endkcn
Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

latest news/

18.02.2019

Beijing Vanke Times Center og NIO House Hangzhou West Lake shortlistet til China Real Estate Design Award

To Schmidt Hammer Lassen projekter – Beijing Vanke Times Center i Beijings travle Chaoyang-distrikt og NIO House Hangzhou West Lake, beliggende i et område der er optaget på UNESCO Verdensarvsliste – er blandt finalisterne ud af 1117 indsendte forslag fra 323 firmaer. China Real Estate Design Award er en af ​​de mest prestigefyldte priser for arkitektur, indretning og landskabsdesign i Kina og bedømmes af førende bygherrer og arkitekturprofessorer. Vinderne offentliggøres ved en galla i april 2019.

 

Mere information findes på www.redesign-award.com.

 

Læs mere om Beijing Vanke Times Center her og NIO House Hangzhou West Lake her.

07.02.2019

Kristian Ahlmark taler ved ULI Toronto

Den 4. marts er Urban Land Institute Toronto vært for “Samarbejde: Partnerskab – Danmark og Canadas vej til innovative byer”, et arrangement der stiller skarpt på, hvordan infrastruktur og landskaber omkring Toronto bliver udviklet i tæt samarbejde med førende danske og canadiske arkitekter. Med åbningstale af H.K.H. Kronprins Frederik, vil Schmidt Hammer Lassens Partner og Design Director Kristian Ahlmark fortælle om revitalisering af havnefronter og firmaets tilgang til udvikling af urbane havneområder og drage paralleller mellem København og Toronto.

 

Danske og lokale beslutningstagere deltager, sammen med bygherrer og arkitekter, i en række foredrag og paneldiskussioner i løbet af eventen, som det danske Trade Council i Nordamerika er medarrangør af. Find mere information om arrangement, program og tilmelding her www.toronto.uli.org.

04.02.2019

Godt kinesisk nytår

Vi hilser Grisens År velkomment med et kig på vores mest ventede kinesiske projekter i 2019. Vi nærmer os færdiggørelsen af verdens største waste-to-energy anlæg i Shenzhen; den officielle åbning af Ningbo New Library, der grænser op til et nyt rekreativt vådområde og CaoHeJing Guigu Creative Headquarters, et center der skal støtte og fostre højteknologiske virksomheder samt fungere som katalysator for ny teknologi i Kina.

 

Vi ønsker et givende Grisens År.

22.01.2019

Vi er prækvalificeret til at tegne det nye Spritfabrikken ArtCenter i Aalborg

Schmidt Hammer Lassen Architects er prækvalificeret til at tegne et udstillingssted for international samtidskunst inklusive en helhedsplan for udformning af byrum og klimatilpasning. Det 2.500 kvm store kunstcenter bliver en del af De Danske Spritfabrikkers fredede fabriksbygninger ud til Limfjorden i Aalborg.

 

Schmidt Hammer Lassen Architects er suppleret af en håndfuld stærke underrådgivere – SLA, Rambøll, JAC Studios og Mogens A. Morgen, professor i kulturarv på Arkitektskolen Aarhus.

 

De Danske Spritfabrikkers bygninger blev fredet i 2015 og udgør et enestående kulturhistorisk bymiljø direkte ud til havnefronten i den vestlige del af Aalborg. I de kommende år skal fabriksområdet undergå en samlet transformation til et nyt dynamisk bykvarter med boliger, erhverv, kulturliv og kunst. Det nye kunstcenter og byrum kommer til at fungere som en katalysator for udviklingen af området.

 

Mere information om projektet kan findes her.

07.01.2019

Vi er prækvalificeret til +One, det fjerde Gothia Tower til det svenske Udstillings- og Kongrescenter i Göteborg

Sammen med landskabsarkitekt SLA og ingeniørfirmaet Tyréns er vi prækvalificeret til at udforme +One, et nyt højhus der bliver det fjerde Gothia Tower til det svenske Udstillings- og Kongrescenter beliggende centralt ved Korsvägen i Göteborg. Mixed-use bygningen kommer til at rumme restauranter, mødeområder, kontorer og 400 hotelværelser og vil skabe et levende miljø og tiltrække flere besøgende.

 

Projektet har fået navnet +One med henvisning til, at der nu føjes endnu et tårn til de tre eksisterende. +One kommer til at tegne Göteborgs ny skyline og vil afspejle det alsidige byliv og favne områdets mangfoldighed.

 

Vinderforslaget bliver offentliggjort i sen​​sommeren 2019. Den detaljerede planlægning for +One påbegyndes i 2020, og den nye bygning forventes at stå klar i 2025.

 

Mere information kan findes på svenskamassan.se.

