endkcn

Framehouse

Dragør/ Danmark

Areal/ 1.810 m² kontormiljø, 355 m² teknisk kælderrum
Status/ Opført, maj 2019
Bygherre/ KOM-KBH A/S
Entreprenør/ Lyngby Entreprise A/S
Ingeniør/ Arne Elkjær A/S
Foto/ Adam Mørk/ Anders Hviid

Schmidt Hammer Lassen Architects udvider sin portefølje af projekter i træ med åbningen af Framehouse, en fleksibel kontorbygning på 1810 kvadratmeter i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouses simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.

Framehouse er en toetagers bygning, der er inddelt i tre parallelle voluminer og består af et åbent og fælles kontormiljø, som opfordrer til samskabelse og interaktion.

Framehouse sigter efter at få en DGNB Guld-certificering, og bæredygtighed gennemsyrer projektet fra landskab til tagterrasser.

Voluminet i midten udgør hjertet af bygningen, hvor almene funktioner som indgang, mødelokaler og kantine har fået plads.

Gennemgående materialer som Douglas-gran, egetræ og grønne planter er med til at give ro og tilfører bygningen en varm og indbydende atmosfære.

Udenfor står fire ladestationer til elbiler, der gør det muligt for lejerne at lade på stedet. Indenfor i grundetagen holder betongulve på varmen, mens de hårdt pressede egetræsplanker, der er anvendt til de øvrige etager, aldrig tidligere har været anvendt i byggeriet i Danmark. Ovenlysvinduer på de tre tage giver naturlig ventilation, og de ydre tagoverflader er beklædt med grønne stenurtsplanter.

Dette fællesområde omkranses af to fleksible ydre voluminer, hvor der kan være kontorer og mødelokaler i forskellige skalaer.

Valget af materialer reducerer ikke kun indvirkningen på miljøet, men det sikrer også, at Framehouse vil bestå i mange år, mens det ældes naturligt og med ynde.

lignende projekter/