endkcn

Sydhavnskvarteret

Aarhus/ Danmark

Areal/ 75.000 m²
Konkurrence/ 1. plads, udbud 2019
Status/ Den planlagte konstruktion begynder i 2021
Bygherre/ Aarhus Kommune
Udvikler/
A. Enggaard A/S
Andre arkitekter/
AART Architects/ RUM3 Studio
Landskabsarkitekt/ LABLAND
Andre samarbejdspartnere/ Søren Jensen Ingeniører/ Urban Creators (mobilitet)

Sydhavnskvarteret er en 75.000 kvadratmeter stor masterplan, der dækker det sydlige havneområde i Aarhus. Projektet bliver et samlende ikon for byudvikling, der samtidig tegner en ny skyline for Aarhus. Projektet bliver en alsidig genspejling af bylivet ved at kombinere diversiteten i den eksisterende bebyggelse og skabe forbindelse til byens nyudviklede havnefront. Masterplanen inkluderer værksteder, kreative virksomheder, et hotel, caféer, indkøbsmuligheder, kontorbygninger, områder til kunstinstallationer og rekreative områder, der giver en stærk oplevelse af fællesskab og byliv.

Sydhavnskvarteret ligger tæt på Aarhus centrum og skaber forbindelse mellem byen og naturen. Det nye område kommer til at forbinde den vestlige del af Frederiksbjerg med det østlige havnebassin, Dokk1 og Filmbyen i nord og sydover med havneområdet via Tangkrogen og Marselisborgskoven.

Visionen for det nye udviklingsprojekt er trefold: at bidrage med en skarpt defineret ramme for bylivet baseret på en kvalitativ interaktion med eksisterende strukturer, som eksempelvis den historisk vigtige tidligere kultransport “Kulkransporet”, at skabe nye, kulturelt attraktive kvarterer og at forbinde det samlede område til de vigtigste transportknudepunkter.

Udvidelsen af kvarteret kommer til at skabe grobund for liv mellem bygningerne og giver plads til mennesker med vidt forskellige baggrunde.

Den planlagte konstruktion af Sydhavnskvarteret i Aarhus begynder i 2021

lignende projekter/