endkcn
Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

11.02.2020

Første kig på Bristol Universitets nye bibliotek

Bristol Universitet har ansøgt om tilladelse til at opføre universitetets nye flagskib, et bibliotek, der kommer til at forandre hjertet i universitetets Clifton campus og samtidig giver byen en arkitektonisk bemærkelsesværdig bygning og forbedrede udendørs områder, som offentligheden kan benytte.

 

Biblioteket kommer til at rumme områder til undervisning og research med kapacitet til 2.000 nye studiepladser, 420.000 bøger og 70.000 rapporter. Biblioteket udgør en central del af universitetets vision og strategi for at forandre Clifton campus, hvilket omfatter nye og forbedrede faciliteter, et generelt løft af de offentlige områder og skabelsen af et samlende hjerte for universitetet, hvor studerende, ansatte og det omkringliggende samfund føler sig mødt og inviteret indenfor.

 

Designet af biblioteket har fulgt tre overliggende principper: offentligt tilgængelige områder for borgerne, så byen inviteres indenfor, kontekstuelt relevant arkitektur, der er tæt integreret med omgivelserne og design af et flagskib med væsentlig historisk, arkitektonisk og kulturel betydning.

 

Bristol byråd forventes at tage beslutning om universitetets ansøgning i løbet af foråret.

 

I mellemtiden kan du læse mere om projektet her.

03.02.2020

Stedelijk Knooppunt: En bæredygtig, fremtidsfokuseret vision for den nye regionsbygning i Dordrecht, Holland

Schmidt Hammer Lassen er med i den afsluttende del af konkurrencen om at designe den nye regionsbygning (Huis van Stad en Regio), som er en offentlig bygning, der kommer til at være byen Dordrechts mest prominent offentlige samlingspunkt. Vores forslag til det 22.000 kvadratmeter kommende knudepunkt rummer både et bibliotek, borgerservice, turistinformation og kontorer til servicefunktionerne i Dordrecht kommune og Drechtsteden regionen.

 

Dordrechts beliggenhed på en ø former byens ånd og identitet, som en by på vandet, hvilket vores forslag favner. Med sin særlige beliggenhed mellem togstationen og Dordrechts bymidte kommer projektet til at fungere som kulturfacilitator, forbindelsesled og en ramme for ideer og innovation, som samskabes med stedets interessenter. Det er startskuddet til en fremtid, hvor mennesket og bæredygtighed er i centrum og som sådan et kulturelt anker, der vil definere Dordrechts identitet fremover.

 

Stedelijk Knooppunt udstilles offentligt sammen med andre forslag frem til søndag d. 9. februar i SpuiLAB210 i Dordrecht, Holland. Vinderen af konkurrencen findes ultimo marts 2020.

30.01.2020

Sveinung Chercka-Simonsen taler ved Alufacadesektionens Temadag 2020, som afholdes af Dansk Byggeri

Associeret projektarkitekt Sveinung Chercka-Simonsen vil på Alufacadesektionens Temadag 2020, som afholdes af Dansk Byggeri i Middelfart, diskutere den teknologi, der anvendes i konstruktionen af VIA, et mixed-use udviklingsprojekt, der kommer til at rumme eksklusive butikker, high-end kontorer og parkeringsfaciliteter i hjertet af Oslo.

 

VIA er det eneste projekt i Skandinavien, der benytter high-performance Closed Cavity Façade (CCF), en opfindelse, der er opstået som svar på behovet for et optimeret bygningsdesign, hvor samspillet mellem energi, indendørs klima og indfald af dagslys spiller en central rolle. Meget i stil med en traditionel, ventileret dobbeltfacade, beskytter en CCF solafskærmningen for at sikre pålidelighed under alle vindforhold. Den går dog også lige skridtet videre med et forseglet hulrum, der modvirker indtrængen af støv og skidt og derved reducerer vedligeholdelsesomkostningerne betragteligt.

 

Lær mere om VIA, et projekt vi forventer at afslutte i 2021, her.

 

Og klik her for yderligere information om eventet.

