endkcn
ARoS Museum, Aarhus Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

13.07.2018

Prækvalificeret til at designe Høje-Taastrups nye Rådhus

Vi er prækvalificeret til at designe de nye Rådhus faciliteter for Høje-Taastrup Kommune, med et tema bestående af ISC Rådgivende Ingeniører A/S og 1:1 Landskabs Arkitekter.

 

Fremtidens Rådhus skal være en moderne og velfungerende arbejdsplads for kommunens medarbejdere, der har brug for fleksibilitet med plads til samarbejde og vidensdeling på tværs af hele organisationen. Det skal også fungere som et attraktivt mødested, med demokratisk tilgang, som er åbent og tilgængeligt for alle borgere. Som det første byggeprojekt i den nye bydel i Høje Taastrup C, vil det nye Rådhus være med til at starte den ambitiøse byudvikling i området.

 

Byggeriet forventes at starte i begyndelsen af 2020, og forventes at stå færdig bygget ved udgangen af 2021.

 

Mere information kan findes her.

 

Vores tidligere erfaring med at levere borgerservicecentre, med moderne og demokratisk tilgang tæller blandt andet det meget bæredygtige Skanderborg Sports og Administration Center og Borgerservice på Dokk1 i Aarhus.

05.07.2018

Tilsynsførende Arkitekt eller Konstruktør og IT-supporter

Vi søger en tilsynsførende arkitekt eller konstruktør til et af vores danske kontorer. Den ideelle kandidat vil have solid erfaring fra arbejde med store og udfordrende, komplekse arkitektoniske projekter med en passion for at skabe bæredygtig og innovativ arkitektur.

 

Vi søger en IT-supporter til vores kontorer i Aarhus og København. Som del af Schmidt Hammer Lassen Architects vil du arbejde proaktivt for at udvikle en arbejdsplads med en problemfri og banebrydende IT-platform for vores dedikerede medarbejdere og arbejde tæt sammen med det globale Perkins+Will IT-team.

 

For mere information om jobbet og hvordan du kan ansøge se her.

03.07.2018

Ladybug workshops i Aarhus og København

Schmidt Hammer Lassen Architects er vært for den kommende række af Ladybug-software workshops i København og Aarhus henholdsvis den 7.-11. september 2018 og 13.-17. september 2018. Workshopsene vil fokusere på brugen af Ladybug Tools-plugins for at fremme en performance-baseret designproces. Deltagerene vil lære at udføre simuleringer og producere tilpassede interaktive visualiseringer til miljømæssigt informerede designs.

 

Ladybug Tools er en samling af gratis computerapplikationer, der underbygger bæredygtigt design og træning. Af alle de tilgængelige softwarepakker til bæredygtigt design er Ladybug Tools blandt de mest omfattende, som forbinder 3D Computer-Aided Design (CAD)-interfaces til en række validerede simuleringsprogrammer.

 

Der er begrænsede pladser, som reserveres efter først til mølle-princippet. Se det fulde program og tilmed dig her.

 

Ladybug Workshop i København
7.-11. september 2018
Schmidt Hammer Lassen Architects
Njalsgade 17A, Pakhus 2, 2300 København S

 

Ladybug Workshop i Aarhus
13.-17. september 2018
Schmidt Hammer Lassen Architects
Hack Kampmanns Plads 10, Pakhus 13, 8000 Aarhus C

21.06.2018

Partner Chris Hardie udnævnt til Gæsteprofessor ved Scott Sutherlands Arkitektskole i Aberdeen

Partner og Design Director i Shanghai Chris Hardie tiltræder som gæsteprofessor ved Scott Sutherland School of Architecture ved Robert Gordon Universitet i Aberdeen, Skotland. Han vil tilføre viden om, hvordan innovative værktøjer og arbejdsmetoder kan skabe en bredere forståelse for arkitektur. Ligeledes vil han deltage i foredragsrækker og arrangementer med fokus på tværfaglighed i vellykket design.

