endkcn

NIO House Hangzhou West Lake

Hangzhou/ Kina

Areal/ 1.221 m²
Program/ Showroom, event, bibliotek og café
Status/
Opført i 2018
Bygherre/ NIO
Arkitektur & Indretning/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Belysning/ ViaBizzuno
Foto/ SchRAN
Præmieringer/ 2019, Silver Medal for China Real Estate Design Award (CRED Award) in the Commercial and Office Real Estate Project category

NIO House i Hangzhou, Kina er det andet showroom Schmidt Hammer Lassen Architects designer for den globale og innovative elbilsproducent NIO, der udfordrer og fornyer den konventionelle bilbranche. Ligesom det første NIO House, der åbnede i Shanghai i februar 2018, er NIO House West Lake en fortolkning af et traditionelt showroom. Det moderne showroom er en transformation af en ældre industribygning, lokaliseret ved West Lake-søens bredde, i et naturskønt område, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Bilfabrikanten NIOs udstillings- og klubhus smelter sammen med omgivelserne på strandpromenaden ved West Lake i den kinesiske by Hangzhou og giver besøgende et multisanseligt indblik i NIOs miljøvenlige forretningsfilosofi.

Himmelen over West Lake spejles i bygningens glasfacade. I løbet af dagen forandrer facaden sig i samspil med solen, skyerne og træernes bevægelser, og om natten stråler lyset ud på fortovet fra det liv og de aktiviteter, der foregår inde i bygningen.

NIO-logoet kombinerer forestillingen om at bevæge sig ind i fremtiden med billedet af at køre ind i horisonten og er netop inspireret af horisonten over West Lake-søen. Designet af showroomet i Hangzhou henter inspiration fra denne enkle dikotomi mellem himlen og vandet.

Den reflekterende glasfacade bag de oprindelige søjler og stueetagens spejllofter gør, at udstillingsbilerne står til åbent skue for forbipasserende og fremstår som storstilede kunstinstallationer. Det store vinduesparti udstiller således NIOs nyeste modeller og inviterer beskuere indenfor med sine indbydende kvaliteter.

Den solide lyse terrazzo repræsenterer NIO-brandets stærke fundament og er valgt til væg- og gulvflader i stueetagens udstillingsområde. Den specialfremstillede terrazzo indeholder tre typer mellemstore stenskærver og skaber en varm følelse i rummet.

En perfekt buet terrazzo-overflade skaber en glidende sammenhæng mellem væg og gulv og afspejler den høje kvalitet, som kunderne finder i NIOs produkter. I kontrast hertil er der brugt en blødere materialepalette i konstruk-tionsområdet, hvor kunderne kan tilpasse deres køretøjer.

Douglasfyrretræ og en specialfremstillet polstret bænk skaber et område, hvor besøgende kan hvile sig eller betragte og udvælge forskellige bilfunktioner på den interaktive displayvæg. De varme materialer skaber ro omkring de udstillede produkter.

De tre etager over showroomet udgør et loungeareal for medlemmer, der giver rum til fordybelse, oplevelse og komfort. I åben forbindelse med udstillingen i stueetagen skaber specialindrettede områder på de øverste etage optimale rammer for events, læring og leg.

Bygningens andensal kaldes 'Dagligstuen'. Her er der adgang til åbne mødefaciliteter, køkken og et langt fællesbord. En ikonisk trappe i lys terrazzo forbinder etagen med de øvrige.

Douglasgran og asketræ er de primære materialer, der er anvendt i stuen, hvilket giver stedet en hjemlig, skandinavisk stemning. Andet niveau huser også et børneområde, der er kendt som 'Joy Camp', der indeholder moderne møbler, indbyggede bogreoler, polstrede overflader og trapper til leg og historieoplæsning.

Den øverste etage er et eksklusivt rum forbeholdt medlemmer af NIO House og indeholder en intim lounge, et forum til oplæg og præsentationer, bibliotek og private mødelokaler.

NIO House Hangzhou er designet til udforskning, møder og afslapning - til glæde for hele familien og NIOs kunder.

lignende projekter/