24.01.2020

Godt kinesisk nytår

Vi går ind i Rottens år spændte på en række bygninger i Kina, som nærmer sig afslutningen og nogle projekter, som vi snart kan løfte sløret for. Vi glæder os til at fremvise vores længe ventede værker i byen Ningbo som eksempelvis Ningbo Nyt Bibliotek, et kulturelt samlingspunkt, der ligger ved siden af en økologisk park og sø, det nye hovedkvarter for Ningbo Daily Hovedkontor som ligger lige i hjertet af byens nyudviklede East Town og Ningbo Home of Staff, en række multi-funktions bygningsvolumener, der er bundet sammen via landskabet og trinvist bevæger sig opad fra en offentlig park og over i tilgængelige grønne tagterasser.

 

I Shanghai, Kinas største by og globale finans- og innovations-hub, arbejder vi på CaoHeJing Guigu Creative Headquarters, et center, der støtter og styrker high-tech firmaer. Ifølge planen færdiggør vi det i år.

 

I Rottens år fejrer vi resultaterne af flere års hårdt arbejde, stort talent og frugtbare samarbejder.

 

Vi ser frem til et givende Rottens år.

17.01.2020

Vi vandt seneste fase i konkurrencen om det nye Ibsen Bibliotek i Skien, Norge

Schmidt Hammer Lassen, landskabsarkitekt SLA og ingeniør- og arkitektfirmaet Rambøll Norge vandt Meierikvartalet-konkurrencen om design af det nye Ibsen Bibliotek i Skien, Norge. Det blev annonceret i går aftes, at vores team stod bag et af to vindende design og nu er med i de afsluttende overvejelser om det nye bibliotek.

 

I løbet af de kommende uger beslutter Skien Kommune om vores design af Meierikvartalet eller alternativet Kulturkvartalet ender med at blive hjemsted for et nyt bibliotek, der hylder arven efter den berømte dramatiker Henrik Ibsen. Meierikvartalet, som ligger tæt på, hvor Ibsen blev født, vil gøre biblioteket til et kulturelt højdepunkt i Skien centrum og en central drivkraft i byens kulturelle bygningsplanlægning og turisme i mange år fremover.

 

Den 7.000 kvadratmeter store bygning kommer til at huse udstillings- og performancerum, der giver de besøgende mulighed for at opleve Henrik Ibsens arbejde og indflydelse, såvel som borgerservice, turistinformation og kontorlokaler.

 

Som med Dokk1, vores prisvindende multifunktions-bibliotek i Aarhus, bliver biblioteket i Skien del af en ny generation af moderne hybrid-biblioteker, der bringer borgere og besøgende sammen om udveksling af viden i en kulturel institution, der tjener mange formål.

 

Finalisten vælges i marts 2020.

 

For yderligere information, besøg: Ibsen Bibliotek.

05.12.2019

State Library Victoria genåbner for offentligheden

State Library Victoria, et historisk vartegn, genåbner nu dørene for offentligheden og løfter derved sløret for en omfattende transformation af biblioteket, som danske Schmidt Hammer Lassen Architects og det australske arkitektfirma Architectus står bag. Biblioteket består af 23  forbundne bygninger og optager en hel karré i Melbournes centrum.

 

Det nye design er en del af en femårig udviklingsplan, der sigter mod at øge bibliotekets rækkevidde og højne brugeroplevelsen. Schmidt Hammer Lassen og Architectus fik i fællesskab til opgave at nytænke og genopfriske biblioteket med henblik på at frigøre potentiale, skabe nye forbindelser og forme rammerne for bibliotekets løbende og fremtidige udvikling.

 

Ifølge Elif Tinaztepe, partner hos Schmidt Hammer Lassen, er arbejdet med et projekt af så stor historisk og kulturel betydning en øvelse ud i kontraster.

 

“Vores arkitektur  er grundlæggende forankret i den lokale kontekst. Derfor har vi studeret biblioteket som den historiske institution, det udgør, og vi har sat os grundigt ind i, hvilken betydning det har for det kulturelle miljø i Melbourne. Vores mål med nytænkningen af State Library Victoria var at lade den historiske arv træde frem i al sin uspolerede skønhed samtidig med, at vi ønskede at understøtte den med et stærkt nutidigt formsprog, som har evnen til at løfte en så højt elsket institution ind i fremtiden. Respekt for rummenes autenticitet og genopdagelse af de eksisterende kvaliteter har været vores ledetråd.”

