endkcn
Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

latest news/

22.07.2019

Det nye hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand, vinder stor national præmiering

Tūranga har høstet et væld af nationale præmieringer siden åbningen i 2018. Det nye hovedbibliotek i Christchurch blev fornyligt tildelt en New Zealand Institute of Architects (NZIA) Canterbury Architecture præmiering i kategorierne Offentlig Byggeri og Interiør. Under ceremonien den 6. juni vandt Tūranga også den eftertragtede Colour præmie. Biblioteket vil nu være i betragtning til NZIAs nationale præmiering der uddeles til november i år. Læs mere her: www.nzia.co.nz.

 

Sidste uge modtog projektet desuden præmieringer i både ”Best in Category” for kategorien Folkelig og Kunst, samt den overordnede Supreme præmiering under Ejendomsrådet ved New Zealand Industris prisuddeling. Projektet var blevet udnævnt af projektmanager fra firmaet AECOM, og prisen anerkender bygninger der har leveret et enestående service resultalt på bygningens investeringer. Mere information om prisen her: www.propertynz.co.nz.

 

Læs mere om Christchurch Hovedbibliotek her.

05.07.2019

Tūranga-bibliotek er nomineret til en pris ved World Architecture Festival Awards

Tūranga, det nye hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand, er blevet nomineret til en pris ved World Architecture Festival i kategorien: “Færdiggjorte bygninger i 2019: Borger og Samfund.” World Architecture Festival er en af de mest toneangivende begivenheder inden for arkitektur -og byggebranchen.

 

Vinderne bliver offentliggjort ved festivalens årlige arrangement i Amsterdam i december.

 

Få mere information om prisen her  www.worldarchitecturefestival.com og læs mere om Tūranga her.

26.06.2019

Vi leder efter en grafisk designer og en marketingspraktikant

Vi søger en pragmatisk designleder, der kan være med til at flytte grænserne for kreativitet og være en visuel tovholder for brandet Schmidt Hammer Lassen. Du vil som grafisk designer være ansvarlig for vores visuelle identitet og stå for at udarbejde præsentationer, projektforslag og marketingmaterialer.

 

Vi leder også efter en nysgerrig og dygtig marketingspraktikant på fuld tid, der har masser af gåpåmod, og som har lyst til at hjælpe os med vores interne og eksterne kommunikation samt forretningsudvikling.

 

Begge medarbejdere bliver en del af vores travle marketingteam i København, der lægger vægt på nytænkning, nysgerrighed, samarbejde og stærke kommunikationsevner.

 

Læs mere om stillingerne og ansøg her.

21.06.2019

Joanna Gasparski vil vise rundt i Carlsberg Byen på CTBUH’s første guidede gåtur i Skandinavien

Den internationale organisation Council on Tall Buildings and Urban Habitat (Rådet for Højhuse og Bymiljø) kommer senere i denne måned til København for første gang med den årligt tilbagevendende event, Global Walking Tour, hvor projektarkitekt Joanna Gasparski vil være være guide på en del af gåturens program. Med temaet 50 Forward | 50 Back, der skal markere CTBUH’s 50-års jubilæum, finder dette års Global Walking Tour sted i byer rundt omkring i verden, hvor der ses nærmere på bymiljøerne i hver by. På turens forskellige stoppesteder vil der blive reflekteret over stedernes nyere historie, mens der kigges fremad mod en bæredygtig fremtid for verdens byer.

 

Den 27. juni vil Joanna tage gruppen af arkitekter, ingeniører, og bygningskonstruktører med rundt i Københavns nye bydel, Carlsberg Byen, der er hjemsted for to af Schmidt Hammer Lassens tårnprojekter, Dahlerups Tårn, og det omkringliggende Caroline Hus.

 

Du kan tilmelde dig den guidede tur her www.ctbuh.org og læse mere om Dahlerups Tårn her www.shl.dk/dk/dahlerups-tower-carlsberg-byen/.

17.06.2019

Tūranga, Christchurch Central Library er finalist til prisen Årets Folkebibliotek

Tūranga, det nye hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand, er nomineret til prisen Årets Folkebibliotek af den internationale sammenslutning af biblioteker og biblioteksforeninger, IFLA. IFLA’s prisoverrækkelser er de mest prestigiøse inden for biblioteksverdenen.

 

Det internationale dommerpanel har anerkendt Christchurch Central Library som værende et af verdens bedste nye folkebiblioteker i 2019 – et moderne bibliotek, der imødekommer den nye digitale udvikling, brugernes behov og den lokale kultur. Læs mere om Christchurch Central Library her.

 

Vinderen annonceres ved IFLA’s årlige kongres den 27. august i Athen i Grækenland. Læs mere om prisen her.

