endkcn

Den Ny Maltfabrik

Ebeltoft/ Danmark

Areal/ 4.400 m²
Konkurrence/ Andenpræmie 2016
Status/ Konkurrenceforslag
Bygherre/ Syddjurs Kommune/ Nymalt
Landskabsarkitekt/ VOGT (Basel)
Ingeniør/ Søren Jensen Rådgivende Ingeniører
Øvrige rådgivere/ Stouby og Thøgersen

Lige i hjertet af Ebeltoft står en tidligere maltfabrik. For nogle år siden blev denne røde industribygning - opført tilbage i 1861 - indstillet til nedrivning og skulle erstattes af et moderne indkøbscenter. Men heldigvis så en gruppe visionære mennesker potentialet i den gamle bygning og rejste penge nok til at købe fabrikken tilbage. De havde en drøm - Maltfabrikken transformeret til kulturcenter: med mikrobryggeri, kreative værksteder, levende musik, ungdomskultur, billedkunst / udstillinger / kunsthåndværk, kunstnerboliger, bibliotek, museum og meget mere.

Maltfabrikken er byens landmærke. Det troner stolt på kanten til havet med sin slotslignende karakter, som symbol på et særligt sted.

Tilføjelsen af det nye bibliotek og arkivet forener alle bygningens funktioner under samme tag. Denne sammensætning kombinerer gamle og nye elementer, og skaber synergi mellem de forskellige brugergrupper.

Den Ny Maltfabrikken har også et ungdomscenter - et sted hvor unge kan mødes, være kreative, holde events og hænge ud.

Bygningen er tilgængelig og med et åbent plan, der gør førstesalen til det ideelle sted til fordybelse og nydelse af den storslåede havudsigt.

Den Ny Maltfabrik var designet som et lokalt kulturcenter, hvor håndværk og kreativitet mødes.

lignende projekter/