 

For yderligere information om State Library Victoria, gå til www.shl.dk/dk/statsbiblioteket-victoria.

28.11.2019

Paneldebat om fremtidens boligpolitik og byudvikling

Fredag d. 29. november, 2019 fra kl. 13:00 til 15:00 slår vi på tegnestuen i København dørene op for “Fremtidens boligpolitik og byudvikling,” som er en paneldebat.

 

De større danske byer har udviklet sig fra at være velfærdsbyer til velstandsbyer, hvor færre og færre mennesker har mulighed for at bo. Det er et globalt fænomen, der har ramt Danmark og sætter spørgsmålstegn ved vores forståelse af byen som et fælles rum. Det har skabt en ophedet debat der optager borgere, politikere og ikke mindst arkitekter. Der er bred enighed om, at den blandede by er bedst for sammenhængskraften i samfundet, men hvordan opnår vi blandede byer, når priserne i de største byer de sidste årtier har været på himmelflugt? Hvem har ansvaret for udviklingen, og hvilken rolle spiller arkitekter i arbejdet med at skabe byer for alle.

 

Schmidt Hammer Lassen ønsker at bidrage til samtalen om, hvordan alle spillere i industrien har et ansvar for at skabe lysere fremtidsudsigter for kommende generationer på boligområdet. Samtidig kigger vi på regeringens agenda om at fremme gode boliger, som alle har råd til.

 

Vi har inviteret Boligminister Kaare Dybvad; Marius Møller, direktør for Pension Danmark; Camilla Van Deurs, som er ny stadsarkitekt for København og tidligere leder for Masterplan and Landscape Architecture hos Gehl; og Anders Bo Bach, direktør hos Bach Gruppen København, som alle fire sammen med Kristian Ahlmark, partner og designdirektør hos Schmidt Hammer Lassen vil debattere udfordringerne. Kristoffer Weiss, som er direktør for Arkitektens Forlag og en stærk stemme i arkitekturen, styrer slagets gang og modererer samtalen undervejs.

 

Antal pladser er begrænset. Tilmeld dig ved at sende en e-mail til: [email protected].

 

27.11.2019

Framehouse er nomineret til Årets Arne 2020

Framehouse er den eneste bygning i Storkøbenhavn, hvor synlige, bærende trækonstruktioner i så stor skala dominerer bygningens udtryk. Framehouse er nomineret til den kommende Årets Arne 2020, som er en hæder Arkitektforeningen årligt tildeler kvalitetsarkitektur i hovedstaden.

 

Framehouse er en fleksibel kontorbygning på 1.810 kvadratmeter i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouse’s simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ. Nomineringen giver Danmark et skub videre på rejsen mod mere bæredygtigt design og avancerede beregninger og konstruktioner, hvor træ indgår.

 

Medlemmer af den københavnske lokalafdeling kan stemme på deres favorit på Årets Arne 2020 frem til december 2019. Vinderen offentliggøres i januar 2020.

26.11.2019

Vi er med i opløbet om at designe CityZen, som er et nyt multifunktionskompleks i Bruxelles i Belgien

IMMOBEL, Belgiens største ejendomsentreprenør og deres partnere Whitewood og DW Partners har Schmidt Hammer Lassen med på listen over mulige arkitekter til fornyelsen af Centre Monnaie/ Muntcentrum. Der er tale om en multifunktionsbygning, der ligger i hjertet af Bruxelles side om side med Place De Brouckère, byens operahus La Monnaie og Belgiens mest kendte shoppinggade: Rue Neuve.

 

Fornyelsen stiler mod et 62.000 m² stort kompleks bestående af boliger, kontorer og et hotel i 2024. Komplekset bliver ét med bydelen og etablerer områder, der inviterer til sammenkomster, uformelle møder og interaktion. Projektets formål er at favne den eksisterende bygning og løfte den til nye højder ved at finde den perfekte sammensmeltning af nutiden og fremtiden.

 

Du finder mere information om konkurrencen her.

 

Image by Sverin Malaud.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina