endkcn

Shanghai West Bund Biennale

Shanghai/ Kina

Areal/ Skyen: 190 m²/ Servicefunktion pavilloner: 240 m²
Lokalt design institut/ TJAD, Tongji University
Bygherre/ Xuhui Development Corporation

Vores bidrag til den kinesiske Shanghai West Bund Biennale for Arkitektur og Samtidskunst 2013 indeholder en kunstinstallationspavillon, "Skyen", samt en komposition af pavilloner som indeholder socio-kulturelle faciliteter såsom café, galleri og en boghandel for de besøgende på West Bund. Baseret på temaerne "Reflecta en Fabrica", er pavillonerne placeret ved siden af en af de to eksisterende industrikraner i Xuhui West Bank området.

Mens Skyen er tænkt som et sted til oplevelse, interaktion og bevægelse, så inviterer pavillonerne med servicefunktioner til fordybelse, ro og afslapning.

Den høje kran er et ikon, som mennesker i hele verden kan genkende og relatere til og symboliserer balance, styrke og tyngde. Målet med kunstinstallationen, Skyen, er at understrege og skabe en kontrast til disse kvaliteter.

Hvis besøgende følger gangstien langs flodbredden kommer de til Skyen og kan gå direkte ind i pavillonen på deres tur gennem biennaleområdet.

En visuel forbindelse til stedets historie og industrielle karakter er tænkt ind i pavillonerne, som indeholder servicefunktionerne. Disse pavilloner er beklædt med Corten stål. Deres farve og tekstur understreger forbindelsen til den industrielle historie. Formen og pavillonernes orientering skaber visuel forbindelse til den nærliggende bro, kranen og floden.

lignende projekter/