endkcn
Monroe Blocks, Detroit HU University of Applied Sciences, Holland Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek ARoS Museum, Aarhus Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

latest news/

13.12.2018

Monroe Blocks, den mest betydningsfulde mixed-use udvikling i Detroit i årtier tager første spadestik

Schmidt Hammer Lassen Architects tager i dag første spadestik til det første amerikanske projekt, Monroe Blocks, et mix af moderne kontorer, boliger, restauranter, detailhandel og offentlige udearealer, der vil binde den indre bydel sammen i den historiske by. Beliggende på det nordøstlige hjørne af Detroits populære Campus Martius Park, har den 12.500 kvadratmeter store grund stået uudnyttet i mange år. Projektet spænder over to karreer og omfatter det første højhustårn, der opføres i centrum i mere end 25 år, samt 4.800 kvadratmeter offentlige udearealer.

 

Campus Martius Park er et populært offentligt rum, der ligger et par gader fra Detroit River, hvor gåture, skøjteløb og udendørs koncerter finder sted. Langs Monroe Street, en af ​​de store hovedgader, der udgår fra parken mod de omkringliggende forstæder, ligger Monroe Blocks, et masterplan projekt Schmidt Hammer Lassen er blevet tildelt af ​​Bedrock, den største ejendomsudvikler i downtown Detroit. Monroe Blocks er en af ​​de mest fremtrædende adresser i Bedrocks portefølje og en unik tilføjelse til Schmidt Hammer Lassens projektportefølje.

 

Det første spadestik, der tages i dag på Monroe Blocks Plot A, repræsenterer omtrent to tredjedele af projektet og forankres ved et 35-etagers kontortårn i glas og terrakotta, der tilbyder en kombination af store gulvflader, høje lofthøjder og adgang til sollys, som er uden fortilfælde i Detroit. Plot A omfatter også en 17-etagers bygning med 148 boliger og et 66.000 kvadratmeter stort detailområde designet til at tiltrække specialbutikker og restauranter.

 

Læs mere om projektet her.

28.11.2018

HU University of Applied Sciences i Holland leger med farver og forbindelser

HU University of Applied Sciences, der blev grundlagt i 1995 som fusion mellem ​​flere selvstændige institutioner, var for fire år siden spredt over 30 bygninger i Utrecht, Holland. Universitetet prioriterede at samle sit fodaftryk i fem tilstødende bygninger i Utrecht Science Park, og Schmidt Hammer Lassen Architects’ nye facilitet er den sidste af de fem, der nu står opført. Den 22.310 kvadratmeter store Heidelberglaan 15 er hjemsted for otte uddannelsesinstitutter inden for økonomi, forvaltning, informationskommunikation -og teknologi samt medier og kommunikationssektorer.

 

HU University of Applied Sciences Heidelberglaan 15 blev åbnet for elever og medarbejdere den 3. september samtidig med efterårs-semesterstart 2018.

 

Læs mere om projektet her.

20.11.2018

Det nye flagskib NIO House udvisker grænserne mellem bilen og brugeren

Det andet NIO House showroom designet af Schmidt Hammer Lassen Architects åbnede for nylig i Hangzhou, Kina med udsigt over West Lake søen, et område der er optaget på UNESCO Verdensarvsliste og er en af de smukkeste seværdigheder i landet. Ligesom med arkitektvirksomhedens første NIO House, der åbnede i Shanghai i februar, er NIO House West Lake en designstærkt fortolkning af et traditionelt showroom for det innovative elbilfirma NIO. Som global start-up designer og udvikler NIO ydedygtige elektriske og selvstyrende køretøjer, der med et ukonventionelt syn på bilindustrien også redefinerer hvad høj service er for en bilproducent.

 

“West Lake er et intenst sammenløb af forskellige natur stemninger, der inspirerede designet af NIO House West Lake og følelsen af stedet”, siger Chris Hardie, Partner og Design Director Shanghai hos Schmidt Hammer Lassen Architects. “Interiøret afspejler også form og materialer i NIO-modeller som ES8 og EVE ved at anvende rene linjer og skubbe til materiale grænser.”

 

Læs mere om projektet her.

29.10.2018

Ningbo Daily Hovedkvarter vinder Guld for bedste design ved Innovative China

Det nye hovedkontor for Ningbo Daily Newspaper Group blev tildelt Guldprisen for Bedste Design ved konkurrencen Innovative China Space Design 2018, der afholdes af China Building Decoration Association (CBDA). Det nye hovedkontor for Ningbo Daily er beliggende i hjertet af den nyudviklede østlige del af byen, lige nord for regeringscenteret, der udgør kernen i den nye masterplan. Hovedkontoret bliver hjemsted for seks avisgrupper og rummer et specialdesignet internationalt konferencecenter, et bibliotek, arkiver, rum til fritidsaktiviteter samt en særlig VIP administration med plads til at afholde arrangementer.

 

Konkurrencen er en del af Beijing Design Week, der fejrer design innovation og design kvalitet i hele landet.

 

Læs mere om projektet her.

26.10.2018

Studio Malmö vinder LEED Building of the Year Award

Studio Malmö blev tildelt prisen LEED Building of the Year 2018 af det svenske Green Building Council (SGBC) ved årets Building Sustainability konference tidligere på ugen.

