endkcn

Amazon Court Kontorer

Prag/ Tjekkiet

Areal/ 42.000 m² (24.000 m² over terræn)
Byggesum/ 266 mio. kr. eksklusiv moms
Konkurrence/ 2004, 1. præmie i international konkurrence
Status/ Byggeperiode 2009
Bygherre/ Europolis
Partner arkitekt/ ATREA Architects
Ingeniør/ ZEF, UK/ RFR, Frankrig
Øvrige rådgivere/ Anne Marie Plough, kunstner (DK)
Bæredygtighed/ DGNB Platinum
Præmieringer/ 2008, MIPIM Architectural Review Future Project Award, Office Buildings/ 2009, Construction & Investment Journal Awards, Best Office Development

Amazon Court er et mixed-use overvejende kontor kompleks tæt ved Prags historiske centrum. Bygningen, som ligger ved bredden af floden Vltava, er en del af River City Prague komplekset, der byder på kontorer, butikker, boliger, hoteller og restauranter. Det centrale atrium fungerer som en intern offentlig plads - med ophængte terrasser, vandfunktioner, træer og blomster. Der er åbent døgnet rundt, og komplekset skaber derved en forbindelse til Karlinska Nam Park og videre ud til flodpromenaden.

Bygningens facade består af et geometrisk mønster af glaserede og hvide granitsektioner med skiftende flammede eller polerede overflader.

Miljømæssig bæredygtighed har været et vigtigt fokus i udviklingen af Amazon Courts design - den bæredygtige strategi tager højde for sæson- og dag/nat temperaturændringer.

For at reducere energiforbruget giver en særlig type klart glas naturligt lys ind i bygningen, samtidig med at solenergien bliver minimeret. Det bæredygtige kompleks kan tilpasse sig en række brugerkrav - enheder kan udvides eller opdeles efter behov. Derudover fungerer glasbroer, der krydser atriet på de øverste niveauer, som kontorlokaler.

Atriumets indre skærme er dekoreret med løvmønstre inspireret af Amazonas jungle.

Atriumet er dækket af Foliltech, et gennemsigtigt letvægts tagmateriale understøttet af slanke bjælker; Den mullion-fri folie giver illusionen af at være udendørs, mens man isolerer atriumet fra byens støj udenfor.

lignende projekter/