endkcn

Eureka Kvarteret

Oslo/ Norge

Areal/ 87.000 m²
Konkurrence/ 1. Præmie i inviteret, international konkurrence 2015
Bygherre/ Storebrand Eiendom AS

Den 87.000 m2 masterplan for Skøyen-området i det centrale Oslo vil blive en samlende og ikonisk byudvikling. Det vil skabe en ny skyline og en alsidig afspejling af bylivet ved at bruge mangfoldigheden af den eksisterende bebyggelse samt skabe en forbindelse til Oslo fjord. Planen indeholder et hotel og konferencecenter, boliger, caféer og butiksområder, kontorer og en daginstitution, og fremmaner en stærk følelse af fællesskab og byliv.

Skøyen er et kvarter i Oslo, beliggende i den vestlige bydel. Det unikke sted, der ligger langs hovedgaden Hoffsveien og ved siden af floden Hoffselva, skaber en dialog med stedet, der forbinder kvarteret med naturen.

Forslaget gør bygningens forskellige funktioner og områdets komplekse typografi til projektets fokusområde. Siddetrapper, skrånende overflader, åbninger mellem bygningsetagerne, snittene, bylandskabet og atriumgårdene bidrager alle til at skabe nye forbindelser mellem bygningen og bylivet og vil bringe en helt ny dynamik til denne historiske del af Oslo.

Planen er rationel med et klart netværk ud fra en "hovedgade" forbundet mellem retninger i nord-syd og øst-vest, som opdeler området i klare, læsbare blokke.

Inden for disse rammer arbejder vi med højhuse og åbne blokstrukturer, der genererer indvendige passager, genveje og promenader og skaber plads til et ekstra lag i gadehierarkiet. Designet er fleksibelt af hensyn til fremtidige behov for ændring af brug og funktioner.

Eureka Kvarteret vil etablere en demokratisk, moderne arkitektur for alle borgere i Skøyen og Oslo. Med brug af langtidsholdbare materialer repræsenterer Eureka Kvarteret et langsigtet engagement i byen.

Eureka Kvartalet sigter mod en BREEAM Excellent-certificering, hvor designkonceptet arbejder med registrerbare C2C-mål inden for fleksibilitet, tilpasning til klimaændringer, miljømæssig værdi og biodiversitet. Når udviklingen er færdig, vil Eureka Kvarter stå som et bæredygtigt landemærke for Oslo.

lignende projekter/