endkcn
Commonwealth Pier Boston, USA Ny Anstalt i Nuuk ARoS Next Level, Danmark New University of Bristol Library Vendsyssel Teater, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Detroit Monroe Blocks, USA Framehouse, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Shanghai Library East, Kina

seneste nyt/

22.03.2021

Bristol Nyt Universitetsbibliotek har modtaget planlægningsgodkendelse

Vi har designet det nye universitetsbibliotek, New University Library, for University of Bristol i det sydvestlige England sammen med den britiske arkitektvirksomhed Hawkins\Brown. Universitetet afleverede planlægningsprocessen til det lokale bystyre i januar 2020 efter en omfattende borgerinddragelse, der involverede universitetets ansatte, studerende, naboer, indbyggere i Bristol samt bystyret. New University Library har netop modtaget sin planlægningsgodkendelse.

 

Det nye universitetsbibliotek kommer til at danne bro mellem områdets victorianske villaer og universitetets eksisterende Senate House. Designets udgangspunkt var villaerne, som er blevet lagt ovenpå hinanden, drejet og udviklet, så de i form og størrelse matchede Senate Houses højde og status. Resultatet skaber en dialog mellem biblioteket og den omkringliggende by.

 

University of Bristol får med planlægningsgodkendelsen et nyt bibliotek, som kommer til at transformere Clifton campus og bliver arkitektonisk signifikant for byen. Biblioteket kommer til at rumme 2.000 nye studiepladser, samlingens 420.000 bøger og 70.000 journaler. Biblioteket er en vigtig del af universitetets vision og strategi for at transformere Clifton campus. Den inkluderer blandt andet nye og bedre faciliteter, forbedrede byrum samt at skabe et nyt velkommende område til gavn for studerende, ansatte og det omgivende samfund. New University Librarys øverste etager tilbyder fordybelse til universitetets ansatte og studerende, mens stueetagens udstillinger, eventområder, kunst og cafe er tilgængelig for alle. Ydermere kommer New University Library til at understøtte University of Bristols målsætning om at være CO2-neutrale i 2030.

 

Det nye universitetsbibliotek er designet til at opnå BREEAM “Excellent” bæredygtigheds-rating.

 

Læs mere om projektet her.

24.02.2021

Første spadestik til det nye China Mobile YRD (Nanjing) Technology Innovation Center er taget

I samarbejde med Perkins&Will er vi udvalgt til at designe masterplanen, arkitekturen, landskabet og interiøret for hele den nye innovationspark China Mobile Yangtze River Delta (Nanjing) Technology Innovation Center, hvor første spadestik nu er taget. Projektet markerer Schmidt Hammer Lassen Architects tredje samarbejde med China Mobile.

 

Projektet ligger i hjertet af Jiangbei District i Nanjing og dækker et område på i alt 41 hektarer. Det vil blive en inkubator for innovativ udvikling af 6G, kunstig intelligens, IoT, blockchain og andre innovative industrier. Projektet består af flere bygninger med blandede funktioner, kontorer og to forsknings- og udviklingsbygninger.

 

Arkitekturen er inspireret af byens storslåede, gamle mure og udhængstage, der repræsenterer både China Mobile og Nanjings stolte traditioner og tilbyder fleksible kontorer som et klart symbol på industriparkens potentiale og fremtidige indflydelse.

09.12.2020

Arkitektkonkurrence afsluttes: en kombination af to projektforslag anbefales til fremtidig udvikling af grunden ved Vridsløselille Fængsel

Sammen med landskabsarkitekt BOGL har vi lavet et designforslag, der skaber et nyt distrikt og tiltrækker nye beboere og øget aktivitet til Albertslund på en grund, der ligger blot 15 kilometer vest for København. Fængselsgrunden huser bl.a. det tidligere isolationsfængsel Vridsløselille Fængsel, der i mange år har ligget som en lukket enklave. Planen er derfor at åbne område ud mod byen. 

 

Det 160.000 kvadratmeter store område skal skabe en naturlig forbindelse til resten af byen og dens hovedfærdselsårer. Den befolkningsmæssige udvikling i Storkøbenhavn gør fængselsgrunden attraktiv grundet placeringen nær Albertslund Station. Det urbane område vil skabe nye destinationer i Albertslund med fokus på grønne områder, bylandbrug, gode bevægelsesmuligheder og sportsfaciliteter. Det er målet at lægge fundamentet for en sund livsstil med et stærkt fællesskab.

 

Nu venter flere års tæt samarbejde med Freja Ejendomme og Albertslund Kommune indtil lokalplanen er godkendt. COBE er den anden tegnestue, der er valgt til at udvikle Vridsløselille-projektet. Besøg Freja Ejendomme for mere information.

 

Du kan læse mere om projektet her.

08.12.2020

Fremtidens arbejdspladser efter COVID-19

D. 9. december 2020 holder vores Head of Workplace Strategy, Helle Nøhr Holmstrøm, oplæg ved seminaret “Faciliteter til fremtiden arbejdsplads”, der er organiseret af Dansk Facilities Management.

 

Helle vil komme med bud på indretning af fremtidens arbejdspladser i en verden efter COVID-19 med sine mange års erfaring inden for ’space planning’ og workplace strategy. Dermed vil hun forsøge at besvare spørgsmålet: hvordan vil COVID-19 påvirke den måde, de fysiske arbejdspladser ser ud og fungerer på i fremtiden?

 

Grundet COVID-19-restriktioner afholdes seminaret online (kl. 9-15). Det fulde program kan findes her.

 

Foto af Laura Stamer

05.12.2020

James Turrell & The Next Level – While we are waiting

‘The Next Level’-udvidelsesprojektet, der udføres i samarbejde med den verdenskendte amerikanske kunstner James Turrell, fører kunsten mod nye højder. Mens vi venter på at projektet opføres, så præsenterer ARoS nu – for første gang – materiale, der viser projektets tilblivelse og udvikling og introducerer kunstneren bag ‘The Dome’ i ord, billeder og værker.

 

Efter at have opnået politisk og økonomisk opbakning i juli i år blev realiseringen af museets udvidelse en kendsgerning. Før det første spadestik tages, indtager projektet nu ARoS Focus-galleriet på niveau 5. Her kan publikum opleve materiale og skitser, der viser de oprindelige idéer og helt nye renderinger af projektet.

 

Du kan læse ARoS’ officielle pressemeddelelse her.

 

Læs mere om projektet her.

 

Nye visualiseringer: FORBESMASSIE

04.12.2020

En arkitekts blik på træets potentiale i byggeriet

Mandag d. 7. december holder vores partner Kasper Heiberg Frandsen oplæg ved konferencen TRÆdagen 2020, der afholdes af Molio og finder sted i HUSET Middelfart.

 

Schmidt Hammer Lassen har anvendt træ som byggemateriale i design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner i over to årtier. Kasper vil tale om træets potentiale og dets praktiske anvendelse i to konkrete projekter: kontorbygningen Framehouse i Dragør, der er den eneste af sin slags i Storkøbenhavn med en åben træstruktur, og IBC Innovationsfabrikken i Kolding, hvor træ anvendes til at skabe rammerne for et banebrydende og kreativt undervisningsmiljø.

 

Du kan læse mere om konferencen og finde programmet på Molios hjemmeside her.

24.11.2020

Sveinung Chercka-Simonsen taler om ’High-Performance Facades’ i en urban kontekst på Virtual Festival of Facades

Onsdag d. 25. november 2020 taler Sveinung Chercka-Simonsen om design, performance og bæredygtighed i VIA-projektet ved verdens største digitale event om facadedesign og ingeniørarbejde. VIA er vores mixed-use-projekt, der p.t. er under konstruktion i hjertet af Oslo.

 

VIA er et forsøg på at revitalisere de urbane forhold, der omgiver det 60.000 m² store projekt. Bygningerne er dækket af en højtydende ’closed cavity façade’ (CCF), der afspejler behovet for et optimeret bygningsdesign, hvor interaktionen mellem energi, indeklima og dagslysforhold spiller en central rolle.

 

Læs mere om VIA, der forventes opført i 2021, lige her.

 

Det er muligt at blive registreret og læse mere om eventet her. Den virtuelle session finder sted kl. 14.00-15.00 (centraleuropæisk tid).

20.11.2020

State Library Victoria modtager international anerkendelse ved AIA IR 2020 Design Awards

Vi er stolte af at meddele, at State Library Victoria, der er det fjerde mest besøgte bibliotek i verden, Australiens ældste og travleste offentlige bibliotek og en af delstaten Victorias vigtigste kulturinstitutioner, har vundet en Merit Award i kategorien: ’Open International Architecture’. Projektets miljømæssige kvaliteter er også blevet anerkendt med en Sustainable Future Award.

 

Projektet er en del af en femårig udviklingsplan, kaldet Vision 2020, der skulle transformere State Library Victoria til en række funktionelle, tilgængelige og fleksible rum. Vi har arbejdet med en tilgang, der er baseret på at søge autenticitet og opdagelse ved at forstå bibliotekets historie og kulturelle betydning og lade kulturarvens rå skønhed træde frem.

 

Du kan læse mere om projektet her.

18.11.2020

Vi er blandt de fem finalister, der skal designe det nye Shenzhen International Performance Center i Kina

Juryen, som bl.a. består af Zhu Pei, Rem Koolhaas og Massimiliano Fuksas, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects som én af de fem finalister i den internationale konkurrence om at designe det nye Shenzhen International Performance Center i hjertet af Futian-distriktet i Shenzhen, Kina.

 

Ved at kombinere idéer om “Shenzhen Building on Reflection” og “Future Dream Performance Center” vil projektet, der er omgivet af søer og grønne områder, blive et verdensklassested for moderne kunst. Det vil både igangsætte fantasien, opfylde drømme, anvende nye materialer, understøtte bedre komfort og implementere ny teknologi for at skabe et spektakulært skue.

 

Schmidt Hammer Lassen har designet en bred vifte af projekter inden for offentlige og kulturelle bygninger – både nogle, der er opført og andre, der er under konstruktion. Det er blandt andet Shenzhen Waste to Energy Power Plant, som er verdens største, grønne forbrændingsanlæg, og Shanghai Library East; et enkeltstående monolitisk objekt, der svæver over træerne ved Pudong-distriktets Century Park. Begge projekter forventes opført i 2021.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark