endkcn

Dahlerups Tårn – Carlsberg Byen

København/ Danmark

Areal/ 39.800 m²
Konkurrence/ 2016, vinder af offentligt udbud
Status/ Forventes opført i 2021
Bygherre/ Carlsberg Byen
Arkitekter/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Holscher Nordberg Arkitekter
Entreprenør & Konstruktionsteknik/ Züblin
Ingeniør/ COWI
Landskabsarkitekt/ Werk
Visualiseringer/ Uniform / Cadwalk (Carlsberg Byen)

Dahlerups Tårn og det nært beliggende Caroline Hus udgør tilsammen et 39.800 m² stort mixed-use udviklingsprojekt beliggende tæt på de berømte elefantporte i det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen i København. Udviklingen, der spænder over en hel karré og omfatter et 80 meter højt tårn, kommer til at indeholde 17.000 m² boliger, 7.000 m² kontorer, 2.000 m² detailhandel, caféer og restauranter samt 14.000 m² kælder og parkeringsområde. Carlsberg Bryggeriets produktionsanlæg blev lukket tilbage i 2008, og det tidligere industriområde, der er kendt for sin betydelige arkitektoniske arv, er genopstået som et nyt bæredygtigt byområde: en kompakt bysammensætning med attraktive byrum, offentlig transport og nye bygninger, der komplementer de eksisterende historiske strukturer.

Mange parametre er i spil på den unikke placering i København. Den nye bygning er en del af Carlsbergs særlige historiske kontekst, der med sin nærhed til elefantportene vil skabe forbindelse mellem de to centrale pladser, Ottilia Jacobsens Plads og Bryggernes Plads.

Placeringen med de historiske nabobygninger og et skrånende terræn skaber en spændende og teknisk udfordring. Tårnet vil hæve sig over Carlsberg Byen og bliver en del af Københavns nye skyline og bliver dermed et referencepunkt, der både historisk og fysisk vil bidrage til at binde byen sammen.

Ved færdiggørelsen i 2024 vil Carlsberg Byen være et levende og sammensat kvarter for liv, arbejde, læring og socialisering.

Moderne og bæredygtig udvikling vil spille sammen med fredede bygninger. Butikker og kontorer vil blande sig med boliger, uddannelses- og daginstitutioner. Samlet set vil udviklingen stille over 3.000 nye boliger til rådighed på forskellige prisniveauer, mens 10.000 studerende allerede har påbegyndt deres første semester på den nyligt indviede UCC Campus Carlsberg.

I projektet anvendes teglsten i røde og mørke nuancer, der spiller elegant sammen med Carlsberg Byens palet af byggematerialer og farver.

Områdets nye boliger vil få en helt enestående udsigt over København og Carlsberg Byens nye pulserende kvarter.

Daglig pendling til og fra kvarteret vil primært være brugerdrevet takket være et stort net af cykelstier og en ny moderne togstation, der forventes at blive en af de travleste i København.

Projektet er under opførelse og forventes afsluttet i 2021.

lignende projekter/