endkcn
Commonwealth Pier Boston, USA NIO House Hangzhou West Lake, Kina NIO House Hangzhou West Lake, Kina IBC Innovationsfabrikken, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Framehouse, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Detroit Monroe Blocks, USA Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

24.11.2020

Sveinung Chercka-Simonsen taler om ’High-Performance Facades’ i en urban kontekst på Virtual Festival of Facades

Onsdag d. 25. november 2020 taler Sveinung Chercka-Simonsen om design, performance og bæredygtighed i VIA-projektet ved verdens største digitale event om facadedesign og ingeniørarbejde. VIA er vores mixed-use-projekt, der p.t. er under konstruktion i hjertet af Oslo.

 

VIA er et forsøg på at revitalisere de urbane forhold, der omgiver det 60.000 m² store projekt. Bygningerne er dækket af en højtydende ’closed cavity façade’ (CCF), der afspejler behovet for et optimeret bygningsdesign, hvor interaktionen mellem energi, indeklima og dagslysforhold spiller en central rolle.

 

Læs mere om VIA, der forventes opført i 2021, lige her.

 

Det er muligt at blive registreret og læse mere om eventet her. Den virtuelle session finder sted kl. 14.00-15.00 (centraleuropæisk tid).

20.11.2020

State Library Victoria modtager international anerkendelse ved AIA IR 2020 Design Awards

Vi er stolte af at meddele, at State Library Victoria, der er det fjerde mest besøgte bibliotek i verden, Australiens ældste og travleste offentlige bibliotek og en af delstaten Victorias vigtigste kulturinstitutioner, har vundet en Merit Award i kategorien: ’Open International Architecture’. Projektets miljømæssige kvaliteter er også blevet anerkendt med en Sustainable Future Award.

 

Projektet er en del af en femårig udviklingsplan, kaldet Vision 2020, der skulle transformere State Library Victoria til en række funktionelle, tilgængelige og fleksible rum. Vi har arbejdet med en tilgang, der er baseret på at søge autenticitet og opdagelse ved at forstå bibliotekets historie og kulturelle betydning og lade kulturarvens rå skønhed træde frem.

 

Du kan læse mere om projektet her.

18.11.2020

Vi er blandt de fem finalister, der skal designe det nye Shenzhen International Performance Center i Kina

Juryen, som bl.a. består af Zhu Pei, Rem Koolhaas og Massimiliano Fuksas, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects som én af de fem finalister i den internationale konkurrence om at designe det nye Shenzhen International Performance Center i hjertet af Futian-distriktet i Shenzhen, Kina.

 

Ved at kombinere idéer om “Shenzhen Building on Reflection” og “Future Dream Performance Center” vil projektet, der er omgivet af søer og grønne områder, blive et verdensklassested for moderne kunst. Det vil både igangsætte fantasien, opfylde drømme, anvende nye materialer, understøtte bedre komfort og implementere ny teknologi for at skabe et spektakulært skue.

 

Schmidt Hammer Lassen har designet en bred vifte af projekter inden for offentlige og kulturelle bygninger – både nogle, der er opført og andre, der er under konstruktion. Det er blandt andet Shenzhen Waste to Energy Power Plant, som er verdens største, grønne forbrændingsanlæg, og Shanghai Library East; et enkeltstående monolitisk objekt, der svæver over træerne ved Pudong-distriktets Century Park. Begge projekter forventes opført i 2021.

05.11.2020

State Library Victoria modtager en af Australiens fornemste arkitekturpriser

State Library Victoria, der er designet i samarbejde Architectus, har modtaget dette års ’Commendation for Public Architecture’ ved 2020 National Architecture Awards af Australian Institute of Architects. Begrundelsen fra juryen lyder:

 

“The State Library Victoria is Australia’s oldest and busiest public library. The Vision 2020 redevelopment addressed ageing buildings, changing needs and confusing circulation through a skillful and sound design framework that will expand the library’s reach and relevance for many generations to come.”

 

Vores transformation har skabt en bedre sammenhæng i biblioteket, der består af 23 individuelle bygninger, og renoveringen af 15 offentlige rum har skabt langt mere funktionalitet: der er nu 40% mere plads og 70% flere siddepladser. De renoverede områder er der adgang til via to nye indgange – en hovedindgang på La Trobe Street og den historiske Russell Street-indgang, der tidligere har været lukket af i mere end et årti.

 

Indeni er bibliotekets originale struktur gjort synlig og samtidig er der åbnet op, så tilgængelighed og brugbarhed er øget markant, hvilket skaber bedre rammer for læring og vidensdeling. Nye designelementer introducerer et nyt og friskt formsprog, der yderligere forøger brugeroplevelsen på det populære, kulturelle mødested.

 

Den fulde liste af vindere kan findes her: www.architecture.com.au.

 

Find mere information om vores tanker bag State Library Victoria-projektet her.

02.11.2020

Hvordan kan udviklingen af biblioteker være med til at støtte FN’s verdensmål?

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og UIA World Congress of Architects i København (UIA2023 CPH) har lanceret ‘An Architecture Guide to the United Nations 17 Sustainable Development Goals Volume 2’. Bogen inkluderer Schmidt Hammer Lassen Architects’ projekt Christchurch Hovedbibliotek (Tūranga) i New Zealand, der repræsenterer mål nr. 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

 

Offentlige institutioner – som netop biblioteker – er hjørnesten i et inkluderende og fredeligt samfund og repræsenterer en forpligtelse til at at udvikle effektive, ansvarlige og kulturelle mødesteder, der favner alle – på tværs af generationer og baggrunde.

 

Du kan læse mere om, hvordan arkitektur kan være med til at støtte FN’s verdensmål her. Bogen kan downloades gratis via dette link.

 

Læs mere om Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek, som er et symbol på håb, sammenhold og genfødsel, på vores side hjemmeside lige her.

30.10.2020

Vendsyssel Teater modtager særlig pris af Statens Kunstfond for på bedste vis at forene form, funktion og fællesskab

Statens Kunstfond præmierer for første gang arkitekturen ved at tildele fire udvalgte bygninger en særlig pris for deres arkitektoniske evne til at inkludere og komme lokalmiljøets kultur i møde ved at forene form, funktion og fællesskaber.

 

Vendsyssel Teater er blandt vinderne og får følgende ord med på vejen: ”Vendsyssel Teater er et innovativt teaterbyggeri, som forener højfunktionelle teatersale med nye intime indendørs og udendørs rum for mange andre end de traditionelle teatergængere.”

 

Da Vendsyssel Teater åbnede i 2017, var teatret det første nybyggede teater i over et århundrede udenfor hovedstaden. Det er en unik kulturel akse for byens borgere og besøgende i Hjørring i Nordjylland. Projektet høstede samme år priser som Hjørring Kommunes Arkitekturpris og var blandt vinderne af ”Archilovers Best Projects 2017”.

 

Vi er meget stolte over, at projektet skriver sig ind i historien som en af de første bygninger til at modtage en pris fra Statens Kunstfond. Du kan læse mere om præmieringen via Statens Kunstfonds hjemmeside her.

 

Du kan også læse mere om Vendsyssel Teater her.

29.10.2020

Vi er prækvalificerede til at designe den nye Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Ørestad Nord

DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) har prækvalificeret Schmidt Hammer Lassen Architects, entreprenør HHM A/S, ingeniør Wissenberg A/S og landskabsarkitekt Marianne Levinsen Landskab ApS til at designe den nye uddannelsesinstitution i Ørestad Nord i København; et område, der er under rivende udvikling.

 

Projektet vil blive et ca. 7.000 kvadratmeter stort kompleks, der understøtter læring, undervisning, forskning og socialisering. Målet er ikke blot at designe endnu en undervisningsanstalt, men i høj grad at omfavne det eksisterende site og skabe forbindelse, sammenhængskraft og værdi, der kan bringe DMJX til nye højder i en perfekt blanding mellem funktionalitet og distinktion.

 

Som arkitekter, der er dybt engagerede omkring at designe de bedste og mest innovative rammer omkring uddannelsessteder for vidensdeling, har vi stor indsigt i, hvordan vi skaber et lærings- og arbejdsmiljø for studerende, undervisere og personale, som understøtter deres behov – nu og i fremtiden.

26.10.2020

Opførelsen af Commonwealth Pier i Boston er begyndt

Transformationen af Bostons Seaport World Trade Center er startet. Der er tale om et stort og prestigefyldt mixed-use-projekt på den historiske havnemole Commonwealth Pier i Bostons havneområde: Seaport District. Projektet er designet af Schmidt Hammer Lassen Architects, der vil introducere nye måder at inddrage havnefronten på. Designet inkluderer en offentlig plads, et styrket stisystem langs havnen, detailhandel, et førsteklasseshotel, event- og møderum og en unik og fleksibel arbejdsplads.

 

Den internationale ejendomsrådgiver Pembroke har brugt Schmidt Hammer Lassen designekspertise og erfaring fra ombygningsprojekter, hvor stedsspecifikke kvaliteter og værdier fremhæves og styrkes, samtidig med at der introduceres nye materialer og forbindelsespunkter og gode dagslysforhold. Commonwealth Pier blev bygget for mere end 100 år siden, og det var dengang den største bygning af sin slags i verden. Projektet sigter efter at opnå LEED Gold-certificering og anvender avancerede designstrategier til at skabe en bæredygtig og robust havnemole, der kan nydes af mange generationer fremover.

 

Projektet forventes færdigt i 2024. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

13.10.2020

Chris Hardie holder oplæg ved Shanghai International Library Forum

Vores partner og designleder i Shanghai, Chris Hardie, vil holde oplæg og deltage i en paneldebat om den nye generation af biblioteksbygninger ved den 10. udgave af Shanghai International Library Forum (SILF), der afholdes på Shanghai Library d. 16. oktober 2020.

 

Målet med eventet er at undersøge designkvaliteterne ved nutidens moderne biblioteker. Med temaet ”Libraries in Transformation” vil Chris Hardie fortælle om en række af Schmidt Hammer Lassens nyere biblioteksprojekter og komme omkring Shanghai Library East-projektets byggeproces, der forventes opført i 2021.

 

SILF er et internationalt anerkendt forum, der tiltrækker opmærksomhed både herhjemme og i udlandet. Eventet er blevet et af de mest indflydelsesrige platforme til kommunikation omkring udvikling af biblioteker. I år vil eventet danne rammen om diskussioner om biblioteksydelser, ledelsesinnovation, den nye generation af biblioteksbygninger og meget mere.

 

Følg forummets live streaming her (løbende oversættelse inkluderet).

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark