endkcn

Highlands Branch Bibliotek

Edmonton/ Canada

Areal/ 1.500 m²
Bygherre/ Edmonton Public Library/ City of Edmonton
Partner arkitekt/ Marshall Tittemore Architects
Landskabsarkitekt/ Dialog
Ingeniør/ Read Jones Christoffersen/ Smith + Andersen/ Hemisphere Engineering/ ISL Engineering Ltd
Bæredygtighed/ LEED Sølv certificering

Highlands Branch Biblioteket i Edmonton, Alberta, er et markant vartegn og kreativt læringscenter, som er åbent og tilgængeligt for alle borgere i lokalsamfundet. Det nye bibliotek er designet som en komposition af skrå tage, og har med sine store vinduer og metalliske facademateriale fået et nutidigt og moderne udtryk. Biblioteket ligger som en åben pavillon i en have, hvilket er med til at understrege, at dette er et sted, som er åbent for alle: et frit tilgængeligt offentligt rum, et sted at læse, et sted at lære, et sted at mødes, et sted at være.

Biblioteket har betjent borgere i det nordøstlige Edmonton, Highlands, Montrose og Bellevue-område siden 1962. Det nye bibliotek, som nu erstatter det eksisterende afdelingsbibliotek, danner i sit formsprog samspil med kvarterets bygninger.

Som et vartegn i lokalområdet er det nye bibliotek med til at stimulere den fremtidige udvikling langs 118. Boulevard. Fra hvilken som helst retning man ankommer til bygningen – om det er til fods, på cykel, i bus eller bil – kan brugerne se ind i bibliotekets rum. Biblioteket er som en pavillon, der henvender sig til sine omgivelser i alle retninger. Bygningens transparens og åbenheden bidrager til dens funktion som et socialt mødested, hvilket er så afgørende for et moderne bibliotek.

Det nye bibliotek er organiseret som ét stort rum med tre fløje – en børneafdeling, en teenageafdeling og en afdeling hovedsageligt for voksne. Bibliotekarerne er placeret i midten for at lette adgang og være synlige for bibliotekets brugere.

lignende projekter/