ved 2017 Architectural Review MIPIM Future Project Awards for VIA projektet i Oslo, Norge (også kendt som Ruseløkkveien 26). Mange tak til vores bygherre og samarbejdspartnere.

 

Læs mere om projektet her

10.03.2017

Vores team er videre til sidste fase af Børneriget konkurrencen

SHL er videre til den sidste fase af konkurrencen om at designe ‘Børneriget’, det nye børnehospital ved Rigshospitalet.

 

Vi er glade for at dele nyheden, at vi er gået videre til den sidste fase af konkurrencen om at designe det nye verdensklasse børnehospital ved Rigshospitalet i København, sammen med vores team MOE, CREO Arkitekter, Tredje Natur, Keingart og Smith Innovation!

 

Børneriget bliver Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling og et internationalt videncenter i pleje og behandling til børn, unge og kvinder i fødsel. Hospitalet vil blive designet til børn og familiers dagligliv og leg vil være en integreret del af behandlingen.

 

Den nye bygning er beliggende på en 17.900 m² grund i den vestlige ende af det nuværende Rigshospital i det centrale København og dækker et samlet etageareal på ca. 58.660 m², stigende til 60 meters højde.

 

Læse mere Børnerigets hjemmeside her

10.03.2017

Vi ses til MIPIM 2017

Vores SHL team vil være til stede ved den kommende MIPIM konference på Palais des Festivals i Cannes, hvor vores VIA projekt i Oslo får sin officielle debut og vil være udstillet på Oslo Metropolitan Area standen P-1.M50 / N51

 

Founding Partner Morten Schmidt, Senior Partner Kristian Lars Ahlmark, CCO Nathan Smith og Associate Rasmus Duong-Grunnet vil repræsentere vores tegnestue i år, og de ser frem til at møde alle vores kolleger, venner, kunder og fremtidige samarbejdspartnere.

 

Vi ses!

 

Du kan læse mere om vores VIA mixed-use projekt her

09.03.2017

Stem på vores City of Westminster College!

Vi er beærede over at være nomineret med vores City of Westminster College til Westminster byråds første People’s Choice Awards!

 

Vores  undervisningsprojekt konkurrerer mod projekter fra Zaha Hadid, O’Donnell + Tuomey og Eric Parry Architects for at nævne nogle få. Anerkendelsen har til hensigt at fejre og fremme arkitektonisk kvalitet i hele London Borough, og inddrage offentligheden i en debat om, hvad der gør en bygning til noget helt særligt.

 

Deadline for at stemme er den 30. juni så sørg for at afgive din stemme her

 

I mellemtiden kan du læse mere om vores projekt her

21.02.2017

Første spadestik til udvidelsen af Hvidovre hospital i Danmark

Opførelsen af den nye tilbygning til Hvidovre hospital er officielt begyndt, og både personale, patienter og samarbejdspartnere fejrede den officielle ceremoni. Den nye 32.000 m² udvidelse vil blive placeret vest for det eksisterende kompleks og forventes afsluttet i 2020.

 

Den fire-etagers udvidelse omfatter skadestue, pædiatri afsnit, obstetrik og kardiologi afdelinger. Den nye base i beton bliver en fleksibel og respektfuld nyfortolkning som samtidig opretholder den ortogonale geometri. En unik feature er det nye ankomstområde som er vinklet mod hospitalet i en jævn bevægelse og fører ind under bygningen.

 

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen havde æren af at tage det første spadestik og officielt lancere opførelsen af hospitalets ny udvidelse. “I dag sætter vi skovlen i jorden og indleder en ny æra i hospitalets historie,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

 

Læs mere om projektet her

 

Foto af Büro Jantzen

16.02.2017

Katuaq Grønlands Kulturhus fylder 20 år

I denne uge fejrer Kulturhuset Katuaq i Nuuk i Grønland 20 års jubilæum. Ved åbningen i 1997 kunne bygningen for første gang byde på et kulturelt og kunstnerisk mødested for både lokale, det internationale Inuit samfund og besøgende fra hele verden. Bygget til at modstå det nådesløse grønlandske klima står kulturcentret stadig i dag som et dynamisk mødested, der rummer en mangfoldighed af aktiviteter fra koncerter, biograf, teater, konferencer, udstillinger til offentlige arrangementer.

 

Læs mere om projektet her

10.02.2017

On site i New Zealand

Christchurch nye hovedbibliotek begynder at tage form. Det nye bibliotek bliver et af verdens førende inden for seismiske design og konstruktions teknik. Det er designet til et strengt sæt resultatkriterier, der væsentligt overstiger standard kriterierne til bygningers ydeevne.

 

Præfabrikerede betonelementer, der vejer op til 133 tons, blev monteret i løbet af december og januar for at skabe den vestlige kerne af bygningen. Konstruktionen med paneler i et stykke giver en overlegen strukturel løsning. Panelerne blev løftet af en 400-ton crawler kran på grund af deres størrelse og vægt, hvor nogle af dem indeholder op til 60 kubikmeter beton!

 

Når de præfabrikerede paneler er på plads, vil arbejdet med de strukturelle stål rammer begynde, og biblioteket forventes afsluttet medio 2018.

 

I mellemtiden, læs mere information om projektet her

20.01.2017

Åbning af Aarhus som europæisk Kulturhovedstad 2017

I morgen fejrer vi den officielle åbning af Aarhus som europæisk Kulturhovedstad 2017 – et historisk år dedikeret til kultur og store oplevelser over steder og mennesker i Danmark’s 2. største by.

 

Schmidt Hammer Lassen er medlem af The Architecture Project, som er drivkraft for de arkitektur events, du finder i det officielle program.

 

Se hele programmet for Kulturhovedstad 2017 her

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/