endkcn

Via University College Campus

Aarhus/ Danmark

Areal/ 26.724 m²
Byggesum/ 336 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2008, førstepræmie i totalentreprisekonkurrence
Status/ Opført 2009 – 2011
Bygherre/ VIA University College
Ingeniør/ Moe & Brødsgaard A/S
Totalentreprenør/ E. Pihl & Søn A/S
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Interiør design/ shldesign
Yderligere udvidelser/ En tilbygning på 3.150 m², der samler alle administrative afdelinger under ét og samme tag

Det nye campusbyggeri VIA University College i Skejby er med til at samle aktiviteterne på en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Det godt 27.000 kvadratmeter store byggeri samler de mange faglige discipliner under ét og samme tag og skaber både sammenhæng og samhørighed på tværs. Rundt om torvet er husets kernefunktioner – herunder auditorier, et multimediecenter, kantinen og øvrige fællesfunktioner. Intime lokaler til fordybelse, gruppearbejdspladser og sociale mødesteder og loungeområder er også en integreret del af det nye campus.

Visionen er at skal skabe et fleksibelt, dynamisk og tværfagligt studiemiljø, hvor studerende, undervisere og gæster kan mødes, viden kan udveksles og nye ideer kan opstå.

Et centralt torv placeret midt mellem husets fire fløje fungerer som samlingspunkt for de ca. 2.000 studerende, som har deres daglige gang på campus. Over torvet åbner bygningen sig mod himlen og trækker dagslyset ind, mens balkoner og terrasser rytmisk forskyder sig ind i atriet under det store ovenlys.

Ude såvel som inde får det nye campus et enkelt men råt præg, som afspejler ambitionen om, at huset skal kunne tåle at blive brugt.

Det Schmidt Hammer Lassen-designede VIA University College blev udvidet i 2017 med en tilbygning på 3.150 kvadratmeter, der samler alle administrative afdelinger under ét og samme tag. Bygningen skaber et tværfagligt arbejdsmiljø, hvor medarbejder fra de forskellige afdelinger kan mødes og samarbejde. Konceptuelt fremstår bygningen som en skulpturelt formet masse med et dynamisk og legende karnapmotiv udført i cortenstål, hvor store vinduespartier afspejler bygningens åbenhed og tilfører visuelle forbindelser til det omgivende landskab.

Udvidelsen er designet som et åbent og transparent hus med en varm atmosfære og stærke synergier på tværs af rum, steder og mennesker.

lignende projekter/