I 2008 sluttede Chris Hardie sig til Schmidt Hammer Lassen Architects for sammen med stiftende partner Morten Schmidt at lede udviklingen af projekter fra London kontoret. Han blev udnævnt Associeret Partner i 2011 og Partner i 2014. I 2010 flyttede Chris til Shanghai og etablerede Schmidt Hammer Lassens tegnestue i byen, hvorfra han leder virksomhedens aktiviteter i Asien.

Chris Hardie har ledet og medvirket til udviklingen af en række prestige projekter, herunder et nyt 100.000 m2 hovedkvarter for Ningbo Daily Newspaper Group, det 113.000 m2 store Shenzhen Waste-to-Energy Plant, det kommende Kulturhus på 125.000 m2 for Ningbo Labour Union også kendt som Home of Staff, det nye Ningbo Central Library der forventeligt åbner i 2018, et musikalsk teater med 1800 pladser til DreamWorks i Shanghai, et kreativt innovations hub projekt i CaoHeJing Hi-tech Park og Kinas største bibliotek i Shanghai, der vil stå færdigopført i 2020.

20.06.2018

Nyt Aalborg Universitetshospital fejrer rejsegilde

I dag fejrer Aalborg Kommune, Region Nordjylland, Schmidt Hammer Lassen Architects og designpartnerne Creo og Link arkitektur, at det øverste spær er rejst i konstruktionen for Nyt Aalborg Universitetshospital.

 

Nyt Aalborg Universitetshospital i Nordjylland består af en 330.000 m² masterplan med et hospitalskompleks og et sundhedsvidenskabeligt fakultet for Aalborg Universitet. Den overordnede arkitektoniske tilgang er at designe hospitalet med særlig vægt på den enkelte bruger, hvilket skaber optimale betingelser for at understøtte trygheden for både patienter og besøgende. Omgivelserne er skabt så det hele ikke bliver for formelt, institutionspræget og upersonligt. Ideen er at forbedre omgivelserne og skabe synergi mellem de forskellige hospitalsfunktioner. Læs mere om projektet her.

 

Foto: Region Nordjylland

14.06.2018

Syn på de 17 – Dialogmøde om FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Tirsdag den 12. juni 2018 inviterede Schmidt Hammer Lassen Architects’ tegnestue i København indenfor til Syn på de 17, et dialogmøde der satte fokus på arkitekturens rolle i at støtte FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Selv om FNs Verdensmål står højt på den politiske dagsorden, kræver de i endnu højere grad opmærksomhed fra arkitektbranchen. Med dialogmødet ønskede vi at skabe opmærksomhed på branchens betydning i forhold til at håndtere fremtidens bæredygtighedsudfordringer.

 

Charlotte Algreen fra Algreen Arkitekter, der har en toneangivende stemme indenfor arkitektonisk bæredygtighed, styrede med sikker hånd paneldiskussionen med deltagelse af Kristian Ahlmark, Partner og Design Director hos Schmidt Hammer Lassen Architects; Martin Lidegaard, medlem af Folketinget og tidligere Udenrigsminister og Klima- og Energiminister samt medstifter af den grønne tænketank Concito; Steen Hildebrandt, forfatter, Ph.d. og Professor Emeritus ved Aarhus Universitet, Adjungeret Professor ved CBS og Aalborg Universitet; Hans-Bo Hyldig, direktør for FB-gruppen; og Jakob Brandtberg Knudsen, fagleder af Kunstakademiets Arkitektskole, KADK.

 

Det engagerede panel deltog i en bred debat om brancheaktørers ansvar for at skabe positiv forandring, fra politikere til bygherrer, arkitekter og offentlighedens krav. Der var fælles konsensus om, at arbejde i siloer fører til stagnation samt at samarbejde og kommunikation mellem forskellige fag og aktører er vejen frem. Paneldeltagerne og gæsterne drøftede også, hvordan man omskriver rammerne for global arkitektur, herunder om arkitektvirksomheder kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid ved at integrere FNs bæredygtighedsmål i deres strategi.

