endkcn

Molebyen Masterplan

Bodø/ Norge

Areal/ 81.000 m² nybyggeri/ 34.000 m² grund
Konkurrence/ Parallelopdrag
Bygherre/ Breivika Utvikling Bodø AS

Molebyen Masterplan, den nye 34.000 kvadratmeter store bydel vest for det centrale Bodø, og som ligger nord for den lokale lufthavn, bliver en naturlig forlængelse af den eksisterende bymidte og dens hovedfærdselsårer. Vores fleksible masterplandesign vil tiltrække byliv til området, hvor grønne parker møder havnefronten, mens der bliver plads til forskellige bygningstypologier og urbane kvaliteter. Områdets vigtige forbindelser, udsynet og særlige lokale karakter vil blive bevaret.

Nord for polarcirklen ligger byen Bodø, en gammel fiskerby, som i dag er en af de hurtigst voksende byer i Norge. Vest for byens centrum ligger et ældre industriområde langs havnefronten, og det er her Schmidt Hammer Lassen Architects skal designe masterplanen for en ny bydel, der skal tiltrække tilflyttere og aktivitet til Bodø.

Masterplanen for Molebyen er summen af to dele – kystlinjen og den offentlige park.

De nye bygninger med udsyn over parken vil komplementere de nuværende lave strukturer, mens de højere bygninger, der går ned mod vandet, er med til at skabe en tættere bystruktur, der til fulde udnytter udsigten over Norskehavet.

En 400 meter lang offentlig promenade vil skabe en ny og levende stemning på kanten af vandet, mens et nyt offentligt torv, Molopladsen, vil blive et samlingssted for beboere og besøgende. Molopladsen bliver et vigtigt knudepunkt i byen, hvor bymidten, den populære mole, Moloen, samt den nærliggende lufthavn og de nye bebyggelser i Molebyen Masterplan mødes.

lignende projekter/