endkcn

Kontortårn i Warszawa

Warszawa/ Polen

Areal/ 60.000 m²
Konkurrence/ 2011, inviteret international konkurrence
Status/ Planlagt til opførelse
Bygherre/ UBS Real Estate Kapitalanlagegesellschaft mbH
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør/ Arup

Det 188 meter høje kontortårn er beliggende i finansdistriktet i Warszawa. Det 60.000 m2 højhus skal erstatte den eksisterende ”Ilmet” bygning og vil med sin elegante form fremstå som et moderne og let genkendeligt vartegn i Warszawas skyline. Bygningen vil tilbyde lejerne kontorarealer i høj kvalitet samt en urban integreret lobby, der kombinerer alt fra detailhandel til offentlig transport. Kontortårnet vil være et nyt særkende i Warszawas skyline som samtidig udnytter det fulde potentiale i den fremragende historiske placering.

Bygningen består af tre individuelt aftrappede og rektangulære volumener, hvis højde stiger til 188 meter mod øst.

På gadeplan åbner tårnet overraskende op til Warszawa by og byder folk velkommen til at opleve den varierede og afslappende atmosfære i bygningen.

Facaderne skaber en subtil rytme i bybilledet ved skiftevis at forskyde sig ind og ud, mens de skrånende tagflader giver optimale lysforhold for de omkringliggende bygninger.

Det spektakulært udformede loft i lobbyen på gadeniveau korresponderer formmæssigt med de skrånende tagflader og får herved bygningen til at fremstå som et skulpturelt objekt. Den åbne lobby tillader Warszawas indbyggere at passere igennem bygningen, og der skabes forbindelse mellem pladsen og parken foran bygningen og de historiske ejendomme mod syd.

På grund af den holistiske tilgang til analyse af hvert bygningselement for at optimere den enkelte ydeevne, vil det nye kontortårn kunne kvalificere sig til de højeste niveauer af internationale bæredygtighedscertificeringer såsom BREEAM Excellent og LEED Platin.

Kontorarealet i det nye tårn er spektakulært ved dets beliggenhed og brugen af naturligt dagslys. Det er yderst effektivt på grund af den strukturelle opbygning og planlægning af brugervenlighed, multifunktionalitet ved hjælp af de nyeste tekniske løsninger og giver langsigtet fleksibilitet ved intelligente facader og en høj tilpasningsevne.

lignende projekter/