 

Hos Schmidt Hammer Lassen er samtalekultur en vigtig del af vores designfilosofi. Vores overbevisning, om at den mest vellykkede arkitektur er et resultat af samarbejde og videndeling, blev bekræftet med det velbesøgte arrangement, hvor mange branchefolk deltog i den vigtige diskussion og den efterfølgende livlige networking.

 

Se billeder fra “Syn på de 17” på Facebook.

11.06.2018

Vi har vundet konkurrencen om at designe det nye, bæredygtige hovedkvarter for den internationale kemivirksomhed, Solvay

Solvay, en avanceret materiale- og kemivirksomhed, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe sit nye hovedkvarter i Bruxelles. Den nye campus signalerer et skifte for Solvay i retning af en mere åben, bæredygtig kultur midt i en nylig markant omdannelse af virksomhedens forretningsportefølje. Den nye bygning, der er placeret på det 22 hektar store område, som siden 1953 har huset mange af Solvays aktiviteter, bliver ikke et traditionelt domicil, men snarere et flydende og kollaborativt sted, hvor medarbejdere og teams kan samskabe og interagere.

 

Bæredygtighed og robusthed er bærende elementer i designet af det nye Solvay-hovedkvarter. Virksomhedens dedikation til sine grønne ambitioner ses tydeligt afspejlet i designet af den CO2-neutrale, næsten nul-energi bygning og den grønne campus. Allerede ved ankomsten til den nye campus vil medarbejdere og besøgende føle stedets ånd.

 

Læs mere om projektet her.

 

For mere information om Solvay, besøg www.solvay.com.

31.05.2018

Vi har vundet konkurrencen om at designe den kommende Maritime Knowledge Hub i Wirral Waters i Liverpool, Storbritannien  

Schmidt Hammer Lassen Architects har i en international inviteret konkurrence vundet opgaven om at designe den kommende Maritime Knowledge Hub, der med sine 6.400 kvadratmeter er dedikeret til R&D inden for marineingeniørvidenskab, overlevelsestræning, forretningsudvikling, kontorpladser og arrangementer i hjertet af udviklingsprojektet Wirral Waters i Liverpool. Den nye Maritime Knowledge Hub bliver et sted for innovation, samarbejde, læring, uddannelse og forretningsudvikling og vil placere Liverpool og Storbritannien på den globale scene, i såvel branche henseende som arkitektonisk.

 

Peel Land and Property har i samarbejde med Liverpool John Moores University, Mersey Maritime og Wirral Council valgt Schmidt Hammer Lassen sammen med det lokale firma Ellis Williams Architects til at designe projektet til 20 millioner pund. Virksomhederne vil arbejde sammen med Parkinson Inc., ansvarlig planlægger for Wirral Waters. Projektets omdrejningspunkt er det historiske Hydrauliske Tårn, der er udformet efter Palazzo Vecchio i Firenze og i dag står tomt og forsømt, efter det blev bombet under Anden Verdenskrig. En ny nabobygning til tårnet vil indeholde kontorer, inkubationsmiljøer, lokaler til undervisning og kulturelle aktiviteter og vil også huse en tank til et topmoderne off-shore overlevelsestræningscenter.

29.05.2018

Dokk1 vinder IDA Design Awards

Dokk1 blev tildelt IDA 2017 Gold Award i arkitekturkategorien Urban Design ved det 11. årlige International Design Awards (IDA).

 

Den internationale jury valgte Dokk1, Skandinaviens største offentlige bibliotek, for dets høje designstandard og visionære design, der tager et kreativt spring og leder vejen ind i fremtiden.

 

Konkurrencen, en af de førende designpriser i USA, tiltrak mere end 3.100 designs fra 95 lande inden for kategorierne arkitektur-, indretnings-, grafik-, produkt- og modedesign.

 

International Design Awards (IDA) er til for at anerkende, fejre og fremme legendariske og visionære designere og fremvise nyt designtalent. Farmani Group dannede IDA i 2007, og det er siden blevet en af de førende designpriser i Amerika, som præmierer og fremmer hundredvis af designere hvert år. Se hele listen over vindere på idesignawards.com.

 

Og klik her for mere information om Dokk1.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina