endkcn

Boulevardhuset Frederiksberg

København/ Danmark

Areal/ 1,000 m²
Status/ Opført i oktober 2019
Bygherre/ ER Invest
Totalentreprenør/ R&M
Ingeniør/ Hamiconsult A/S
Foto/ Adam Mørk/ René Frandsen

Den 1.000 kvadratmeter store boligejendom er på i alt seks etager og rummer 11 luksuriøse boliger, altaner, kontorlokale i stueetagen, kælder med depotrum og en gårdhave med et 100 år gammelt bøgetræ, der er isoleret fra trafikstøjen på Åboulevarden. Boulevardhuset er opført i teglstenselementer med rødbrune tegl. Vinduer og dynamiske skodder er udført i cortenstål med en mørk bronzefarve, der giver et flot sammenspil med tag og facadebeklædning, som patinerer og bliver kobberbrunt med tiden. Det betyder, at bygningen flettes nænsomt ind i omgivelserne, og at den samtidig giver området karakter og identitet.

Boulevardhuset er et boligprojekt i hjertet af København på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Boulevardhuset skiller sig ud ved de måder, hvorpå arkitekter og ingeniører har udviklet støjreducerende løsninger i en ejendom, der agerer byport for Frederiksberg, når man kommer kørende ind på den travle Åboulevard.

Støjreducerende teknologi er integreret i facaden og i de bevægelige skodder, der gør Boulevardhuset til et slags helle; et roligt sted, der øger velvære, komfort, og tryghed for de mennesker, der bor i komplekset.

Derfor er lejekontoret også placeret i stueetagen ved trafikken, imens lejlighedernes soveværelse og afslapningsrum er ind mod gården.

Bygningens form fungerer som en støjdæmpende skærm mellem trafikken og den grønne baggård, hvilket skaber det uforstyrrede udeområde for beboere. Gulv-til-loft-vinduer øger mængden af dagslys i rummene, der får gode muligheder for at trænge ind i bygningen.

lignende projekter/