19.12.2018

Design afsløret for mixed-use højhusprojekt i Carlsberg Byen, København

Dahlerups Tårn og det tilstødende Caroline Hus udgør tilsammen et 39.800 m² mixed-use-projekt beliggende tæt ved den berømte Elefantport i det nordvestlige hjørne af den nye bydel Carlsberg Byen i København. Udviklingen, der breder sig over en hel karre og omfatter et 80 meter højt tårn, vil inkludere 17.000 m² boliger, 7.000 m² kontorer, 2.000 m² detailhandel, caféer og restauranter samt 14.000 m² kælder og parkeringsplads. Carlsberg Bryggeris produktionsanlæg lukkede i 2008, og det tidligere industriområde, der er kendt for sin rige arkitektoniske arv, genopstår nu som et ny bæredygtig bydel – en tæt bystruktur med attraktive byrum, offentlig transport og nye bygninger, der komplementerer de eksisterende historiske konstruktioner.

 

Lær mere om Dahlerups Tårn – Carlsberg Byen her.

18.12.2018

Første fase af Statsbiblioteket Victorias ombygning i Melbourne åbner for offentligheden

Statsbiblioteket Victoria, et historisk australsk vartegn og landets ældste og største offentlige bibliotek, afslørede for nylig sine nye rum, der er en del af en femårig ombygningsplan med målet om blandt andet at udvide bibliotekets rækkevidde i lokalsamfundet og forbedre brugeroplevelsen. Biblioteket består af 23 individuelle bygninger og optager en hel karre i Melbournes bymidte.

 

I samarbejde med det lokale arkitektfirma Architectus havde Schmidt Hammer Lassen til opgave at gentænke bibliotekets eksisterende rum for at åbne nye muligheder, skabe forbindelser og skabe rammerne for bibliotekets løbende og fremtidige udvikling. Det arkitektoniske designkoncept sætter brugerne i centrum og giver en åben, tilgængelig og indbydende oplevelse for gæster i alle aldre og med alle kulturelle baggrunde.

 

I sidste uge blev Statsbiblioteket Victoria også udnævnt til et af Australiens mest attraktive steder og vinder af “Best New Space” i Concrete Playgrounds Best of 2018 Melbourne-prisudeling i kategorierne Overall og People’s Choice. Se hele listen over vindere på concreteplayground.com.

 

Læs mere om projektet her.

13.12.2018

Monroe Blocks, den mest betydningsfulde mixed-use udvikling i Detroit i årtier tager første spadestik

Schmidt Hammer Lassen Architects tager i dag første spadestik til det første amerikanske projekt, Monroe Blocks, et mix af moderne kontorer, boliger, restauranter, detailhandel og offentlige udearealer, der vil binde den indre bydel sammen i den historiske by. Beliggende på det nordøstlige hjørne af Detroits populære Campus Martius Park, har den 12.500 kvadratmeter store grund stået uudnyttet i mange år. Projektet spænder over to karreer og omfatter det første højhustårn, der opføres i centrum i mere end 25 år, samt 4.800 kvadratmeter offentlige udearealer.

 

Campus Martius Park er et populært offentligt rum, der ligger et par gader fra Detroit River, hvor gåture, skøjteløb og udendørs koncerter finder sted. Langs Monroe Street, en af ​​de store hovedgader, der udgår fra parken mod de omkringliggende forstæder, ligger Monroe Blocks, et masterplan projekt Schmidt Hammer Lassen er blevet tildelt af ​​Bedrock, den største ejendomsudvikler i downtown Detroit. Monroe Blocks er en af ​​de mest fremtrædende adresser i Bedrocks portefølje og en unik tilføjelse til Schmidt Hammer Lassens projektportefølje.

 

Det første spadestik, der tages i dag på Monroe Blocks Plot A, repræsenterer omtrent to tredjedele af projektet og forankres ved et 35-etagers kontortårn i glas og terrakotta, der tilbyder en kombination af store gulvflader, høje lofthøjder og adgang til sollys, som er uden fortilfælde i Detroit. Plot A omfatter også en 17-etagers bygning med 148 boliger og et 66.000 kvadratmeter stort detailområde designet til at tiltrække specialbutikker og restauranter.

 

Læs mere om projektet her.

28.11.2018

HU University of Applied Sciences i Holland leger med farver og forbindelser

HU University of Applied Sciences, der blev grundlagt i 1995 som fusion mellem ​​flere selvstændige institutioner, var for fire år siden spredt over 30 bygninger i Utrecht, Holland. Universitetet prioriterede at samle sit fodaftryk i fem tilstødende bygninger i Utrecht Science Park, og Schmidt Hammer Lassen Architects’ nye facilitet er den sidste af de fem, der nu står opført. Den 22.310 kvadratmeter store Heidelberglaan 15 er hjemsted for otte uddannelsesinstitutter inden for økonomi, forvaltning, informationskommunikation -og teknologi samt medier og kommunikationssektorer.

 

HU University of Applied Sciences Heidelberglaan 15 blev åbnet for elever og medarbejdere den 3. september samtidig med efterårs-semesterstart 2018.

 

Læs mere om projektet her.

load more news load all news

selected projects/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina