endkcn
Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

05.12.2019

State Library Victoria genåbner for offentligheden

State Library Victoria, et historisk vartegn, genåbner nu dørene for offentligheden og løfter derved sløret for en omfattende transformation af biblioteket, som danske Schmidt Hammer Lassen Architects og det australske arkitektfirma Architectus står bag. Biblioteket består af 23  forbundne bygninger og optager en hel karré i Melbournes centrum.

 

Det nye design er en del af en femårig udviklingsplan, der sigter mod at øge bibliotekets rækkevidde og højne brugeroplevelsen. Schmidt Hammer Lassen og Architectus fik i fællesskab til opgave at nytænke og genopfriske biblioteket med henblik på at frigøre potentiale, skabe nye forbindelser og forme rammerne for bibliotekets løbende og fremtidige udvikling.

 

Ifølge Elif Tinaztepe, partner hos Schmidt Hammer Lassen, er arbejdet med et projekt af så stor historisk og kulturel betydning en øvelse ud i kontraster.

 

“Vores arkitektur  er grundlæggende forankret i den lokale kontekst. Derfor har vi studeret biblioteket som den historiske institution, det udgør, og vi har sat os grundigt ind i, hvilken betydning det har for det kulturelle miljø i Melbourne. Vores mål med nytænkningen af State Library Victoria var at lade den historiske arv træde frem i al sin uspolerede skønhed samtidig med, at vi ønskede at understøtte den med et stærkt nutidigt formsprog, som har evnen til at løfte en så højt elsket institution ind i fremtiden. Respekt for rummenes autenticitet og genopdagelse af de eksisterende kvaliteter har været vores ledetråd.”

 

For yderligere information om State Library Victoria, gå til www.shl.dk/dk/statsbiblioteket-victoria.

28.11.2019

Paneldebat om fremtidens boligpolitik og byudvikling

Fredag d. 29. november, 2019 fra kl. 13:00 til 15:00 slår vi på tegnestuen i København dørene op for “Fremtidens boligpolitik og byudvikling,” som er en paneldebat.

 

De større danske byer har udviklet sig fra at være velfærdsbyer til velstandsbyer, hvor færre og færre mennesker har mulighed for at bo. Det er et globalt fænomen, der har ramt Danmark og sætter spørgsmålstegn ved vores forståelse af byen som et fælles rum. Det har skabt en ophedet debat der optager borgere, politikere og ikke mindst arkitekter. Der er bred enighed om, at den blandede by er bedst for sammenhængskraften i samfundet, men hvordan opnår vi blandede byer, når priserne i de største byer de sidste årtier har været på himmelflugt? Hvem har ansvaret for udviklingen, og hvilken rolle spiller arkitekter i arbejdet med at skabe byer for alle.

 

Schmidt Hammer Lassen ønsker at bidrage til samtalen om, hvordan alle spillere i industrien har et ansvar for at skabe lysere fremtidsudsigter for kommende generationer på boligområdet. Samtidig kigger vi på regeringens agenda om at fremme gode boliger, som alle har råd til.

 

Vi har inviteret Boligminister Kaare Dybvad; Marius Møller, direktør for Pension Danmark; Camilla Van Deurs, som er ny stadsarkitekt for København og tidligere leder for Masterplan and Landscape Architecture hos Gehl; og Anders Bo Bach, direktør hos Bach Gruppen København, som alle fire sammen med Kristian Ahlmark, partner og designdirektør hos Schmidt Hammer Lassen vil debattere udfordringerne. Kristoffer Weiss, som er direktør for Arkitektens Forlag og en stærk stemme i arkitekturen, styrer slagets gang og modererer samtalen undervejs.

 

Antal pladser er begrænset. Tilmeld dig ved at sende en e-mail til: [email protected].

 

27.11.2019

Framehouse er nomineret til Årets Arne 2020

Framehouse er den eneste bygning i Storkøbenhavn, hvor synlige, bærende trækonstruktioner i så stor skala dominerer bygningens udtryk. Framehouse er nomineret til den kommende Årets Arne 2020, som er en hæder Arkitektforeningen årligt tildeler kvalitetsarkitektur i hovedstaden.

 

Framehouse er en fleksibel kontorbygning på 1.810 kvadratmeter i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouse’s simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ. Nomineringen giver Danmark et skub videre på rejsen mod mere bæredygtigt design og avancerede beregninger og konstruktioner, hvor træ indgår.

 

Medlemmer af den københavnske lokalafdeling kan stemme på deres favorit på Årets Arne 2020 frem til december 2019. Vinderen offentliggøres i januar 2020.

26.11.2019

Vi er med i opløbet om at designe CityZen, som er et nyt multifunktionskompleks i Bruxelles i Belgien

IMMOBEL, Belgiens største ejendomsentreprenør og deres partnere Whitewood og DW Partners har Schmidt Hammer Lassen med på listen over mulige arkitekter til fornyelsen af Centre Monnaie/ Muntcentrum. Der er tale om en multifunktionsbygning, der ligger i hjertet af Bruxelles side om side med Place De Brouckère, byens operahus La Monnaie og Belgiens mest kendte shoppinggade: Rue Neuve.

 

Fornyelsen stiler mod et 62.000 m² stort kompleks bestående af boliger, kontorer og et hotel i 2024. Komplekset bliver ét med bydelen og etablerer områder, der inviterer til sammenkomster, uformelle møder og interaktion. Projektets formål er at favne den eksisterende bygning og løfte den til nye højder ved at finde den perfekte sammensmeltning af nutiden og fremtiden.

 

Du finder mere information om konkurrencen her.

 

Image by Sverin Malaud.

25.11.2019

Kasper Frandsen om betydningen af kulturbygninger som led i byfornyelse ved konferencen “The Liveable Cities” i Manchester

Manchester er af The Economist udnævnt til at være UK’s “most liveable city,” hvilket gør byen til det perfekte sted for afvikling af årets “The Liveable City” konference. Den danske ambassade og Design Manchester stod bag konferencen, som er en årligt tilbagevendende begivenhed.

 

Partner Kasper Frandsen deltog i sessionen “Culture-Led Regeneration,” som kiggede nærmere på kulturens rolle i vellykket byfornyelse, hvor fysiske, økonomiske og sociale aspekter af kultur er integreret og støtter hinanden. I sessionen deltog også Dave Moutrey, kulturchef i Manchester byråd; Peder Baltzer Nielsen, stadsarkitekt i Aalborg; Thea Behrman, senior projektleder, kunstfestivalen Estuary 2020; og James Heather, udviklingsdirektør, Mayfield, U+I.

 

“The Liveable City” er en tre dage lang fejring af arkitektur og byplanlægning, hvor nationale  og lokale myndigheder, virksomheder, politikere, fagpersoner og offentligheden samles for at deltage i seminarer, lytte og debattere ud fra en fælles interesse i at bliver klogere på, hvordan vi gør byerne til endnu bedre steder at bo, arbejde og lege.

22.11.2019

Kristian Ahlmark præsenterer Oslo-projekter sammen med Storebrand ved Building Network Construction konferencen

Storebrand, som er et af Norges største selskaber inden for privat ejendomsadministration, står bag nogle af de mest ambitiøse multifunktions-projekter i Oslo. Tore Ulvin, projektleder hos Storebrand, var denne uge på scenen sammen med Kristian Ahlmark, partner og designdirektør hos Schmidt Hammer Lassen, ved Building Network Construction konferencen, som blev afholdt i København. De to fortalte om deres fælles projekter, og hvordan de kommer til at redefinere Oslo som moderne storby.

 

Konferencen er samlingspunkt for udviklere, rådgivere og entreprenører, som her får mulighed for at diskutere kommende byggeprojekter på tværs af Skandinavien. Tore og Kristian åbnede endags-konferencen med en præsentation af Eureka Quarter, som på et 24.000 m² stort område i bydelen Skøyen i Oslo bringer blandede funktioner i spil og VIA, et kompleks med eksklusive butikker, high-end kontorer og parkeringsfaciliteter i Oslos centrum.

 

Læs mere om vores projekter med Storebrand her and her.

20.11.2019

Schmidt Hammer Lassen Architects udvider til New York og San Francisco

Schmidt Hammer Lassen Architects åbner i løbet af 2020 tegnestuer i Nordamerika som en del af en strategisk prioritering, der handler om at forfølge ambitionen om at placere dansk arkitektur på det internationale landkort.

 

New York og San Francisco bliver basen i Nordamerika, og selvom det er nyt med kontorer på den anden side af Atlanten, er det amerikanske marked ikke nyt for Schmidt Hammer Lassen.

 

”Vi har flere store projekter i gang i USA og Canada, så det er et naturligt skridt for os at understøtte vores engagement i Nordamerika med etableringen af lokale kontorer,” udtaler administrerende direktør Sanne Wall-Gremstrup.

 

New York og San Francisco er valgt ud fra deres centrale placering på hhv. øst- og vestkysten, som giver nærhed til markedet og igangværende projekter. Aktuelt kommer især projekter som UCSF Parnassus Medical Center i San Francisco, Seaport World Trade Center i Boston og Monroe Blocks i Detroit til at mærke fordelen af at have Schmidt Hammer Lassen helt tæt på.

 

Tiltaget er fint i tråd med den vækstplan, der blev etableret som en del af salget til Perkins and Will for to år siden.

 

Det er altid et stort skridt at etablere sig på nye markeder, men Schmidt Hammer Lassen har gjort det med succes før. I 2013 åbnede arkitektfirmaet en tegnestue i Shanghai. Med indtoget i Nordamerika bliver Schmidt Hammer Lassen repræsenteret i: København, Shanghai, New York og San Francisco.

19.11.2019

Digital Fabrication and Computation praktikant/ foråret 2020

Vores Fabrication Lab tilbyder praktikpladser til kandidater, der er interesserede i at blive fortrolige med og udvikle innovative teknologiske løsninger til digital arkitektur.

 

Du kommer til at bidrage til udforskning af software og hardware målrettet udvikling af prototyper, fremstillingsmetoder og fysisk modellering. 3D print indgår som en del af arbejdet med design af prototyper.

 

Læs mere om praktikpladserne og ansøg her.

15.11.2019

Environmental Analysis and Simulations praktikant/ foråret 2020

Er du vant til at bruge parametriske værktøjer i arbejdet med miljøanalyser? Har du lyst til at være med til at ændre den nuværende tænkning og designtilgang inden for arkitektur?

 

Og begejstres du af design, der trækker på data og simuleringsteknologier? Vi tilbyder praktikpladser, hvor bygningssimuleringer og en analytisk tilgang er i fokus i alle led i designprocessen.

 

Læs mere om praktikpladserne og ansøg her.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina