endkcn
Commonwealth Pier Boston, USA NIO House Hangzhou West Lake, Kina NIO House Hangzhou West Lake, Kina IBC Innovationsfabrikken, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Framehouse, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Detroit Monroe Blocks, USA Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

26.10.2020

Opførelsen af Commonwealth Pier i Boston er begyndt

Transformationen af Bostons Seaport World Trade Center er startet. Der er tale om et stort og prestigefyldt mixed-use-projekt på den historiske havnemole Commonwealth Pier i Bostons havneområde: Seaport District. Projektet er designet af Schmidt Hammer Lassen Architects, der vil introducere nye måder at inddrage havnefronten på. Designet inkluderer en offentlig plads, et styrket stisystem langs havnen, detailhandel, et førsteklasseshotel, event- og møderum og en unik og fleksibel arbejdsplads.

 

Den internationale ejendomsrådgiver Pembroke har brugt Schmidt Hammer Lassen designekspertise og erfaring fra ombygningsprojekter, hvor stedsspecifikke kvaliteter og værdier fremhæves og styrkes, samtidig med at der introduceres nye materialer og forbindelsespunkter og gode dagslysforhold. Commonwealth Pier blev bygget for mere end 100 år siden, og det var dengang den største bygning af sin slags i verden. Projektet sigter efter at opnå LEED Gold-certificering og anvender avancerede designstrategier til at skabe en bæredygtig og robust havnemole, der kan nydes af mange generationer fremover.

 

Projektet forventes færdigt i 2024. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

13.10.2020

Chris Hardie holder oplæg ved Shanghai International Library Forum

Vores partner og designleder i Shanghai, Chris Hardie, vil holde oplæg og deltage i en paneldebat om den nye generation af biblioteksbygninger ved den 10. udgave af Shanghai International Library Forum (SILF), der afholdes på Shanghai Library d. 16. oktober 2020.

 

Målet med eventet er at undersøge designkvaliteterne ved nutidens moderne biblioteker. Med temaet ”Libraries in Transformation” vil Chris Hardie fortælle om en række af Schmidt Hammer Lassens nyere biblioteksprojekter og komme omkring Shanghai Library East-projektets byggeproces, der forventes opført i 2021.

 

SILF er et internationalt anerkendt forum, der tiltrækker opmærksomhed både herhjemme og i udlandet. Eventet er blevet et af de mest indflydelsesrige platforme til kommunikation omkring udvikling af biblioteker. I år vil eventet danne rammen om diskussioner om biblioteksydelser, ledelsesinnovation, den nye generation af biblioteksbygninger og meget mere.

 

Følg forummets live streaming her (løbende oversættelse inkluderet).

12.10.2020

TOTem: et let og smart bæresystem til agile arbejdspladser

Vores hold har – sammen med Perkins&Will New York and Slyde Innovations – skabt TOTem, der er en elegant og smart måde for medarbejdere at bære og opbevare deres ejendele på kontorer uden faste pladser.

 

Den flytbare løsning er bygget med inddelte rum med plads til computer, mus, kuglepind og andre personlige ejendele, som medarbejdere har behov for at tage sig med rundt på den agile arbejdsplads. TOTem er foret med slidstærkt filt og genanvendt plastik med en justerbar hånd- og skulderstrop i nylon, der gør det let at tage den med rundt.

 

Du kan hjælpe os med at vinde i produktkategorien ved the Interior Design Magazine People’s Choice “Best of the Year” Award lige her.

05.10.2020

World Architecture Day hos Schmidt Hammer Lassen

I dag markeres den årlige World Architecture Day for 16. gang og International Union of Architects (UIA) har i år valgt temaet “Toward a better urban future”. Det vil vi gerne være med til at fejre ved at se tilbage på nogle af vores projekter, der bidrager til byudvikling, implementering af den bæredygtige strategi for storbyer (‘New Urban Agenda’) og som forholder sig til verdensmålene – især mål nr. 11: udvikling af byer og samfund, der er sikre, inddragende, modstandsdygtige og bæredygtige.

 

Vi har tilføjet flere bygninger af designmæssig topkvalitet til det arkitektoniske verdenskort i år med alt fra det nye House of the City and Region i Dordrecht, Holland, der stræber mod at blive et kulturelt anker og byens mest prominente offentlige midtpunkt til Framehouse i Dragør, som er den første fleksible kontorbygning med en åben træstruktur i Storkøbenhavn.

 

Trods COVID-19-krisens hærgen de seneste måneder har vi holdt fanen højt og kunnet fejre mange begivenheder: første spadestik er taget for både River City Prague, der er to bæredygtige kontorbygninger, hvor målet er at opnå LEED Platinum-certificering samt Sports- og Kulturcampus Gellerup ved Aarhus, imens der har været rejsegilde på VIA i Oslo – det eneste projekt i Skandinavien med en ’Closed Cavity Façade (CCF)’ – og Scanport Glasværk i Kastrup.

 

Og lad os så se fremad: den økonomiske og politiske opbakning til ARoS Aarhus Kunstmuseums udvidelsesprojekt The Next Level går ind i næste fase med store donationer fra Salling Fondene og Ny Carlbergfondet. Det er planen, at konstruktionen starter i nær fremtid, og at projektet bliver opført i 2023.

 

Se den korte video om det ambitiøse udvidelsesprojekt i Aarhus lige her, der vil bringe museet ind i verdenseliten af moderne kunstmuseer.

 

Og du kan altid finde mere information om vores projekter lige her.

 

Foto: ARoS Next Level

28.09.2020

State Library Victoria er nomineret ved National Architecture Awards

State Library Victoria (SLV) er Australiens ældste, største og travleste offentlige bibliotek og en af Victorias absolut vigtigste kulturinstitutioner. Projektet er designet i samarbejde med det australske arkitektfirma Architectus og nu er SLV-projektet nomineret i kategorierne Arv (Heritage) og Offentlig Arkitektur (Public Architecture) ved Australian Institute of Architects 2020 National Architecture Awards.

 

SLV er blevet en af de mest elskede institutioner i Melbourne, som tidligere i år fik priser ved AIA VIC Chapter Awards inden for både kulturarv og offentlig arkitektur og modtog den anerkendte Melbourne-pris.

 

Vær med, når awardshowet streames live fra kl. 19 (AEDT) torsdag d. 5. november 2020 via www.architecture.com.au.

 

I mellemtiden kan du få et overblik over alle de nominerede projekter her samt finde mere information om State Library Victoria ved at besøge vores side om projektet: www.shl.dk/state-library-victoria.

24.09.2020

Ryan Hughes bliver en del af Schmidt Hammer Lassen som den nye ’Head of Digital Practice’

Nu styrkes Schmidt Hammer Lassens ’Digital Practice’-services og teknologiløsninger med ansættelsen af Ryan Hughes, der skal lede disse discipliner for virksomheden på globalt plan. I sit ph.d.-arbejde med udviklingen af interaktive designmiljøer til design- og robotløsninger til skabelse af komplekse træstrukturer vil Ryan etablerer en R&D-enhed, der beskæftiger sig med avancerede digitale analyser, understøtter designbeslutninger og visualiserer arbejdsgange.

 

Ryan har arbejdet tæt med bygherrer, industriledere og akademikere, og han går til hvert projekt ved at kombinere de nyeste teknologiløsninger med sin dybe forståelse for virksomhedens forretningsstrategi. Han vil samarbejde med andre specialister i Schmidt Hammer Lassen og Perkins & Will og bidrage med sin erfaring inden for bæredygtigt byggeri, kompleks geometri og softwareudvikling.

 

Med sin datadrevne tilgang til at opnå vigtig indsigt vil Ryan assistere vores bygherrer med viden, rådgivning og en kreativ tankegang og derved hjælpe dem med bl.a. at træffe klogere beslutninger og øge deres performance. Vi har glæden af at byde Ryan Hughes velkommen på holdet fra d. 1. oktober 2020.

