endkcn
ARoS Aarhus Kunstmuseum Shanghai Library East Monroe Blocks Ningbo Daily Hovedkontor Vendsyssel Teateroplevelseshus Dokk1 Den Internationale Straffedomstol Rigsarkivet i Viborg

seneste nyt/

22.03.2018

Vi har vundet den konkurrence om at designe det historiske Kimmel Quarter i Riga, Letland

Schmidt Hammer Lassen Architects har vundet den internationale konkurrence om at udvikle Kimmel Quarter, et karréområde på 11.500 kvadratmeter i Rigas centrum. Kimmel Quarter har tidligere huset Brewery Kimmel, et bryggeri fra det 19. århundrede, der efterlod et industrielt kompleks fyldt med historiske bygninger, hvoraf størstedelen i dag står ubrugte og forladte hen. Opgaven stillede krav om et design, der realiserer visionen om en levende og moderne bebyggelse med dybe historiske rødder.

 

Vinderforslaget ønsker at genoplive bryggeriet ved at omdanne det til kontorbygning og hotel med offentlige faciliteter i stueetagen, der vil bringe nyt liv til området; såsom motionscenter, børnepasning, café, spa, mad hal og dagligvarebutik. Forslaget forløser ideen om at genoprette facader og styrke de iboende rumlige kvaliteter, samtidig med at bygningsvolumenerne udformes med respekt for Rigas bymæssige skala. Ved at skabe smukke, indbydende gårdrum og pladser, der forbinder det gamle og nye, skaber det bærende design en signifikant urban signatur, der fremstår tidløs, klassisk og moderne.

 

Riga har ambitioner om at omstille til en bæredygtig by med både lange og kortsigtede planer, der initieres med det første tiltag til at nå EU’s 2020 mål for Klima & Energi. Kimmel Quarter bliver førende i at nå den målsætning. Ydermere, har Kimmel Quarter en selvvalgt bæredygtighedsstrategi, der med BREEAM standarden som driver, har potentiale til at blive et forbillede for fremtidig byudvikling i Riga.

 

Find mere information om Kimmel Quarter her.

19.03.2018

CNN bringer feature om Ny Anstalt i Nuuk

Ny Anstalt i Nuuk, Grønland, står i centrum i en CNN feature om humane fængsler. I artiklen, der blev bragt som forsidehistorie på nyhedsmediets website i weekenden, omtales projektet som “mere end en arkitektonisk præstation for landet. Det ønsker at gøre op med de udfordringer omkring menneskerettigheder, der har påvirket det nordatlantiske ørige i årtier.”

 

Historien fortsætter, “når bygningerne tages i brug i 2019, vil Ny Anstalt ikke være et traditionelt fængsel. Det vil være et “humant fængsel”, hvor rehabilitering af kriminelle understøttes positivt med design frem for straf.” Desuden har opfattelsen af, at de fysiske omgivelser har en vigtig indflydelse på menneskelig adfærd og viljen til at samarbejde, motiveret bygherren til at indlede et projekt af høj arkitektonisk kvalitet.

 

Ny Anstalt er under opførelse i Nuuk, hovedstaden i Grønland, 265 kilometer syd for polarcirklen.

 

Læs hele artiklen på cnn.com.

 

Mere information om projektet kan findes her.

 

08.03.2018

Prækvalificeret til at designe den Ny Østre Landsret

Vi er prækvalificeret til at designe den nye retsbygning til Østre Landsret med et team bestående af KPC København A/S, Newsec Datea, Oluf Jørgensen A/S og Bertelsen & Scheving Arkitekter.

 

En ny karakterfuld, bæredygtig og sikker retsbygning skal signalere troværdighed, håb og vigtigst – tro på retfærdighed, og erstatter den eksisterende Østre Landsret i København. Den kommende 16.000m² store bygning skal opføres i Nordhavn, Københavns nye bydel, der er under omdannelse fra industriområde til moderne bolig- og forretningskvarter. Projektet forventes at starte i sommeren 2019, og retsbygningen tages i brug i 2021.

 

Vores erfaring med at udvikle højsikrede bygninger med en åben og demokratisk tilgang tæller blandt andet Den Internationale Straffedomstol i Haag, Holland og Appelretten i Malmø, Sverige. Begge er markante arkitekturprojekter i stor skala, der relaterer til den menneskelige skala.

 

Læs mere om ICC her.

 

07.03.2018

Vi ses i Cannes til MIPIM 2018

I år deltager fire fra vores øverste ledelse i den kommende MIPIM konference i Palais des Festivals i Cannes, Frankrig, der finder sted fra d. 13-16 marts 2018.

 

Stiftende Partner Morten Schmidt, Senior Partner Kristian Lars Ahlmark, CCO/ Head of Global Business Development Nathan Smith (+45 23 65 76 08; nps@shl.dk) og Associate/ Global Business Development Rasmus Duong-Grunnet (+45 20 30 24 56; rdg@shl.dk) vil repræsentere virksomheden. De glæder sig til at møde kolleger, kunder og nye samarbejdspartnere og til at præsentere vores seneste mixed-use-, biblioteks- og byudviklingsprojekter.

