endkcn

River City Prague

Prag/ Tjekkiet

Størrelse/ 32.105 m²
Konkurrence/ 2016, 1. plads i international konkurrence
Status/ Under konstruktion fra oktober 2019 til september 2021
Bygherre og udvikler/ CA Immo Anlagen AG
Lokal arkitekt/ SUNCAD s.r.o
Bæredygtighed/ Sigter efter at opnå LEED Platinum og WELL Platinum-certificering
Rendering/ CA Immo

Mississippi House og Missouri Park er to nye, igangværende udviklingsprojekter, der er placeret i Prags dynamiske distrikt – Karlín – i Rohanský Island-området. Det er et af de mest indflydelsesrige og attraktive forretningsområder i Tjekkiets hovedstad. De to kontorbygninger bygges i forlængelse af det store River City Prague-kompleks, der inkluderer i alt fem bygninger med kontorer, butikker, boliger og restauranter. Vores færdigbyggede projekt Amazon Court Offices er også et led i den historiske udvidelse af området.

Projektet har en central og ‘grøn’ placering ved Vltava-floden med udsigt over Prag Slot og vil i høj grad påvirke byens fremtidige udvikling mod det dynamiske Karlín-kvarter, der har gode forbindelser. Projektet vil vokse naturligt sammen med den eksisterende infrastruktur og samtidig bidrage til et nyt flow i den offentlige transport med cykelstier og fleksible udendørsområder, der opfordrer borgere til at engagere sig i fællesskabet.

Den offentlige park, der forbinder bygningerne til Vltava-floden, fungerer som et sted, hvor både de besøgende og ansatte kan koble af fra deres travle liv og nyde udsigten over vandet.

Mississippi House og Missouri Park er designet som to selvstændige bygninger. Hver bygning har sin egen struktur, men de forbindes via et fælles podium på stueplan og en kælder.

River City Prague-projektet fokuserer i høj grad på at implementere bæredygtige løsninger i byggeriet; bl.a. i form af grønne terrasser og et fokus på maksimal udnyttelse af naturligt dagslys, der sikrer en høj energibesparelse og temperaturregulering. Et intelligent lyssystem, en smart CO2-monitorering, en avanceret genanvendelsesstrategi, solceller og regnvandsopsamling såvel som jordvarmeanlæg gør projektet yderst bæredygtigt. Projektet sigter efter at opnå LEED Platinum og WELL Platinum-certificering.

De store lobbyer åbnes ud mod floden og fremstår imødekommende og transparente. Naturligt dagslys og optimale lysforhold på kontorerne muliggøres af store, præfabrikerede rammer, der giver en spektakulær udsigt over vandet og tilfører bygningerne en særegenhed, som samtidig er tilpasset konteksten og Prags eksisterende bykerne. Hver etage er skræddersyet til forskellige aktiviteter og arbejdsprocesser og kan tilpasses lejernes skiftende, strategiske behov i fremtiden.

Begge bygninger vil markere en ny æra for Prag ved at transformere stedet til en ny destination og et bæredygtigt byudviklingsprojekt ved at sætte nye standarder for kreative arbejdsmiljøer ved River Citys nye havnefront.

lignende projekter/