endkcn

Via University College Campus

Aarhus/ Danmark

Areal/ 26.724 m²
Byggesum/336 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2008, førstepræmie i totalentreprisekonkurrence
Status/ Opført 2009 – 2011
Bygherre/ VIA University College
Ingeniør/ Moe & Brødsgaard A/S
Totalentreprenør/ E. Pihl & Søn A/S
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Interiør design/ shldesign

Det nye campusbyggeri VIA University College i Skejby skal være med til at samle aktiviteterne på en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Det godt 27.000 kvadratmeter store byggeri skal samle de mange faglige discipliner under samme tag og skabe sammenhæng og sammenhørighed på tværs. Rundt om torvet samler husets kernefunktioner sig – herunder auditorier, et multimediecenter, kantinen og øvrige fællesfunktioner. Intime lokaler til fordybelse, gruppearbejdspladser og sociale mødesteder og loungeområder vil også blive en integreret del af det nye campus.

Visionen er at skal skabe et fleksibelt, dynamisk og tværfagligt studiemiljø, hvor studerende, undervisere og gæster kan mødes, viden kan udveksles og nye ideer kan opstå.

Et centralt torv placeret midt mellem husets fire fløje vil fungere som samlingspunkt for de ca. 2.000 studerende, som i fremtiden får deres daglige gang på campus. Over torvet vil bygningen åbne sig mod himlen og trække dagslyset ind, mens balkoner og terrasser rytmisk vil forskyde sig ind i atriet under det store ovenlys.

Ude såvel som inde får det nye campus et enkelt men råt præg, som afspejler ambitionen om, at huset skal kunne tåle at blive brugt.

lignende projekter/