endkcn

Med mere end 30 års erfaring er Schmidt Hammer Lassen Architects en af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder.

Fra vores kontorer beliggende i København, Aarhus og Shanghai yder vi professionelle arkitektoniske løsninger over hele verden, og vi har en fornem resultatliste som designere af international arkitektur af høj kvalitet. Vi er dybt forankret i den nordiske arkitekturtradition der hviler på demokrati, velfærd, æstetik, lys, bæredygtighed og social ansvarlighed. I januar 2018 blev virksomheden en del af det globale arkitektfirma Perkins+Will.

Dokk1 Aberdeen Universitetsbibliotek Det Kongelige Bibliotek Malmø Live Dokk1 Halifax Hovedbibliotek

Schmidt Hammer Lassen blev grundlagt i Aarhus i 1986 af arkitekterne Morten Schmidt, Bjarne Hammer og John F. Lassen.

Mennesker/ Steder

Vores faste stab består af et dedikeret, erfarent og veluddannet team af arkitekter, landskabsarkitekter, planlæggere, konstruktører, tekniske tegnere, modelbyggere, indretningsarkitekter, multimedie designere, grafikere og administrativt personale.

Gennem tiden har vi lært vigtigheden af at være fysisk til stede, der hvor vi skaber bygninger. Vi har to kontorer i Danmark og et i Shanghai. Derudover har vi små kontorer on-site. Det gør vi, fordi vi tror på at være til stede og løse de daglige problemer, herunder at samarbejde med de lokale myndigheder, entreprenører, rådgivere og arkitekter.

Vores arkitektur

Kultur- og uddannelsesbygninger, kontorer, erhverv, detailhandel og boliger, ofte i mixed-use projekter og komplekse bymæssige sammenhænge, er hjørnestenene i vores arbejde. De fleste projekter spænder over alle aspekter af skala fra indretning til konceptdesign og masterplaner - fra projektering, til byudvikling og landskab.

Arkitektvirksomheden har stor global erfaring med design af biblioteker og andre offentlige og kulturelle vartegn, herunder Grønlands Kulturhus i Nuuk (1997), udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek i København (1999), ARoS Kunstmuseum i Aarhus ( 2004), Halifax Hovedbibliotek i Canada (2015) og det største offentlige bibliotek i Skandinavien, Dokk1 i Aarhus (2015). Udover de kulturelle bygninger, har vores design en demokratisk tilgang til arkitektur som skaber moderne, åbne og multifunktionelle rum, såsom Den internationale Straffedomstol i Haag (2016). Vi er stolte af projekter, som interagerer med deres bymæssige kontekst og lægger særlig vægt på omgivelserne og den sociale kontekst, såsom Malmø Live - et koncert/kongres/hotel kompleks i Sverige (2015), Ningbo Home of Staff i Kina (under opførelse) og Christchurch Hovedbibliotek i New Zealand (under opførelse).

Præmieringer

Vores innovative, bæredygtige og demokratiske tilgang til arkitektur har tiltrukket global opmærksomhed, hvilket afspejles i over 100 prestigefyldte, nationale og internationale priser, som vi har modtaget gennem årene, herunder WAF Mixed Use Award 2017/ Governor General's Medal in Architecture i Canada/ Public Library of the Year Award 2016/ A + Award 2016/ Årets Bygge 2016/ Architectural Review MIPIM Future Project Awards 2015/ World Green Design Product Award 2014/ RIBA National Award 2013/ RIAS Award 2013/ ArchDaily Building of the Year Award 2011/ LEAF Award 2011 for blot at nævne et par stykker.