endkcn

Monroe Blocks

Detroit/ USA

Areal/ Kontor: mere end 75.000 m²/ Detail: mere end 15.000 m²/ Bolig: 482 boliger/ Offentlige rum: mere end 4.400 m²/ Site: 12.542 m²
Konkurrence/ Inviteret RFP proces 2016
Status/ Byggestart forventes i december 2018/ Block B forventes i maj-juni 2022 / Block A forventes i september-oktober 2021
Bygherre/ Bedrock Management Service LLC
Lokal arkitekt/ Neumann Smith (Architect of Record)
Landskabsarkitekt/ SLA
Ingeniør/ Buro Happold Engineering
Visualiseringer/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Hayes Davidson

Udviklingen af Monroe Blocks, som er placeret i midten af egerne der forbinder storbyområdet Detroit, vil få indflydelse langt ud over den omgivende kontekst. Det bliver en destination, et ikon for den fremtidige udvikling af Detroit. Projektet inkluderer downtown Detroits første kontor højhustårn i mere end en generation, samtidig med at der skabes en levende bydel med over 480 boliger. Udviklingsplanen genopretter historiske gader, introducerer nye offentlige pladser og grønne områder, samtidig med at man prioriterer det offentlige rum både indendørs og ude.

Det nye kontortårn vil tilbyde en kombination af store gulvflader, høje loftshøjder og adgang til sollys som for øjeblikket er uden fortilfælde i downtown Detroit.

Fra Woodwards plan over Detroit efter branden i 1805 (venstre) til bykortet fra 1840 som viser den tætte bykerne (midt), til den nuværende byplan (højre) som viser en løsere urban struktur med mange tomme grunde. Monroe Blocks udviklingen vil reetablere en manglende del af downtown Detroit.

Projektet sigter mod at sy den urbane struktur sammen, skabe porøsitet og tilføje grønne områder for at fremme samling, socialisering og interaktion.

Projektet er en vigtig brik i puslespillet for udviklingen af downtown Detroit, så der skabes forbindelse mellem nogle af byens mest centrale offentlige rum: Cadillac Square, Campus Martius, Library Square og Woodward. Disse nye forbindelser vil ikke blot binde byens centrum sammen, men også berige, styrke og forene de allerede populære offentlige rum.

Beliggende i et historisk område bliver det nye urbane ikon integreret i kulturarven af Detroit by. Monroe Blocks vil tilbyde en bred variation af gode og tilgængelige offentlige rum.

Ved at tiltrække folk til området forbindes det flow, der går tværs over byen mellem Ford Field, Comerica Park og den fremtidige udvikling af Little Caesars Arena og dets omgivelser. De små sidegader bliver genveje til andre destinationer i byen.

Bygningshøjderne justeres for at optimere udsigten over den omgivende by og maksimere udsigten til sollys. Et skinnende 35-etagers kontortårn mod Campus Martius bakkes op af et imponerende antal butikker, boliger og nye offentlige pladser og grønne områder.

Monroe Blocks er tænkt som en mangfoldig refleksion over bylivet. Den blandede byplan giver plads til varierede aktiviteter, der komplimenterer hinanden og skaber trygge, levende offentlige rum 24 timer i døgnet.

Monroe Blocks kombinerer 480 boliger af varierende højde med offentlige rum, gågader og grønne tagterrasser. Funktionerne omfatter kontor, bolig, detailhandel, fødevarebutikker og madmarkeder, underholdning, sports- og fritidsfaciliteter samt mulighed for event- og udstillingsområder.

lignende projekter/