endkcn
Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek ARoS Museum, Aarhus Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

16.10.2018

Tūranga, det nye hovedbibliotek i Christchurch åbner i New Zealand

I løbet af 15 måneder i 2010 og 2011 blev Christchurch, den største by på Sydøen i New Zealand, ødelagt af fire store jordskælv, der ramte byen, der er kendt for sin kunst, kultur og omgivende smukke natur. Schmidt Hammer Lassen Architects har sammen med Architectus designet Tūranga, et nyt hovedbibliotek, der er et af ni ankerprojekter, der er udpeget som centrale for genopbygningen af byens centrum.

 

Det nye hovedbibliotek er et visuelt betagende symbol på håb, sammenhold og genfødsel, der vil forandre indbyggere og besøgendes oplevelse af Christchurch centrum.

 

“Tūranga er et multifacetteret projekt, hvor arkitektur og kulturel betydning spiller sammen,” fortæller Morten Schmidt, stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen, ledende rådgivere på projektet. “Det har været et privilegium at designe en bygning, der ikke alene opfylder behovet for et nyt hovedbibliotek, men hvis mission om at genoprette byens sjæl også omfatter den betydningsfulde kulturarv fra Ngāi Tūāhuriri, den lokale Maori befolkning.”

 

Læs mere om projektet her.

02.10.2018

Partner Mads Kaltoft taler på Prefab Reality Symposium 2018

Building Network og den hollandske betonleverandør BYLDIS er værter for Prefab Reality Symposium, et arrangement der adresserer designfrihed, højhuse og forholdet mellem økonomisk bæredygtighed og præfabrikeret byggeri den 3. oktober på Dansk Arkitekturcenter i Københavns BLOX-bygning. Symposiet, der henvender sig til entreprenører og skandinaviske arkitekter, vil være en unik mulighed for at lære mere om banebrydende design og udveksle viden om den seneste udvikling inden for præfabrikerede højhuse. Partner Mads Kaltoft vil tale om udfordringerne i at designe et tårn i Københavns voksende Carlsberg Byen, og hvordan Schmidt Hammer Lassen arbejder på at opnå bæredygtighedscertificering på opførelsen af ​​et kontorhøjhus på 188 meter i Warszawas finansdistrikt.

 

For mere information om arrangementet og programmet, besøg www.arkitektforeningen.dk.

27.09.2018

HR-Praktikant, Praktik som arkitekt/ bygningskonstruktør og Tilsynsførende Arkitekt eller Konstruktør

Vi søger en velorganiseret og flittig praktikant til human resources-teamet på vores tegnestue i Aarhus. Som vores HR-praktikant får du værdifuld erfaring inden for det brede felt af human resources. Du vil få ejerskab over forskellige opgaver og også arbejde på projekter i tæt samarbejde med vores HR-chef. Stillingen giver mulighed for at arbejde sammen med 200 dedikerede kolleger i et internationalt miljø for at og opleve tværkulturelle udfordringer og muligheder.

 

Vi søger talentfulde studerende til vores tegnestuer i Aarhus og København til praktik som arkitekt og bygningskonstruktør i forårssemesteret 2019. Som del af vores team får du mulighed for at udfordre dig selv inden for konceptudvikling, 3D-modellering, skitsering, modelfremstilling, rendering og grafisk postproduktion, hvor dygtige seniorarkitekter vil fungere som vejledere og du sammen med de øvrige praktikanter vil deltage i et internt træningsprogram.

 

Vi søger en tilsynsførende arkitekt eller konstruktør til et af vores danske kontorer. Den ideelle kandidat vil have solid erfaring fra arbejde med store og udfordrende, komplekse arkitektoniske projekter med en passion for at skabe bæredygtig og innovativ arkitektur.

 

For mere information om jobbet og hvordan du kan ansøge se her.

18.09.2018

Partnere Kim Holst Jensen og Kasper Heiberg Frandsen taler ved VOLA 50 års jubilæum

I 1968 udviklede VOLA den originale moderne vandhane med et banebrydende ikonisk design, der har været klassisk, tidløst og attraktivt lige siden. For at fejre de 50 år siden Arne Jacobsen samarbejdede med VOLA om det oprindelige design, var Design Director og partner Kim Holst Jensen sammen med partner Kasper Frandsen inviteret til at tale om moderne arkitektur ved en jubilæumsfestival i det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.

 

I sidste uge var over 150 internationale arkitekter fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland, Belgien, Sverige, Japan og USA inviteret til at besøge VOLA-fabrikken og deltage i en arkitekturrundvisning på Aarhus Rådhus, designet af Arne Jacobsen. De besøgte også Aarhus Øs moderne arkitektur, hvor Kim talte om det prisvindende Dokk1, Skandinaviens største offentlige bibliotek, og Kasper holdt et foredrag om den underjordiske udvidelse af ARoS Museum, et spændende samarbejde med den verdensberømte amerikanske lyskunstner James Turrell.

11.09.2018

Partner Trine Berthold og arkitekt Waleria Kudera taler på Next Library Berlin 2018

En imponerende række af inspirerende Next Library Igniters vil være at finde på årets Next Library-konference i Berlin. Blandt dem er partner Trine Berthold og arkitekt Waleria Kudera, der vil holde en workshop under temaet “Transform Libraries: Transform Spaces, Organizations, Cities” den 13. september. Workshoppen vil starte med en kort PechaKucha-præsentation, der vil undersøge en anderledes transformationsvinkel baseret på casestudier fra Schmidt Hammer Lassens seneste portefølje, herunder Statsbiblioteket Victoria i Melbourne, Christchurch Hovedbibliotek i New Zealand og Sports- og Kulturcampus Gellerup.

 

Derudover vil ingeniør og ph.d.-studerende Andrew Khoudi præsentere sit erhvervsPhD-projekt, hvor Berthold er vejleder, ”People Behavior: Using Digital Twin of a Smart Building to Attain a Quantitative Understanding and Improvement of the User Experience”. Projektet bruger Schmidt Hammer Lassen’s Dokk1 som casestudie for at undersøge arkitekturens indvirkning på brugeroplevelsen.

 

Formålet med Next Library er at rette blikket mod fremtiden og udforske det offentlige biblioteks løbende udvikling i det 21. århundrede med internationale, fremtidsorienterede fagfolk, innovatører og beslutningstagere, der skubber grænser og skaber ændring, som fremmer læring.

 

Mere information om workshoppen findes her.

11.09.2018

Partner Rasmus Kierkegaard taler på Helsinki Design Week

Helsinki Design Week (HDW), den største designfestival i Norden, dedikerer programmet d. 13. september til arkitektur med fokus på forholdet mellem et projekt og dets miljø samt mødet mellem historie og moderne arkitektur. Partner Rasmus Kierkegaard vil tale om “Balancen af værdier i arkitektur” med særligt fokus på Rigsarkivet i Viborg, et Schmidt Hammer Lassen-projekt designet i samarbejde med Graphic Concrete, der er præsenterende partner for HDW-arkitekturdagen.

 

For mere information om HDW-arkitekturdagen og for tilmelding besøg helsinkidesignweek.com.

 

Du kan også læse mere om Rigsarkivet i Viborg her.

10.09.2018

Årets tegning 2018

Arkitektskolen Aarhus har annonceret den længe ventede konkurrence, Årets tegning, der inviterer arkitektstuderende fra hele verden til at indsende besvarelser, der “demonstrerer deres evne til at drømme og skabe tegninger, der inspirerer til forandring”, og vi er stolte af at være præsenterende partner.

 

Senior Associate og arkitekt Thomas Bossel vil fungere som jurymedlem i den sjette årlige internationale konkurrence med det markante tema “Udformning af nye virkeligheder.” Temaet udforsker det komplekse net af samfundsproblemer, der skal løses gennem teknologi og andre midler og arkitekturens rolle i ligningen. Konkurrencen har som formål at “løbende udforske nye tendenser i arkitektur gennem arkitektonisk tegning og at udfordre brugen af nye teknikker og forskellige medier.” Markante, inspirerende, provokerende forslag på alle skalaer og i alle miljøer opfordres.

 

Tegninger kan indsendes senest 1. november 2018 kl. 12.00 (CET).

 

Årets tegning er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Schmidt Hammer Lassen Architects, VOLA og Statens Kunstfond. Læs mere information om Årets tegning 2018-konkurrencen her.

05.09.2018

Elif Tinaztepe taler om arkitektur og biblioteker på Living Well with Books-konferencen i Bristol, Storbritannien

Associate Partner og Senior Project Architect Elif Tinaztepe taler om arkitektur og biblioteker som demokratiske videnscentre, der kombinerer fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer i informationsalderen. Hun giver keynote-talen i morgen den 6. september på Living Well with Books-konferencen i Center for Material Texts ved University of Bristol, Storbritannien.

 

Biblioteksdesign er del af vores DNA. I løbet af de sidste 30 år er vi blevet globale ledere og prisvindende eksperter inden for design og opførelse af biblioteker med indtil videre 15 projekter rundt om i verden.

 

For mere information besøg: Books at Bristol

21.08.2018

Vanke Times Center i Beijing åbner med kunstinstallationer og meditationshave

Vanke Times Center er beliggende i Beijings travle Chaoyang-distrikt, og er et nyt kreativt urbant kompleks, der kombinerer forretninger og kontorer med store kunstinstallationer, et multifunktionelt udstillingsrum og en bambushave til meditation. Vanke, en af landets største ejendomsudviklere, bad Schmidt Hammer Lassen Architects designe det omfattende renoveringsprojekt – der omfatter revitalisering af ​​et tidligere indkøbscenter til et levende nyt midtpunkt i byen. Det færdige Vanke Times Center bliver hjemsted for en række detailbutikker i kælder og stueetage, mens de øvre etager vil rumme kontorer, grønne byrum og events.

 

“Vanke Times Center er et vigtigt projekt for os, da det signalerer den strategisk betydning, som markedet for byfornyelse repræsenterer”, siger Xue Zheng, Design Partner hos Beijing Vanke Co. Ltd. “Schmidt Hammer Lassens mangfoldige projekt portefølje og kreative design tilgang matchede ​​vores værdier og vision for Vanke Times Center, den første bygning i Vankes Manhattan Projekt i Beijing. ”

 

Læs mere om projektet her.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina