endkcn

Christian Krohgs Gate 2

Oslo/ Norge

Areal/ 25.000-26.000 m²
Konkurrence/ 2016, førstepræmie, inviteret konkurrence
Status/ Lokalplan proces
Bygherre/ Oslo Areal
Lokal samarbejdende arkitekt/ SJ Arkitekter
Visualeringer/ Schmidt Hammer Lassen Architects/SJ Arkitekter

Christian Krohgs Gate 2 er en 26.000 m² kontor og detail bygning i det centrale Oslo, som vil skabe et vigtigt bymiljø med aktivt gadeliv. Projektet vil give denne del af byen en særlig arkitektur og klar identitet, der bidrager til fornyelse og opgradering af downtown Oslo. Bygningen har høje miljømæssige ambitioner, Energiklasse A og Breeam Excellent, og miljøfokuset styrkes af, at 90 procent af transporten skal foregå med elektrisk cykel, cykel eller gåtur.

Det historiske bymiljø omkring Christian Krohgs Gate 2 er beliggende langs Akerselva floden. Området er blevet ombygget og genopbygget flere gange mellem 1899-1960.

Bygningen tilpasser sig omgivelserne. Facaden har fået et tredelt udtryk ved det udkragede mellem-element mod gaden og floden, hvor udtrykket genkendes fra de klassiske byhuse.

Akerselva-floden vil rejse sig og åbne op til gavn for både beboere og besøgende. Flodens værdi som rekreativt område vil blive styrket af en ny gangbro langs den vestlige flodbredde. Det vil også give adgang til kommercielle og andre offentligt orienterede aktiviteter i Christian Krohgs Gate 2.

Målet med den nye bygning er at hjælpe til et kvartersløft; fra en slidt baggade til et vigtigt bymiljø med aktivt gadeliv og åbne facader.

lignende projekter/