endkcn

Start-Up City Frederiksberg

København/ Danmark

Areal/ 15.500 m²
Konkurrence/ 2016, Direkte kommissioneret
Status/ Planlagt færdiggørelse 2023
Bygherre/ KOM-KBH
Samarbejdspartnere/ Jesper Buch
Landskabs arkitekt/ Marianne Levinsen
Ingeniør/ Rambøll

Som en by i byen er Frederiksberg et område af København, der er kendt for sine grønne gader, lokale parker og iværksætterkultur. Bydelen får nu tilføjet Start-Up City, en blanding af boliger, butikker og kontorer for spirende entreprenører, der vil gøre området til en af Europas mest attraktive hubs for iværksættere, der arbejder på morgendagens næste store app eller elektronik. Det 13-etagers og 15.500 kvadratmeter store kompleks kommer til at huse 550 fleksible kontorer, 131 lejligheder, konference-, udstillings- og uddannelsesfaciliteter, restauranter og et udvalg af butikker.

Grunden ligger i hjertet af Frederiksberg inden for en 500 meters radius af innovationsinstitutioner som Copenhagen Business School og Copenhagen School of Entrepreneurship. Nye cykel- og gangstier følger metrolinjen og forbinder området med de eksisterende cykelstier og grønne gangstier, hvilket giver bedre tilgængelighed.

Adskillige bæredygtige tiltag er inkorporeret i designet af Start-Up City, såsom optimeret brug af dagslys, naturlig ventilation og en effektiv klimaskærm. Grønne planter fungerer som solafskærmning på udvalgte facader, mens beplantede vægge indendørs øger biodiversiteten og bidrager til et sundt indeklima. Projektet sigter efter at få en DGNB Sølv-certificering.

Med Start-Up City vil der blive tilføjet nye offentlige rum på alle sider af bygningen, hvilket vil være med til at skabe et helt nyt kvarter og et sammenhængende urbant miljø, der vil emme af byliv.

Projektet er inddelt i tre dele, der hver især forholder sig til de særegne karakteristika omkring grunden. En lavere blok forener projektet med de omkringliggende bygninger; fleksible kontorer reagerer på de urbane, lokale og menneskelige skalaer ved en vertikal vægtning kombineret med en horisontal deling; og et tårn med boliger stiger frem over de omkringliggende flade, uniforme bygninger og bliver et vartegn for innovation.

Bygningen er særdeles effektivt udformet med sammenkoblede enheder. Boligtårnet er forankret med butikker i grundetagen og en tagterrasse, der vil inkludere private lejligheder med rum til fællesfaciliteter og altaner.

Den tilstødende bygningsstruktur vil huse kontorer med et fleksibelt interiørdesign, der skaber et dynamisk arbejdsmiljø for unge iværksættere.

Vi har valgt materialer som håndlavede mursten, træ, aluminiseret stål og glas inspireret af de omkringliggende, gamle murstensbygninger. Materialerne, de enkle detaljer og afbalancerede struktur har en høj grad af kompleksitet og autenticitet, der trækker tydelige referencer til kvarteret.

lignende projekter/