endkcn
Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

20.05.2020

Kristian Lars Ahlmark skal holde foredrag i JUNGs virtuelle forelæsningsserie

Sæt kryds i kalenderen! Vores partner og Design Director Kristian Lars Ahlmark skal holde et virtuelt foredrag om nordisk arkitektur d. 26. maj kl. 10. Eventet afholdes af JUNG, som er en tysk leverandør af moderne byggeteknologi, og Deutsches Architekturmuseum (DAM) i Frankfurt.

 

Sessionen indeholder blandt andet Kristians foredrag “(re)Connecting the City”, hvor han vil adressere den slørede grænse mellem master planning og bygningsdesign og dens indflydelse på sammenhængskraften i det offentlig rum.

 

Du kan læse mere her.

18.05.2020

Vi har vundet vores første universitetsprojekt i Nordamerika: University of British Columbias Gateway-bygning

Vi er blevet valgt til at designe den nye Gateway-bygning i samarbejde med Perkins and Will, som er et transformationsprojekt på University of British Columbia (UBC) i Vancouver, Canada.

 

Gateway-bygningen vil rumme en skole for henholdsvis sygepleje og kinesiologi og integrerede sundhedsydelser for studenter samt huse andre af universitetets sundhedsvidenskabelige fag. Bygningen vil skabe interaktion og synergi og bidrage til at øge de studerende og fakulteternes sundhed og trivsel. Projektet vil understøtte samarbejdet mellem de forskellige fag og være med til at formidle UBC som et sted, der er ledende inden for forskning og ikke mindst fremsynede, sundhedsvidenskabelige ideer.

 

Bygningen får en afgørende betydning i skabelsen af en gateway-oplevelse som den akademiske indgang til UBC, da det vil fungere som det primære indgangspunkt på den historiske vej til universitetet. Bygningen vil udtrykke universitetets identitet og værdier.

14.05.2020

Ningbo Nyt Bibliotek, der er en elegant kombination af kulturelle funktioner, færdiggøres i Kina

For mere end 12 år siden åbnede vi vores kontor i Shanghai, og vi realiserer nu vores første biblioteksprojekt i Kina: det 31.800 kvadratmeter store Ningbo Nyt Bibliotek. Biblioteket ligger lige midt i Ningbo – 200 kilometer syd for Shanghai – som er Kinas nye kulturelle hub, og er en vigtig brik i byens udvikling.

 

Ningbo Bibliotek blev grundlagt i 1927 og har regionens største samling af sjældne og historiske bøger. Biblioteket tiltrækker på daglig basis omkring 3-4.000 besøgende. Målet med det nye biblioteks åbne og tilgængelige design er at fordoble antallet af besøgende og blive lokalsamfundets kulturelle ’hjerte’.

 

“Vi kom første gang til Ningbo for syv år siden, da East New Town-kvarteret langsomt begyndte at udvikle sig på ny,” siger Chris Hardie, partner og Design Director hos Schmidt Hammer Lassen. ”At se biblioteket færdigbygget og som en del af både det nye, rekreative vådområde og den lokale kulturs struktur var en stor milepæl for vores hold.”

 

Læs mere om Ningbo Nyt Bibliotek her.

13.05.2020

Statsbiblioteket Victoria er nomineret ved dette års VIC Awards af Australian Institute of Architects

Australiens største og ældste bibliotek er blandt de nominerede ved Australian Institute of Architects’ Victorian Chapter Awards. Det historiske projekt i Melbourne er finalist i arkitektkategorier inden for henholdsvis kulturarv, offentlige bygninger og interiør samt indstillet til den anerkendte Melbourne-pris. Vi har designet Statsbiblioteket Victoria i samarbejde med det australske arkitektfirma Architectus.

 

I tråd med de gældende COVID 19-retningslinjer afholdes Victorian Architecture Awards i år digitalt med videoopkald i stedet for fysiske besøg på grundene og selve overrækkelsen bliver streamet online. “Trods omstændigheder er det vigtigt at give arkitektur i særklasse en mulighed for at blive anerkendt og derfor bliver dette års prisuddeling afholdt online,” siger direktøren for Victorian Chapter. “Især set i lyset af disse underlige tider er vi begejstrede over at kunne fejre arkitektur, der bliver ved med at udfordre status quo. Ved at gøre det skabes betydningsfulde byggeresultater, der etablerer stærke forbindelser mellem samfund og mennesker.”

 

Vinderne vil blive offentliggjort ved den digitale prisoverrækkelse d. 10. juli 2020 via YouTube. Du kan i mellemtiden læse mere om Statsbiblioteket Victoria her.

 

Foto af Brett Boardman.

11.05.2020

Opførelsen af Sports- og Kulturcampus Gellerup er gået i gang

Sports- og Kulturcampus Gellerup, der er placeret i den vestlige del af Danmarks 2. største by, Aarhus, er Aarhus Kommunes multifunktionelle projekt med blandt andet offentlige områder, et bibliotek og medborgercenter og et bevægelseshus. De offentlige bygninger vil give nyt liv til denne del af byen, der har den højeste kulturelle diversitet og blive en indbydende og attraktiv destination for både indbyggere og besøgende. Projektet forventes færdigt i 2021.

 

Læs mere om Sports- og Kulturcampus Gellerup her og læs Aarhus Kommunes pressemeddelelse her.

07.05.2020

Første kig på Tencent Crystal City nær Shenzhen i Kina

Vores designforslag til Tencent Crystal City er en ambitiøs vision for Qianhai, et distrikt på tærsklen til Hong Kong og det kinesiske fastland. Området har stor strategisk betydning for Pearl River-deltaet og er drevet af et af verdens største it-virksomheder: Tencent.

 

Vi har arbejdet tæt sammen med SLA Landskabsarkitekter og ingeniør Schlaich Bergermann Partner (sbp) for at skabe rammerne om en harmonisk kombination af natur, lokalsamfund og teknologi i et område, der spreder sig over 2.6 mio. kvadratmeter til Tencents ansatte. Masterplanen rummer en dynamisk arbejdsplads, et beboelseskompleks, konferencecenter og hotel og støtter uddannelses-, sundheds- og sportsfaciliteter og infrastruktur.

 

“Vi haft en holistisk tilgang til miljøet, trivsel og overlevelsesevne i arbejdet med Tencent Crystal City – og et højt engagement fra bygherren,” siger Chris Hardier, Design Director og partner hos Schmidt Hammer Lassen. ”Vi ønskede at foreslå en kritisk tilgang til gængse byudviklingsmodeller ved at skabe noget, der maksimerer landskabet uden at gå på kompromis med den fleksibilitet, der blev krævet.”

 

Læs mere om Tencent Crystal City her.

 

Billede/ Beauty and THE BIT

20.04.2020

Vores bud på fremtidens arbejdspladser og trivsel i en verden efter COVID-19

Gennem de seneste årtier har de arkitektoniske tilgange til vores arbejdspladser udviklet sig og udtrykt sig gennem forskellige manifestationer: cellekontorer, storrumskontorer, Activity-based working, Clean Desk, New Ways of Working osv.

 

Typologierne er en del af en bredere debat blandt virksomhedsledere, udviklere, udlejere og selvfølgelig også blandt lejere og medarbejdere. Alle søger efter løsningerne på praktiske udfordringer som fleksibilitet, trivsel, produktivitet, samarbejde, stress og sygefravær.

 

Bag alle de triste konsekvenser forsaget af COVID-19 virus, ser vi også et utroligt interessant og ellers fuldkommen utænkeligt kæmpe eksperiment. Millioner af mennesker er pludselig tvangspålagt at arbejde hjemmefra og det vil accelerere vores forståelse af nye muligheder for samarbejde, innovation og den fysiske arbejdsplads rolle i fremtidens virksomhed.

 

Fremtiden for vores arbejdspladser er uafklaret, men helt sikker anderledes.

 

Læs mere om vores bud på dette her.

 

17.04.2020

Helle Nøhr Holmstrøm bliver en del af Schmidt Hammer Lassen som Head of Workplace Strategy

Helle Nøhr Holmstrøm bydes velkommen hos Schmidt Hammer Lassen som leder af ’workplace strategy’, hvilket vil styrke vores udbud inden for ’workplace strategy’ og indretning på globalt plan. Helle har i de sidste 14 år fokuseret på samspillet mellem mennesker, strategi og sted, fordi hun betragter elementerne som forudsætninger for trivsel, effektivitet og sunde arbejdsgange for virksomheder i alle størrelser.

 

Med den menneskelige oplevelse som kernen i sit arbejde tilgår Helle hver opgave ved først at afdække virksomhedens strategi, forretning og identitet og ikke mindst dens medarbejderstab og arbejdsprocesser.

 

Helle har været konsulent på flere af Schmidt Hammer Lassens projekter igennem de seneste år, og hun vil udvide virksomhedens services til stor fordel for kunderne. Hun starter den 20. april 2020.

 

Foto: Laura Stamer

08.04.2020

Vi har vundet 1. præmie i konkurrencen om at designe den nye regionsbygning (Huis van Stad en Regio) i Dordrecht, Holland

Kommunen i Dordrecht har udvalgt Schmidt Hammer Lassen til at designe den nye regionsbygning som følge af en international konkurrence.

 

Den offentlige bygning kommer til at være Dordrechts mest prominente offentlige samlingspunkt. Det 22.000 kvadratmeter kommende knudepunkt vil blive et kulturelt anker, der vil definere Dordrechts identitet fremover. Bygningen vil rumme både et bibliotek, borgerservice, turistinformation og kontorer til servicefunktionerne i Dordrecht kommune og Drechtsteden-regionen.

 

Juryens begrundelse:

“Opgaven bliver løst på en radikal, opfindsom og udførlig måde. Forslaget er fleksibelt og giver på alle måder mulighed for fortsat at sætte spørgsmålstegn ved bygningen og forbedre den. Resultatet er et optimistisk kommende monument i Dordrecht.”

 

Dordrechts beliggenhed på en ø former byens ånd og identitet som en by på vandet, hvilket vores forslag favner. Med sin særlige beliggenhed mellem togstationen og Dordrechts bymidte kommer projektet til at fungere som kulturfacilitator, forbindelsesled og en ramme for ideer og innovation, som samskabes med stedets interessenter.

 

Elif Tinaztepe, partner hos Schmidt Hammer Lassen:

”Vi er ydmyge og begejstrede over at være blevet valgt til at arbejde side om side med indbyggerne i Dordrecht for at realisere et projekt med en så signifikant kulturel betydning.”

 

Ingeniørvirksomheden ABT i Holland er rådgivere på projektet.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina