endkcn

Shanghai Pudong Fodboldstadion

Shanghai/ Kina

Areal/ 570.000 m²
Konkurrence/ 2017, andenpræmie i international konkurrence
Bygherre/ Shanghai Municipal Bureau of Planning and Land Resources/ Shanghai Sports Bureau/ Pudong New Area People’s Government
Partnerarkitekt/ Rossetti
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør/ Buro Happold
Visualiseringer/ Beauty and the Bit/Schmidt Hammer Lassen Architects

Folkerepublikken Kinas Fodboldforening har sat et ambitiøst mål om at få op til 50 millioner børn og voksne til regelmæssigt at spille fodbold i 2020. Kan et stadion sætte gang i væksten af kinesisk fodbold? Vores forslag til Shanghai Pudong Fodboldstadion fokuserer på at skabe et verdensklasses sportsanlæg, der sætter tilskueroplevelsen i centrum. Stadionet har et unikt og banebrydende siddeplansdesign, som maksimerer udsigten til fodboldbanen fra hvert sæde, samtidig med at der skabes en intim atmosfære for alle 40.000 tilskuere.

Shanghai Pudong Fodboldstadion repræsenterer en mulighed for at fremvise Shanghai til globale arkitektur- og fodboldsamfund som en manifestation af landets og byens engagement i fodbold og godt design.

Stadionskålen er pakket ind i et fint slør af foldede lameller. Slørkonturen flyder i modsat retning af stadionskålens profil, hvilket skaber en bølge for den øverste del af stadionet.

Denne krusende ydre facade afspejler byens historiske forbindelse til vandet, og dets lagdelte udseende og rolige hvide farve skaber en figurativ reference til den kinesiske magnolie, Shanghais blomst.

Foruden en effektiv forbindelse forbinder gågaderne de fire hovedblokke i masterplanen, der skaber et døgnåbent samfund med fem funktionelle områder: Fritid og rekreative faciliteter, SOHO-samfund, kreativitet- og forskningscentre, hotel og shoppingcenter.

Siddeplanens betydeligt stejle siddepladser giver forbedrede synslinjer for ubegrænset udsyn til kampen uden at gå på kompromis med tilskuerens sikkerhed.

På hvert plan er antallet af pladser per række minimalt, så fansene kun skal bevæge sig en kort afstand foran øvrige fans for at nå ud til gangen.

Tribunerne byder på flere sæderækker med forskellige former for faciliteter, som forbedrer atmosfæren for en bred vifte af supportergrupper og skaber den stærkeste oplevelse af at se en live-kamp.

Vi sigtede efter at skabe et integreret atletisk felt inden for bylivet i Pudong-distriktet, hvor grønne åbne rum og havnefronten vil udgøre fælles offentlige områder.

lignende projekter/