endkcn

Sports- og Kulturcampus Gellerup

Gellerup/ Danmark

Bygningsareal/ 8.500 m²
Konkurrence/ 1. præmie i konkurrence i 2017
Status/ Opført 2021
Bygherre/ Aarhus Kommune/ Brabrand Boligforening
Samarbejdende arkitekter/ Loop Architects
Ingeniør/ COWI A/S
Landskabsarkitekter/ MASU Planning ApS
Foto/ Laura Stamer
Præmieringer/ 2022, nomineret til IFLA’s Public Library of the Year

Gellerup ligger i den vestlige del af Aarhus Kommune, hvor beboernes forskellige kulturelle baggrunde er et klart kendetegn. Multihuset er et nyt samlingssted med funktioner såsom et bibliotek og medborgercenter, et beboerhus, et bevægelseshus og et Verdensbad, der forventes at tiltrække op mod 600.000 besøgende årligt. Det nye Sports- og Kulturcampus er en del af byens ambitiøse masterplan, som har til formål at forbedre livskvaliteten og sikkerheden i området i samarbejde med samfundets beboere.

Multihuset er et centralt element i revitaliseringen af Gellerup og er en inspirerende, indbydende og åben destination for byens beboere og besøgende.

Det vindende forslag bryder byens eksisterende struktur og præsenterede en indbydende ny bygningsstruktur med et åbnet, flydende layout, der styrker fællesskabet, nabodemokrati og samhørighed.

Arkitekturen understøtter åbenhed og skaber plads til, at folk mødes i overgangen fra bygning til bygning og i rummene omkring på en intuitiv måde.

Vores intention bag designet var at skabe et indbydende sted, der er åbnet og relevant for lokalsamfundet, samtidig med at det tiltrækker beboere fra Aarhus og resten af verden.

I et samfund, der er så alsidig som Gellerup, har det været vigtigt, at det nye campus blev et demokratisk sted, som er imødekommende, uprætentiøs og nemt at bevæge sig igennem, og som opfordrer alle til at interagere med andre fra forskellige samfundslag.

lignende projekter/