endkcn
Shanghai Library/ Kina Malmö Live/ World's Best Mixed Use Building of the Year 2016 Dokk1/ Public Library of the Year 2016 Den Internationale Straffedomstol Dokk1 City of Westminster College Den Sorte Diamant Den Internationale Straffedomstol Malmø Live Krystallen Ningbo Home of Staff Malmø Live

seneste nyt/

seneste nyt/

21.02.2017

Første spadestik til udvidelsen af Hvidovre hospital i Danmark

Opførelsen af den nye tilbygning til Hvidovre hospital er officielt begyndt, og både personale, patienter og samarbejdspartnere fejrede den officielle ceremoni. Den nye 32.000 m² udvidelse vil blive placeret vest for det eksisterende kompleks og forventes afsluttet i 2020.

 

Den fire-etagers udvidelse omfatter skadestue, pædiatri afsnit, obstetrik og kardiologi afdelinger. Den nye base i beton bliver en fleksibel og respektfuld nyfortolkning som samtidig opretholder den ortogonale geometri. En unik feature er det nye ankomstområde som er vinklet mod hospitalet i en jævn bevægelse og fører ind under bygningen.

 

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen havde æren af at tage det første spadestik og officielt lancere opførelsen af hospitalets ny udvidelse. “I dag sætter vi skovlen i jorden og indleder en ny æra i hospitalets historie,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

 

Læs mere om projektet her

16.02.2017

Katuaq Grønlands Kulturhus fylder 20 år

I denne uge fejrer Kulturhuset Katuaq i Nuuk i Grønland 20 års jubilæum. Ved åbningen i 1997 kunne bygningen for første gang byde på et kulturelt og kunstnerisk mødested for både lokale, det internationale Inuit samfund og besøgende fra hele verden. Bygget til at modstå det nådesløse grønlandske klima står kulturcentret stadig i dag som et dynamisk mødested, der rummer en mangfoldighed af aktiviteter fra koncerter, biograf, teater, konferencer, udstillinger til offentlige arrangementer.

 

Læs mere om projektet her

10.02.2017

On site i New Zealand

Christchurch nye hovedbibliotek begynder at tage form. Det nye bibliotek bliver et af verdens førende inden for seismiske design og konstruktions teknik. Det er designet til et strengt sæt resultatkriterier, der væsentligt overstiger standard kriterierne til bygningers ydeevne.

 

Præfabrikerede betonelementer, der vejer op til 133 tons, blev monteret i løbet af december og januar for at skabe den vestlige kerne af bygningen. Konstruktionen med paneler i et stykke giver en overlegen strukturel løsning. Panelerne blev løftet af en 400-ton crawler kran på grund af deres størrelse og vægt, hvor nogle af dem indeholder op til 60 kubikmeter beton!

 

Når de præfabrikerede paneler er på plads, vil arbejdet med de strukturelle stål rammer begynde, og biblioteket forventes afsluttet medio 2018.

 

I mellemtiden, læs mere information om projektet her

20.01.2017

Åbning af Aarhus som europæisk Kulturhovedstad 2017

I morgen fejrer vi den officielle åbning af Aarhus som europæisk Kulturhovedstad 2017 – et historisk år dedikeret til kultur og store oplevelser over steder og mennesker i Danmark’s 2. største by.

 

Schmidt Hammer Lassen er medlem af The Architecture Project, som er drivkraft for de arkitektur events, du finder i det officielle program.

 

Se hele programmet for Kulturhovedstad 2017 her

18.01.2017

Morten Schmidt taler i Ottawa, Canada

På mandag den 23. januar klokken 6PM vil Morten Schmidt tale om vores seneste projekter og fremtidens biblioteker som del af Azrieli School of Architecture and Urbanism Forum Lecture Series ved Carleton University. Arrangementet vil foregå på Canadian Museum of History. Foredragsrækken inviterer borgerne til at engagere sig i nye idéer og fejre den arkitektfaglige profession.

 

 

18.01.2017

Vendsyssel Teater åbner i Nordjylland

Denne weekend, 14. – 15. januar, markerede en festlig åbning af vores Vendsyssel Teater i det nordlige Danmark, det første nybyggede teater uden for hovedstaden i over et århundrede! Ambitionen for den 4.200 m2 store teater- og kulturbygning er at blive et levende samlingspunkt for regionens rige kulturliv – og at dømme ud fra de mange mennesker, der deltog i de indledende festligheder i weekenden, har det nye teater fået en fantastisk start.

 

Hold øje med denne side for flere billeder … i mellemtiden kan du tage et kig på åbningsvideoen og læse historien her

13.01.2017

Vi ses på BAU 2017

Kom og hør når Jette Birkeskov og Jörn Hendrik Fischer taler på “Meet & Greet med @SHLArchitects” arrangementet på Muca München som er en del af BAU 2017 på mandag den 16. januar. De vil fortælle om, hvordan vi har arbejdet med innovation og bæredygtighed i vores design af Dokk1 i Aarhus og Central Auditorium for Research and Learning (CARL) i Aachen. Gå ikke glip af dette spændende foredrag!

 

Mere information her

 

Læs mere om Dokk1 her

09.01.2017

Rejsegilde for Ningbo Bibliotek

Vi er glade for at fejre rejsegilde for vores første biblioteksprojekt i Kina – det nye Ningbo Bibliotek. I 2013 vandt vi den internationale konkurrence om at designe det 240 millioner RMB (244 mio. kr.) bibliotek i hjertet af Ningbo East New Town, som består af 31,405 m2. Det nye bibliotek vil indeholde en samling på 1,5 millioner bøger, 1,800 permanente arbejdsområder og pladser samt åbne og rummelige områder. Færdiggørelsen er planlagt til slutningen af 2017.

 

Læs mere om projektet her

20.12.2016

Dokk1 & Malmö Live nominerede til Mies van der Rohe Award 2017

Vi er rigtig glade for at vores to projekter, Dokk1 i Aarhus (DK) og Malmø Live (S) er nominerede til den prestigefyldte European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017! Tillykke til alle som har været involveret i projekterne!

 

Udforsk projekterne Dokk1 og Malmö Live

 

Læs mere om prisen på miesarch.com

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/