 

Dokk1, Skandinaviens største folkebibliotek, har tidligere vundet prisen Verdens Bedste Bibliotek tilbage i 2016 ved den prestigefyldte prisoverrækkelse ved IFLA’s kongres i Columbus, Ohio. Læs mere om Dokk1 her.

05.06.2019

British Council for Offices-konference kommer til København for første gang

British Council for Offices (BCO) vil besøge adskillige Schmidt Hammer Lassen-projekter i København i denne uge som del af deres årlige konference. Partner Tiago Pereira vil give en rundvisning af Det Kongelige Bibliotek beliggende på Københavns havnefront. Partner Mads Kaltoft vil give en rundvisning af Dahlerups Tårn i Carlsberg Byen, og Associate Partner Mads Engel viser vores eget kontor frem på Islands Brygge.

 

British Council for Offices har eksisteret siden 1990 og er Storbritanniens førende forum for debat af problemstillinger, der vedrører den offentlige sektor. Læs mere om konferencen og programmet her: www.bco.org.uk.

 

Foto: BLOX

03.06.2019

Masterplan for en ny bydel ved havnefronten i Bodø, Norge

Nord for polarcirklen ligger byen Bodø, en gammel fiskerby, som i dag er en af de hurtigst voksende byer i Norge. Vest for byens centrum ligger et ældre industriområde langs havnefronten, og det er her Schmidt Hammer Lassen Architects skal designe masterplanen for en ny bydel, der skal tiltrække tilflyttere og aktivitet til Bodø.

 

Utviklingsområde Vest, den nye 34.000 kvadratmeter store bydel vest for det centrale Bodø, og som ligger nord for den lokale lufthavn, bliver en naturlig forlængelse af den eksisterende bymidte og dens hovedfærdselsårer. Schmidt Hammer Lassens fleksible masterplandesign vil tiltrække byliv til området, hvor grønne parker møder havnefronten, mens der bliver plads til forskellige bygningstypologier og urbane kvaliteter. Områdets vigtige forbindelser, udsynet og særlige lokale karakter vil blive bevaret.

 

Læs mere om Utviklingsområde Vest her.

29.05.2019

Schmidt Hammer Lassen taler om fremtidens biblioteker ved Next Library Festival i Aarhus

Festivalen Next Library vender tilbage til Dokk1 i Aarhus fra 2. – 5. juni 2019 med interaktive sessioner, foredrag, besøg og en række andre events. Dette års temaer er “Biblioteker i en social krisetid”, “Civile medier og datademokrati”, “Midlertidige rum”, “Banebrydende teknologi & nye tendenser.”

 

4. juni vil partner Elif Tinaztepe, associate Anette Bjerring Gammelgård og arkitekt Waleria Kudera holde en præsentation i Ignite Talk-format, der adresserer temaet “Biblioteker i en social krisetid”. Teamet vil diskutere bibliotekets rolle som katalysator i et samfund med sociale forandringer. Med emner som mangfoldighed, inklusion og lokal forankring vil Elif, Anette og Waleria præsentere projektet Sports- og Kulturcampus Gellerup, hvor stedsskabelse spiller en rolle som forandringsagent for social bæredygtighed. Projektet ligger i et af de mest kulturelt mangfoldige områder af Aarhus, som lige nu bliver fornyet og revitaliseret, og er et eksempel på, hvordan arkitektur kan understøtte ønskede sociale forandringer.

 

Biblioteksdesign er en del af vores DNA. I løbet af de seneste 30 år er vi blevet globale markedsledere og prisvindende eksperter inden for design og byggeri af biblioteker. 15 biblioteker verden over har vi designet, og der kommer stadigt flere til.

 

Læs mere om festivalen her: Next Library.

28.05.2019

Simon Arnbjerg taler ved konferencen “Bachelor with BIM?”

I dag er VIA University College i Aarhus vært for “Bachelor with BIM?”, en mini-konference, der har fokus på den digitale udvikling i arkitekturen. Arrangementet er en del af ERASMUS+ projektet “Fit for BIM,” et samarbejde mellem otte tekniske og højere uddannelsesinstitutioner i Tyskland, Polen, Danmark og Belgien, hvor der udvikles modeller for, hvordan digitale kompetencer kan integreres i uddannelserne og dermed være med til at sikre uddannet arbejdskraft.

 

Associate og ICT & BIM Process Manager, Simon Arnbjerg, vil dele sin viden og erfaring om digitale processer, systemer, procedurer og værktøjer, der er med til at forandre den måde, som arkitekter hos Schmidt Hammer Lassen og i branchen arbejder på. For mere information om samarbejdet, læs mere på fit4bim.eu.

load more news load all news

selected projects/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina