endkcn
New University of Bristol Library UBC Gateway, Vancouver Commonwealth Pier Boston, USA Ny Anstalt i Nuuk ARoS Next Level, Danmark Vendsyssel Teater, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Detroit Monroe Blocks, USA Framehouse, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Shanghai Library East, Kina

seneste nyt/

29.09.2021

Schmidt Hammer Lassen Architects opfordrer arkitektstuderende til at deltage i årets udgave af International Drawing of the Year 2021 konkurrence

Vi er stolte af at bidrage til Aarhus Arkitektskoles årlige Drawing of the year 2021 konkurrence. Dette års dommerpanel tæller blandt andet Kasper Heiberg Frandsen, der er partner hos Schmidt Hammer Lassen Architects.

 

Konkurrencens mål er at fremme og fejre håndtegningens kunst –  fagets ældste og mest essentielle værktøj –  blandt arkitektstuderende verden over.  Den internationale konkurrence afholdes i år for niende gang. Gennem årene er den gradvist blevet mere populær blandt studerende, og både antallet af deltagere samt kvaliteten af bidragene har været stødt stigende.

 

Årets tema “Collage, Hand Me a Drawing (II)” vender opmærksomheden mod collagen og nye udforskninger af en klassisk teknik, der inkorporerer forskellige medier: Tegninger, papir, fotos eller stof.

 

Tilmeldingsfristen er den 15. november 2021, kl. 12:00 (CET).

 

Dette års Drawing of the year konkurrence er kommet i stand gennem et tværfagligt partnerskab, bestående af Aarhus Arkitektskole, Schmidt Hammer Lassen Architects, VOLA og Statens Kunstfond.

 

Læs mere om dette års ’Drawing of the year’ konkurrence her.

06.07.2021

UBC Gateway – Universitetets første CO2-neutrale bygning har bæredygtighed, åbenhed og trivsel som sit omdrejningspunkt

UBC Gateway er vores femte projekt i Canada. Bygningen opføres i historiske omgivelser ved indgangen til University of British Columbias Point Grey campus og kommer til at afspejle UBC’s ry som et universitet i verdensklasse. Med et areal på 25.000 m2 rummer UBC Gateway undervisnings- og forskningsfaciliteter og vil fungere som et attraktivt adgangspunkt for studerende, ansatte og gæster, der samtidig symboliserer universitetets værdier.

 

Forventningen er at det nye byggeri kan tages i brug i 2024. Det integrerer universitets løfte om at understøtte et inkluderende, sundt og behageligt miljø. Designet tager hensyn til mangfoldige brugergruppers behov ved at indarbejde let aflæselige og -tilgængelige adgangsveje og udforme indbydende, offentligt tilgængelige områder. Et centralt atrium fordeler dagslys og skaber forbindelser gennem hele bygningen via trapper, som gør det oplagt at røre sig på vej rundt i huset. UBC har det som erklæret mål at bidrage til forsoningen med landets oprindelige befolkning. Dette kommer i byggeriet til udtryk gennem en inspiration fra det stedlige Musqueam folks traditionelle byggeskik.

 

Gateway-bygningen bliver universitetets første byggeri certificeret efter den canadiske ”Zero Carbon Building Standard”. Denne har fokus på energi og udledning set over hele bygningens livsforløb, dvs. både under opførelse og i drift.

04.05.2021

Vores mobile testenhed i gamle skolebusser har modtaget udmærkelse af Fast Company’s World Changing Ideas Awards i kategorien Pandemic Response

Da COVID-19 ramte sidste år, gik vores Head of Innovation, Enlai Hooi, sammen med kollegaer fra Perkins+Will og Arup om at udvikle mobile testenheder, der giver amerikanske lokalområdet med færre ressourcer mulighed for at teste sine borgere. Ved at bringe de mobile testenheder ud i nabolagene kan den skalerbare løsning øge testkapaciteten i højrisikoområder med stor befolkningstæthed.

 

Da den mobile testenhed blev lanceret i april 2020, var antallet af coronatilfælde på globalt plan 1,3 mio, og det steg allerede voldsomt i USA. Hospitalerne var overfyldte, ressourcesvage områder var hårdest ramt, og eksperter pegede på, at testkapaciteten skulle øges kraftigt for at kontrollere pandemien.

 

Vores svar var at bruge de 9.500 gule skolebusser i New York, der stod stille, fordi skolerne var lukkede. I stedet for at være parkeret kører de nu ud til byens fattigste kvarterer og tilbyder coronatests.

 

Vores team identificerede fem parametre for en god testløsning der har styret designprocessen: Løsningen skulle være mobil, lettilgængelig, effektiv, fleksibel samt nem at implementere og skalere. Løsningen blev, at ombygge skolebusserne til flytbare testenheder og at bygge tilhørende foldbare pop up stande, hvor sundhedspersonale kan tale med borgerne i trygge omgivelser.

 

Designet kan nemt blive overført til resten af verden, fordi det er low-tech og alle elementer kan købes af menigmand og giver dermed de mest udsatte og ressourcesvage områder mulighed for at tilbyde tests.

Vi er meget stolte over, at projektet har modtaget udmærkelse af Fast Company. Du kan læse mere om projektet her.

22.03.2021

Bristol Nyt Universitetsbibliotek har modtaget planlægningsgodkendelse

Vi har designet det nye universitetsbibliotek, New University Library, for University of Bristol i det sydvestlige England sammen med den britiske arkitektvirksomhed Hawkins\Brown. Universitetet afleverede planlægningsprocessen til det lokale bystyre i januar 2020 efter en omfattende borgerinddragelse, der involverede universitetets ansatte, studerende, naboer, indbyggere i Bristol samt bystyret. New University Library har netop modtaget sin planlægningsgodkendelse.

 

Det nye universitetsbibliotek kommer til at danne bro mellem områdets victorianske villaer og universitetets eksisterende Senate House. Designets udgangspunkt var villaerne, som er blevet lagt ovenpå hinanden, drejet og udviklet, så de i form og størrelse matchede Senate Houses højde og status. Resultatet skaber en dialog mellem biblioteket og den omkringliggende by.

 

University of Bristol får med planlægningsgodkendelsen et nyt bibliotek, som kommer til at transformere Clifton campus og bliver arkitektonisk signifikant for byen. Biblioteket kommer til at rumme 2.000 nye studiepladser, samlingens 420.000 bøger og 70.000 journaler. Biblioteket er en vigtig del af universitetets vision og strategi for at transformere Clifton campus. Den inkluderer blandt andet nye og bedre faciliteter, forbedrede byrum samt at skabe et nyt velkommende område til gavn for studerende, ansatte og det omgivende samfund. New University Librarys øverste etager tilbyder fordybelse til universitetets ansatte og studerende, mens stueetagens udstillinger, eventområder, kunst og cafe er tilgængelig for alle. Ydermere kommer New University Library til at understøtte University of Bristols målsætning om at være CO2-neutrale i 2030.

 

Det nye universitetsbibliotek er designet til at opnå BREEAM “Excellent” bæredygtigheds-rating.

 

Læs mere om projektet her.

24.02.2021

Første spadestik til det nye China Mobile YRD (Nanjing) Technology Innovation Center er taget

I samarbejde med Perkins&Will er vi udvalgt til at designe masterplanen, arkitekturen, landskabet og interiøret for hele den nye innovationspark China Mobile Yangtze River Delta (Nanjing) Technology Innovation Center, hvor første spadestik nu er taget. Projektet markerer Schmidt Hammer Lassen Architects tredje samarbejde med China Mobile.

 

Projektet ligger i hjertet af Jiangbei District i Nanjing og dækker et område på i alt 41 hektarer. Det vil blive en inkubator for innovativ udvikling af 6G, kunstig intelligens, IoT, blockchain og andre innovative industrier. Projektet består af flere bygninger med blandede funktioner, kontorer og to forsknings- og udviklingsbygninger.

 

Arkitekturen er inspireret af byens storslåede, gamle mure og udhængstage, der repræsenterer både China Mobile og Nanjings stolte traditioner og tilbyder fleksible kontorer som et klart symbol på industriparkens potentiale og fremtidige indflydelse.

09.12.2020

Arkitektkonkurrence afsluttes: en kombination af to projektforslag anbefales til fremtidig udvikling af grunden ved Vridsløselille Fængsel

Sammen med landskabsarkitekt BOGL har vi lavet et designforslag, der skaber et nyt distrikt og tiltrækker nye beboere og øget aktivitet til Albertslund på en grund, der ligger blot 15 kilometer vest for København. Fængselsgrunden huser bl.a. det tidligere isolationsfængsel Vridsløselille Fængsel, der i mange år har ligget som en lukket enklave. Planen er derfor at åbne område ud mod byen. 

 

Det 160.000 kvadratmeter store område skal skabe en naturlig forbindelse til resten af byen og dens hovedfærdselsårer. Den befolkningsmæssige udvikling i Storkøbenhavn gør fængselsgrunden attraktiv grundet placeringen nær Albertslund Station. Det urbane område vil skabe nye destinationer i Albertslund med fokus på grønne områder, bylandbrug, gode bevægelsesmuligheder og sportsfaciliteter. Det er målet at lægge fundamentet for en sund livsstil med et stærkt fællesskab.

 

Nu venter flere års tæt samarbejde med Freja Ejendomme og Albertslund Kommune indtil lokalplanen er godkendt. COBE er den anden tegnestue, der er valgt til at udvikle Vridsløselille-projektet. Besøg Freja Ejendomme for mere information.

 

Du kan læse mere om projektet her.

08.12.2020

Fremtidens arbejdspladser efter COVID-19

D. 9. december 2020 holder vores Head of Workplace Strategy, Helle Nøhr Holmstrøm, oplæg ved seminaret “Faciliteter til fremtiden arbejdsplads”, der er organiseret af Dansk Facilities Management.

 

Helle vil komme med bud på indretning af fremtidens arbejdspladser i en verden efter COVID-19 med sine mange års erfaring inden for ’space planning’ og workplace strategy. Dermed vil hun forsøge at besvare spørgsmålet: hvordan vil COVID-19 påvirke den måde, de fysiske arbejdspladser ser ud og fungerer på i fremtiden?

 

Grundet COVID-19-restriktioner afholdes seminaret online (kl. 9-15). Det fulde program kan findes her.

 

Foto af Laura Stamer

05.12.2020

James Turrell & The Next Level – While we are waiting

‘The Next Level’-udvidelsesprojektet, der udføres i samarbejde med den verdenskendte amerikanske kunstner James Turrell, fører kunsten mod nye højder. Mens vi venter på at projektet opføres, så præsenterer ARoS nu – for første gang – materiale, der viser projektets tilblivelse og udvikling og introducerer kunstneren bag ‘The Dome’ i ord, billeder og værker.

 

Efter at have opnået politisk og økonomisk opbakning i juli i år blev realiseringen af museets udvidelse en kendsgerning. Før det første spadestik tages, indtager projektet nu ARoS Focus-galleriet på niveau 5. Her kan publikum opleve materiale og skitser, der viser de oprindelige idéer og helt nye renderinger af projektet.

 

Du kan læse ARoS’ officielle pressemeddelelse her.

 

Læs mere om projektet her.

 

Nye visualiseringer: FORBESMASSIE

04.12.2020

En arkitekts blik på træets potentiale i byggeriet

Mandag d. 7. december holder vores partner Kasper Heiberg Frandsen oplæg ved konferencen TRÆdagen 2020, der afholdes af Molio og finder sted i HUSET Middelfart.

 

Schmidt Hammer Lassen har anvendt træ som byggemateriale i design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner i over to årtier. Kasper vil tale om træets potentiale og dets praktiske anvendelse i to konkrete projekter: kontorbygningen Framehouse i Dragør, der er den eneste af sin slags i Storkøbenhavn med en åben træstruktur, og IBC Innovationsfabrikken i Kolding, hvor træ anvendes til at skabe rammerne for et banebrydende og kreativt undervisningsmiljø.

 

Du kan læse mere om konferencen og finde programmet på Molios hjemmeside her.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark