endkcn

Tjuvholmen Boliger

Oslo/ Norge

Areal/ 9.733 
Konkurrence/ Bygherre henvendelse 2010
Status/ Opført 2012-2014
Bygherre/ Tjuvholmen Utvikling A/S
Ingeniør/ HAUG OG BLOM-BAKKE AS/ ECT AS/ Siv ing Netteberg AS
Partner arkitekt/ Lund & Slaato
Landskabsarkitekt/ GULLIK GULLIKSEN AS
Øvrige rådgivere/ Multiconsult AS

Tjuvholmen er et nyt, moderne og levende kvarter i Oslo i umiddelbar nærhed af Oslofjorden. De to boligprojekter har en enestående udsigt og beliggenhed i udkanten af Tjuvholmen med en storslået udsigt over fjorden.
Design og layout er genereret med det formål, at give alle lejligheder så god kontakt til det unikke fjordlandskab som muligt. Således er alle facadeåbninger, balkoner og planmæssige forskydninger tilpasset i forhold til solorientering og de omkringliggende bebyggelser.

Hus 81 er designet med et fællesområde for beboerne og et mindre kommercielt område i stueetagen. Hus 82 er designet med et fitness/spa i kælderen og i stueetagen.

Hovedmotivet i designet er facadens takkede form, som skaber en rytme i facaden og åbner lejlighederne mod fjorden og udsigten.

I sammenhæng med de store vinduesudskæringer i facaden, er der udført perforerede præpatinerede bronzekassetter, der sammen med sålbænke og drypkanter indrammer vindueshullerne.

Sokkelfacaden udføres med en aflang tynd skifersten i en gråblå nuance. Facader fra niveau 2 til 9 er pudset med en næsten kridthvid facadepuds.

lignende projekter/