05.03.2018

Region Midtjylland offentliggør de prækvalificerede teams til projektkonkurrencen om Forum – Det Nye Universitetshospital i Aarhus/ DNU

Sammen med A. Enggaard og Cowi er vi blevet prækvalificeret til projektkonkurrencen om Forum, et hospitalsbyggeri med en anlægssum på 675 millioner kroner beliggende i Skejby ved Aarhus. Byggeriet bliver et markant vartegn for hele DNU, og de 21.500 kvadratmeter kommer til at rumme Steno Diabetes Center, patienthotel, forskningsfaciliteter, farmakologisk afdeling samt arealer til tro og fordybelse. Forum forventes at stå færdigopført i 2022.

 

Det Nye Universitetshospital/ DNU er det største igangværende anlægsprojekt i Nordeuropa. Læs mere om DNU her.

 

Foto DNU.

02.03.2018

Ny anstalt i Nuuk vinder WAN Future Projects Civic Award 2017

World Architecture News fejrede finalisterne og vinderne af 2017 WAN priserne ved en galla fest i London, hvor stiftende partner Morten Schmidt og senior sagsarkitekt Jette Birkeskov Mogensen modtog prisen Future Project Civic Award for projektet Ny Anstalt i Nuuk, Grønland.

 

World Architecture News tildelte Ny Anstalt prisen i den helt nye kategori, fordi projektet positivt udvikler typologien og samtidig demonstrerer en holistisk og funktionel tilgang. Ny Anstalt placerer sig harmonisk i de unikke og smukke omgivelser og understøtter Kriminalforsorgens fokus på at skabe balance mellem straf og rehabilitering. Åbenhed, lys, udsigt, sikkerhed og fleksibilitet er de bærende værdier bag designet af det første byggeri af sin slags i Grønlands hovedstad. Find mere information om projektet Ny Anstalt i Nuuk på www.shl.dk/dk/new-correctional-facility/.

 

Vi lykønsker samarbejdspartnerne på projektet; Friis & Moltke, Møller & Grønborg og Rambøll A/S.

 

27.02.2018

Ved åbningen af NIO House i Shanghai genopfindes bilens showroom

Schmidt Hammer Lassen Architects har genopfundet det traditionelle bilshowroom med NIO House, et nyt designcentreret koncept for det innovative elbilfirma NIO. NIO er en global start-up virksomhed med base i Kina, som udvikler elektriske og selvstyrende køretøjer.

 

I denne måned åbnede den første af to faser af NIO House, et nyt biludstillingslokale i Shanghais high-end indkøbscenter, Taikoo Hui. Bilproducentens ES8- og EP9-modeller vises i et miljø, der gør det muligt for forbrugeren at forstå og opleve NIOs filosofien gennem rummet og dets materialer.

 

”NIO har en stærk virksomhedskultur og vi ønskede at bringe virksomhedens DNA ind i rummet” sagde German Roig, Senior Arkitekt og Projektleder hos Schmidt Hammer Lassen. ”De er meget mere end et bilfirma og vi satte os derfor for at designe meget mere end kun et showroom for dem. Ved hjælp af nogle af deres centrale udsagn så som opdagelse, udforskning og indflydelse forestillede vi os et sted bilkøbere kan blive overrasket og inspireret til at røre og føle.”

 

Læs mere omkring NIO House her.

16.02.2018

Studio Malmö nomineret til den svenske Årets Bygge 2018

Studio Malmö er nomineret til Årets Bygge 2018 af Byggindustrin magasinet. Studio Malmö er et 22.000 m² mixed-use bygning placeret midt i Malmøs havneområde. Den 14-etagers bygning med blandede funktioner samler restaurant, hotel, butikker, caféer og muligheder for konferencer, multihal og sky bar under ét og samme tag. Studio Malmö er et naturligt centrum og en katalysator for omdannelsen af havneområdet – et knudepunkt, som vil summe af liv og aktivitet døgnet rundt og som vil berige livet i Sveriges tredje største by.

 

Vinderen annonceres den 19. marts i Stockholm.

 

Læs mere omkring nomineringen her Årets Bygge..

 

Indtil da kan du læse mere om Studio Malmö her.

15.02.2018

Operations Director, Digital Artist og Computational Design Intern

Vi søger efter en Operations Director for vores danske kontorer, som vil spille en central rolle for at sikre en effektiv styring af vores forretningsaktiviteter. Den ideelle kandidat vil have base i København og vil fokusere på økonomi, personaleudvikling, projektledelse og forretningsvækst.

 

Vi søger en Digital Artist til vores travle kontor i Shanghai. Som Digital Artist vil du komme til at arbejde med avancerede visuals, animationer, art direction, VR og meltimedia i forbindelse med en række igangværende og kommende kulturelle projekter.

 

 

Sidst men ikke mindst rekrutterer vi en Computational Design Intern til vores model værksted i København med en stor interesse i at udvikle open source knowledge inden for digital crafting.

 

For mere information om jobbet og hvordan du kan ansøge se her

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/