 

SGBC valgte Studio Malmö, et 22.000 m² stort byudviklingsprojekt ved havnefronten i det sydlige Sverige, for sin høje designstandard, detaljerede udførelse og behagelige indeklima, der bidrager positivt til bymiljøet. SGBC fremhævede også Studio Malmö som et enestående eksempel på vellykket samarbejde om bæredygtighed.

 

Den svenske prisuddeling Green Building Award anerkender, fejrer og fremmer positive bidrag til bæredygtig udvikling i den byggede miljø, og det er blevet en af de førende designpriser indenfor bæredygtighed i Skandinavien, der hvert år tildeles dygtige iværksættere, udviklere og arkitektur projekter. Mere information findes på www.kungsleden.se.

 

Klik her for mere information om Studio Malmö.

24.10.2018

Chen Chao og Mavis Lian forelæser på Sina Dichan-konferencen i Kina

Senior Associate, Arkitekt og BIM Manager Chen Chao og Associate og Head of Business Asia Mavis Lian præsenterer et keynote-foredrag på Sina Dichan-konferencen i Kina torsdag den 25. oktober. Med fokus på vores tilgang til revitalisering af nyere urbane komplekser i alle skalaer vil Chao og Mavis tale om den nyligt afsluttede renovering af Beijing Vanke Times Center indkøbscenter, der kombinerer forretninger og kontorer med store kunstinstallationer, et multifunktionelt udstillingsrum, og en bambushave til meditation.

 

Vanke, en af landets største ejendomsudviklere, bad Schmidt Hammer Lassen Architects designe det omfat-tende renoveringsprojekt – der omfatter revitalisering af et tidligere indkøbscenter til et levende nyt midtpunkt i byen. Vanke Times Center er nu færdigt og beliggende i Beijings travle Chaoyang-distrikt, og er hjemsted for en række detailbutikker i kælder og stueetage, mens de øvre etager vil rumme kontorer, grønne byrum og events.

 

Mere information om Beijing Vanke Times Center kan findes her.

 

Foto: Yuzhu Zheng

16.10.2018

Tūranga, det nye hovedbibliotek i Christchurch åbner i New Zealand

I løbet af 15 måneder i 2010 og 2011 blev Christchurch, den største by på Sydøen i New Zealand, ødelagt af fire store jordskælv, der ramte byen, der er kendt for sin kunst, kultur og omgivende smukke natur. Schmidt Hammer Lassen Architects har sammen med Architectus designet Tūranga, et nyt hovedbibliotek, der er et af ni ankerprojekter, der er udpeget som centrale for genopbygningen af byens centrum.

 

Det nye hovedbibliotek er et visuelt betagende symbol på håb, sammenhold og genfødsel, der vil forandre indbyggere og besøgendes oplevelse af Christchurch centrum.

 

“Tūranga er et multifacetteret projekt, hvor arkitektur og kulturel betydning spiller sammen,” fortæller Morten Schmidt, stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen, ledende rådgivere på projektet. “Det har været et privilegium at designe en bygning, der ikke alene opfylder behovet for et nyt hovedbibliotek, men hvis mission om at genoprette byens sjæl også omfatter den betydningsfulde kulturarv fra Ngāi Tūāhuriri, den lokale Maori befolkning.”

 

Læs mere om projektet her.

02.10.2018

Partner Mads Kaltoft taler på Prefab Reality Symposium 2018

Building Network og den hollandske betonleverandør BYLDIS er værter for Prefab Reality Symposium, et arrangement der adresserer designfrihed, højhuse og forholdet mellem økonomisk bæredygtighed og præfabrikeret byggeri den 3. oktober på Dansk Arkitekturcenter i Københavns BLOX-bygning. Symposiet, der henvender sig til entreprenører og skandinaviske arkitekter, vil være en unik mulighed for at lære mere om banebrydende design og udveksle viden om den seneste udvikling inden for præfabrikerede højhuse. Partner Mads Kaltoft vil tale om udfordringerne i at designe et tårn i Københavns voksende Carlsberg Byen, og hvordan Schmidt Hammer Lassen arbejder på at opnå bæredygtighedscertificering på opførelsen af ​​et kontorhøjhus på 188 meter i Warszawas finansdistrikt.

 

For mere information om arrangementet og programmet, besøg www.arkitektforeningen.dk.

18.09.2018

Partnere Kim Holst Jensen og Kasper Heiberg Frandsen taler ved VOLA 50 års jubilæum

I 1968 udviklede VOLA den originale moderne vandhane med et banebrydende ikonisk design, der har været klassisk, tidløst og attraktivt lige siden. For at fejre de 50 år siden Arne Jacobsen samarbejdede med VOLA om det oprindelige design, var Design Director og partner Kim Holst Jensen sammen med partner Kasper Frandsen inviteret til at tale om moderne arkitektur ved en jubilæumsfestival i det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.

 

I sidste uge var over 150 internationale arkitekter fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland, Belgien, Sverige, Japan og USA inviteret til at besøge VOLA-fabrikken og deltage i en arkitekturrundvisning på Aarhus Rådhus, designet af Arne Jacobsen. De besøgte også Aarhus Øs moderne arkitektur, hvor Kim talte om det prisvindende Dokk1, Skandinaviens største offentlige bibliotek, og Kasper holdt et foredrag om den underjordiske udvidelse af ARoS Museum, et spændende samarbejde med den verdensberømte amerikanske lyskunstner James Turrell.

load more news load all news

selected projects/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina