endkcn
UBC Gateway, Vancouver Vendsyssel Teater, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina New University of Bristol Library Commonwealth Pier Boston, USA Ny Anstalt i Nuuk ARoS Next Level, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Detroit Monroe Blocks, USA Framehouse, Danmark

seneste nyt/

22.06.2022

Gellerup Sports- og Kulturcampus nomineret til Public Library of the Year 2022

Ud af 20 ansøgere fra 17 forskellige lande er Gellerup Sports- og Kulturcampus blandt de fire finalister, der er med i opløbet om Public Library of the Year 2022. Prisen, der uddeles af den internationale biblioteksforening IFLA og Systematic, har til formål at anerkende nye offentlige bibliotekter, der forener smuk og funktionel arkitektur med kreative it-løsninger og lokal kultur.

 

I 2016 modtog DOKK1 den fornemme pris, og vi er stolte over igen at være blandt de nominerede.

 

Prisoverrækkelsen finder sted ved IFLA’s verdenskongres i Dublin i slutningen af juli.

 

Læs mere om projektet her.

01.06.2022

Ny podcastserie om træ – interview med Kristian Ahlmark

Partner og Design Director på tegnestuens kontor i København, Kristian Ahlmark, er blevet interviewet til Træ.dk – Danmarks Træportal’s nye podcastserie. Her Kristian fortæller om vores projekt Rocket&Tigerli i Winterthur, Schweiz.

 

Afsnittet er det første i podcastserien “EN VERDEN AF TRÆ” – lyt med her.

 

13.05.2022

Schmidt Hammer Lassen fejrer forfremmelser!

I denne uge har vi fejret forfremmelser af flere af vores dygtige medarbejdere på tværs af vores kontorer i København, Aarhus og Shanghai.

 

Jesper Høiberg, Fanny Lenoble, Michael Gloudeman og Enlai Hooi er nu Senior Associates, og Hanna Johansson, Joanna Gasparski, Marta Niño Saco og Gaia Cella Associates på vores københavnske kontor.

 

I Shanghai er Chao Chen blevet forfremmet til Associate Principal, og Jing Lin Senior Associate.

 

Vi ønsker alle et stort tillykke!

 

Find overblikket over alle vores medarbejdere her.

14.04.2022

Vi designer verdens højeste boligbyggeri med en bærende konstruktion af træ

I løbet af de kommende fire år vil verdens højeste boligbyggeri med en bærende konstruktion af træ, rejse sig over tagryggene i den Schweiziske by Winterthur, lidt uden for Zürich. Det 100-meter høje træhus, som bærer navnet Rocket&Tigerli, opkaldt efter industripladsens tidligere lokomotivproduceret.

Projektet markerer en milepæl inden for træbyggeri – det introducerer et innovativt konstruktionssystem, hvor træ afsøges som en naturlig afløser for beton. Den schweiziske virksomhed Implenia har sammen med det tekniske universitet i Zürich, ETH, udviklet det nye system, som tillader at bygge højere byggerier konstrueret i træ.

Alle bærende konstruktionsdele udføres i træ, også den stabiliserende kerne, med det resultat at hele tårnet har en lavere vægt. Hermed opnås mulighed for at bygge højere samtidig med at hele byggeprocessen samlet set har en lavere grad af CO2 belastning.

SHL vandt konkurrencen ved at fejre konstruktionssystemet gennem arkitektoniske greb, hvor konstruktionens tektoniske identitet står frem som et tydeligt element i de enkelte lejligheder, så man som beboer får en fornemmelse af byggeriets karakter.

 

Læs mere om Rocket&Tigerli her

01.04.2022

Schmidt Hammer Lassen Architects og Perkins&Will bag helhedsplan for bilfrit byområde i Vancouver, Canada

Det nye kvarter udvikles i den centrale del af det hurtigt voksende Brentwood-område i City of Burnaby, Metro Vancouver. Helhedsplanen introducerer en innovativ tilgang til byudviklingsprojekter, hvor bil- og varevognstrafik får adgang til underjordisk p-anlæg og vareindlevering fra periferien, så kvarteret bliver bilfrit på gadeniveau. Det har givet plads til grønne pladser og gang- og cykelstier, der er tilpasset grundens naturlige terrænfald, og som skaber opholdsrum og forbindelser mellem de seks nye beboelsestårne og områdets tilstødende funktioner, herunder en metrostation og en kommende park.

 

Beboelsestårnene er disponeret i en 45-graders vinkel på grunden for at sikre, at alle lejligheder får optimale dagslys- og udsigtsforhold, mens funktionerne i gadeniveau får mest mulig sol i løbet af dagen. Ved at blande ejer- og lejeboliger af forskellige størrelser vil området henvende sig til en bred vifte af beboere. Alle lejligheder har minimum adgang til én privat altan, mens fælles terrasser giver mulighed for at mødes om sociale aktiviteter, der kan skabe et stærk tilhørsforhold beboerne imellem.

 

Udover boliger indeholder tårnene kontorpladser, mens stueetagerne er forbeholdt udadvendte funktioner, herunder detailhandel. Ved at gøre alle funktioner på gadeniveau – ude som inde – offentlig tilgængelige vil kvarteret opleves som et varieret og levende område dagen igennem. Hertil kommer placeringen af et fleretages medborgerhus i hjertet af kvarteret, der skal være med tiltrække udefrakommende besøgende ved at tilbyde kulturelle aktiviteter. Grosvenor Americas har en forventning om, at medborgerhuset alene vil tiltrække godt 1 mio. besøgende årligt.

 

City og Burnaby har netop givet tilladelse til, at Grosvenor Americas kan gå videre til høringsfasen, mens det forventes, at byggefasen kan påbegyndes i 2023.

 

Schmidt Hammer Lassen står både bag helhedsplanen og designet af to af boligtårnene.

15.02.2022

Schmidt Hammer Lassen tegner fremtidens hospital i Leeds, England

Det nye 94.000 m2 state-of-the-art hospital vil samle flere markante hospitalsfunktioner i et hus, herunder akut- og børnehospital samt afsnit for mor og barn. Projektet er det største hospitalsbyggeri i Storbritannien i nyere tid og bliver det første af i alt 40 nye hospitaler, som den britiske regering har forpligtet sig til at opføre inden 2030.

 

Placeret i hjertet af Leeds og omgivet af historiske bygninger går hospitalets materialer og form i dialog med omgivelserne. Indvendigt er der skabt et miljø, der tilgodeser patienter og besøgendes oplevelse af at færdes på stedet samt understøtter tværfagligt arbejde mellem hospitalets højtspecialiserede afdelinger. Adgang til fællesarealer, patientstuer og grønne uderum giver plads til rekreative aktiviteter og tilbyder et pusterum, hvor sygdom og stress kan træde i baggrunden.

 

Bygherren The Leeds Teaching Hospitals NHS Trust har, på baggrund af en international konkurrence, udpeget teamet bestående af Schmidt Hammer Lassen Architects, Perkins&Will samt Penoyre & Prasad.

Visuals: Brick Visuals

 

Læs mere om projektet her

 

29.11.2021

UBC Gateway tildeles den præstigefyldte ‘Canadian Architect Award of Excellence’

Den inkluderende og bæredygtige universitetsbygning, UBC Gateway, tildeles en ’Award of Excellence’ i 2021 udgaven af ’Canadian Architect Awards of Excellence’ konkurrencen.

 

UBC Gateway fik rosende ord med på vejen fra prisuddelingsjuryen, der kommenterede at: “Der er tænkt meget over bygningens bæredygtighedsstrategier og materialevalg, fra dens massetræstruktur til dens præfabrikerede vægpaneler og terrakotta-beklædning. Kvaliteten af materialiteten, den rationelle planlægning samt udtryk resulterer i et udholdenhed- orienteret design, der passer til en indgangsbygning.”

 

Canadian Architect Awards Of Excellence er en årlig prisudgivelse, der anerkender fremtidige projekter. I år skulle 174 professionelle bidrag evalueres, og jurymedlemmerne tildelte 5 ’Awards of Excellence’ og 7 ’Awards of Merit’.

 

UBC Gateway er designet i et samarbejde mellem Perkins&Will og Schmidt Hammer Lassen.

 

Bliv klogere på hvorfor UBC Gateway blev tildelt en ‘Award of Excellence’ her.

Læs alle juryens kommentarer her.

Se en komplet liste over prisvindere her.

Få adgang til en online PDF-version af Canadian Architects december 2021-magasin her.

18.11.2021

State Library Victoria i Melbourne modtager byens Urban Design Award

Melbournes bystyre har udnævnt den gennemgribende transformation af State Library Victoria til vinder af årets Urban City Award – en hæder til projekter, som har formet Melbournes fysiske rammer på en innovativ og tværfaglig vis.

 

State Library Victory er Australiens ældste og største offentlige bibliotek og har i øvrigt på verdensplan det 4. største antal besøgende. Bibliotekets aktiviteter fylder en hel bykarré ud, fordelt på 23 bygninger, og har gennemgået en lang udvikling over en periode på 160 år.

 

I samarbejde med Architectus har vi gentænkt og udviklet bibliotekets eksisterende rammer. Resultatet er at nye muligheder åbnede sig og nye forbindelser blev skabt. Bygningskomplekset udgør nu en robust og tilpasningsdygtig struktur, til State Library Victorias fremtidige udvikling.

 

De nye arkitektoniske elementer er markante, men har et raffineret og elegant udtryk. Enkle, gennemtænkte detaljer og naturlige materialer gør løsningerne holdbare og smukke også over tid. Transformationens moderne tilføjelser afrunder og giver kontrast til de eksisterende rum og udgør selv et yderligere, poetisk og inspirerende lag i bygningens historie.

 

Læs mere om projektet her.

Læs mere om 2021 Urban Design Award her.

05.11.2021

Vi deltager i COP26 i Glasgow

COP26 – UN Climate Change Conference er i gang i Glasgow netop nu og frem til 12. november 2021/

 

Schmidt Hammer Lassen Architects deltager på konferencen som del af den fælles, danske pavillon. Her vil Head of Innovation hos SHL, Enlai Hooi være vært for fire forskellige talks om disse emner: Adaptive Transformation, CircularCities, Regenerative Buildings og Urban Food Waste Systems.

 

25 medlemsvirksomheder deltager i Dansk Industris delegation på COP26 for at søge inspiration, dele løsninger og udbygge partnerskaber indenfor sektorer som finans, vedvarende energi, bæredygtige byer. Samt for at opsøge sammenhænge hvor dansk innovation og know-how kan bidrage til omstillingen af de såkaldte ”hard-to-abate”-sektorer. Det er felter, hvor skiftet fra fossile energikilder på samme tid er uomgængeligt og særskilt krævende at opnå.

 

Se den seneste talk om Adaptive Transformation her.

Se den seneste talk om Buildings as Waste her.

Se den seneste talk om Food in the City her.

Se den seneste Regenerative Buildings Panel Discussion her.

Se den seneste talk om Nordic Council her.

Se den seneste talk om Materials: A Precautionary Tale her.

 

Få et overblik over den danske repræsentations aktiviteter og events i COP26 pavillonen.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark