endkcn

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters

Shanghai/ China

Area/ Total GFA 12,187 m²/ Above ground GFA 8,704 m² (8,591 m² counted into FAR)
Status/ Construction 2017 – 2020
Client/ CaoHeJing High Tech Park
Landscape Architect/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Collaborating Architect/ UDG
Structural Engineer/ UDG
Illustrations/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Beauty & The Bit

Developed by government backed CaoHeJing Hi-Tech Park, the CaoHeJing Guigu Creative Headquarters is aimed as CaoHeJing’s platform for innovation. The new Centre will support and nurture high-tech firms, connect local and overseas university graduates and enterprises acting as an accelerator for new technology in China. The project is the third collaboration between Schmidt Hammer Lassen Architects and CaoHeJing and is expected to complete in 2020.

The project sits on the edge of Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, a state level economic and technological development zone covering an area of 14.5 sq.km south of downtown Shanghai, and home to some 1200 domestic and overseas hi-tech companies.

The project composing of three volumes split by two external landscaped terraces that contain shared meeting and support functions.

The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai’s variable weather conditions.

By doing this we create a direct connection to exterior green space for the occupants of the building to use throughout the year.

related projects/