09.09.2020

Arkitektskolens Aarhus’ konkurrence for arkitektstuderende – Drawing of the Year 2020

Arkitektskolen Aarhus har offentliggjort dette års tegnekonkurrence for arkitektstuderende verden over. Deltagerne kan nu indsende deres bud på en tegning, der, som det lyder, hylder ”the art and skill of traditional representation methods”.

 

Vi er stolte over, at en af vores partnere, Kasper Heiberg Frandsen, deltager som jurymedlem ved den årlige konkurrence, der nu afholdes for 8. gang. Denne gang er temaet ”Hand Me A Drawing”. De indsendte bud skal derfor være håndtegnede skitser og tegninger, der skærer det arkitektoniske design helt ind til benet og udtrykker mødet mellem arkitektens øjne, hænder og sind. Konkurrencens mål er at undersøge, hvordan tegnekunsten både kvalificerer og skaber fremskridt for arkitekturen i dag.

 

De indsendte forslag opfordres til at give nyt liv til begrebet ’håndtegning’, men i lyset af coronakrisen opfordres de deltagende samtidig til at lave tegninger, der forholder sig til, hvordan verden vil komme videre efter denne pandemi.

 

Tegninger kan indsendes indtil d. 1. november 2020 kl. 12.00. Konkurrencen er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Schmidt Hammer Lassen Architects, VOLA og Statens Kunstfond. Du kan læs mere om Drawing of the Year 2020 og juryen her.

 

Tegning: Dokk1 af partner and Design Director Aarhus, Kim Holst Jensen

04.09.2020

Christchurch Hovedbibliotek modtager femstjernet ‘green award’ af New Zealand Green Building Council (NZGBC)

Christchurch Hovedbibliotek er blandt de få offentlige bygninger i New Zealand, der nu hyldes for dets topydeevne ift. miljømæssig performance. Det 9.500 kvadratmeter store, moderne bibliotek ligger ved det historiske Cathedral Square i byen Christchurch. Projektet har nu modtaget den femstjernede certificering ’Green Custom Design Certified Rating’ af New Zealand Green Building Council. Denne anerkendelse understreger bygningens miljøvenlige design, indeklimakvaliteter, det reducerede klimaaftryk under dets tilblivelse og anvendelsen af bæredygtige materialer.

 

Nogle af projektets bæredygtige egenskaber inkluderer en 72% reduktion af energiforbrug (127kWh/m²/pr. år), en estimeret reducering på 20% af vandforbruget, en 73% ’lightning power’-reduktion, maksimal udnyttelse af dagslys etc.

 

Byrådet i Christchurch har sat et mål om at være CO2-neutral i 2030 og har derfor opstillet regler for effektiv brug af ressourcer og reduceret CO-udledning samt programmer, der skal hjælpe med at opnå dette mål. Christchurch Hovedbibliotek er et eksempel på byrådets dedikerede klimaindsats.

 

Du kan læse mere om det visuelt gribende symbol på håb, sammenhold og genfødsel, der har forandret borgere og besøgendes opfattelse af Christchurch centrum lige her.

02.09.2020

Head of Innovation Enlai Hooi holder oplæg ved [email protected] i København

Med oplægget “Architects & Waste” kommer Enlai Hooi med bud på, hvordan vi som arkitekter kan tage højde for ressourceforbrug.

 

Enlai er keynote speaker, og han gør andre arkitekter, designere og eksperter selskab ved [email protected] i København onsdag d. 9. september 2020 kl. 11:30.

 

Enlai forholder sig bl.a. til følgende tre konkrete problemstillinger i sit oplæg: hvordan en udvikling i byggebranchen har gjort, at arkitektur, ingeniørarbejde, konstruktion og håndværk er stratificeret i en sådan grad, at der har ført til en normalisering af absurde praksisser, arkitekturens rolle i kulturen og besættelselse af trends og ikoner i arkitektur, og hvordan kvalitet opnås gennem en proces snarere end overflødigt slid.

 

Du kan finde mere information om eventet på [email protected].

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark