endkcn
NIO House Hangzhou West Lake, Kina NIO House Hangzhou West Lake, Kina IBC Innovationsfabrikken, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Framehouse, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Detroit Monroe Blocks, USA Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

09.09.2020

Arkitektskolens Aarhus’ konkurrence for arkitektstuderende – Drawing of the Year 2020

Arkitektskolen Aarhus har offentliggjort dette års tegnekonkurrence for arkitektstuderende verden over. Deltagerne kan nu indsende deres bud på en tegning, der, som det lyder, hylder ”the art and skill of traditional representation methods”.

 

Vi er stolte over, at en af vores partnere, Kasper Heiberg Frandsen, deltager som jurymedlem ved den årlige konkurrence, der nu afholdes for 8. gang. Denne gang er temaet ”Hand Me A Drawing”. De indsendte bud skal derfor være håndtegnede skitser og tegninger, der skærer det arkitektoniske design helt ind til benet og udtrykker mødet mellem arkitektens øjne, hænder og sind. Konkurrencens mål er at undersøge, hvordan tegnekunsten både kvalificerer og skaber fremskridt for arkitekturen i dag.

 

De indsendte forslag opfordres til at give nyt liv til begrebet ’håndtegning’, men i lyset af coronakrisen opfordres de deltagende samtidig til at lave tegninger, der forholder sig til, hvordan verden vil komme videre efter denne pandemi.

 

Tegninger kan indsendes indtil d. 1. november 2020 kl. 12.00. Konkurrencen er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Schmidt Hammer Lassen Architects, VOLA og Statens Kunstfond. Du kan læs mere om Drawing of the Year 2020 og juryen her.

 

Tegning: Dokk1 af partner and Design Director Aarhus, Kim Holst Jensen

04.09.2020

Christchurch Hovedbibliotek modtager femstjernet ‘green award’ af New Zealand Green Building Council (NZGBC)

Christchurch Hovedbibliotek er blandt de få offentlige bygninger i New Zealand, der nu hyldes for dets topydeevne ift. miljømæssig performance. Det 9.500 kvadratmeter store, moderne bibliotek ligger ved det historiske Cathedral Square i byen Christchurch. Projektet har nu modtaget den femstjernede certificering ’Green Custom Design Certified Rating’ af New Zealand Green Building Council. Denne anerkendelse understreger bygningens miljøvenlige design, indeklimakvaliteter, det reducerede klimaaftryk under dets tilblivelse og anvendelsen af bæredygtige materialer.

 

Nogle af projektets bæredygtige egenskaber inkluderer en 72% reduktion af energiforbrug (127kWh/m²/pr. år), en estimeret reducering på 20% af vandforbruget, en 73% ’lightning power’-reduktion, maksimal udnyttelse af dagslys etc.

 

Byrådet i Christchurch har sat et mål om at være CO2-neutral i 2030 og har derfor opstillet regler for effektiv brug af ressourcer og reduceret CO-udledning samt programmer, der skal hjælpe med at opnå dette mål. Christchurch Hovedbibliotek er et eksempel på byrådets dedikerede klimaindsats.

 

Du kan læse mere om det visuelt gribende symbol på håb, sammenhold og genfødsel, der har forandret borgere og besøgendes opfattelse af Christchurch centrum lige her.

02.09.2020

Head of Innovation Enlai Hooi holder oplæg ved [email protected] i København

Med oplægget “Architects & Waste” kommer Enlai Hooi med bud på, hvordan vi som arkitekter kan tage højde for ressourceforbrug.

 

Enlai er keynote speaker, og han gør andre arkitekter, designere og eksperter selskab ved [email protected] i København onsdag d. 9. september 2020 kl. 11:30.

 

Enlai forholder sig bl.a. til følgende tre konkrete problemstillinger i sit oplæg: hvordan en udvikling i byggebranchen har gjort, at arkitektur, ingeniørarbejde, konstruktion og håndværk er stratificeret i en sådan grad, at der har ført til en normalisering af absurde praksisser, arkitekturens rolle i kulturen og besættelselse af trends og ikoner i arkitektur, og hvordan kvalitet opnås gennem en proces snarere end overflødigt slid.

 

Du kan finde mere information om eventet på [email protected].

31.08.2020

“Living Closer” – en vision om leve bedre sammen

To af Schmidt Hammer Lassens talentfulde arkitekter – Gaia Cella og Giancarlo Gastaldin – vandt 2. pladsen i den interne konkurrence ”2020 Phil Freelon Design Competition”, der præsenterer innovative løsninger på samfundets mest presserende problematikker.

 

Teamet præsenterede en ny og visionær hub, der kan facilitere og øge interaktionen mellem beboere og påvirke deres adfærd og engagement ift. deres nabolag positivt. “Living closer, a better way to live together” er et indspark i debatten om, hvordan arkitektur kan forme menneskers levemåde, gentænke forretningsmodeller og anvende den cirkulære økonomis fulde potentiale.

 

Forslaget, der fordrer interaktion på tværs af generationer i New York, Denver og Los Angeles, imponerede dommerne: “I would love to believe that we actually see ourselves living together, instead of creating hermetically sealed silos that I think [current models of] affordable housing [do] all too well,” sagde jurymedlem Rochelle Dynes Mills, President & CEO hos Innovative Housing Opportunities, Inc. (IHO), i Californien.

 

Du kan læse mere om projektet via www.perkinswill.com.

24.08.2020

Mads Kaltoft holder foredrag på Build in Wood-konferencen

Partner Mads Kaltoft holder oplæg om træ som byggemateriale ift. akustik og indeklima på Build in Wood-konferencen d. 26. august 2020 i København. Mads tager deltagerne med på en rejse gennem Schmidt Hammer Lassens træbyggerier – fra kontorbygningen Framehouse i Dragør med en åben træstruktur til IBC Innovationsfabrikken i Koldings træinteriør, der skaber innovative rammer for læring. Hans foredrag vil også fokusere på, hvordan vi anvender research, brugerevalueringer og vores projekterfaring i arbejdet med træ til at håndtere udfordringer i forhold til akustik og indeklima.

 

Du kan finde det fulde program her.

21.08.2020

Scanport Glasværk fejrer rejsegilde

I denne uge deltog Mads Kaltoft som taler ved Scanport Glasværks rejsegilde, der er en ny kontorbygning på 4.400 kvadratmeter i et af de mest internationale forretningsområder i Norden. Projektet, der fokuserer på trivsel, bæredygtighed og at skabe en ny urban destination, har et fleksibelt program, der kan tilpasses lejernes strategiske behov i fremtiden. De besøgende og medarbejdernes sundhed og trivsel er i høj grad i centrum indenfor i bygningen, hvor naturligt dagslys kan strømme ind.

 

Rejsegildet blev afholdt af Skanska og KPC.

 

Det nye Scanport Glasværk forventes færdigbygget næste år.

 

Scanport Glasværk er en del af det nye Scanport-kompleks, der inkluderer et miks af domiciler og huse med flere lejere sammen med det nyligt Schmidt Hammer Lassen-designede Scandic Hotel. Du kan følge med i alle nyheder omkring projekter her.

20.08.2020

Ny dokumentar undersøger de sociale, emotionelle og samfundsmæssige aspekter ved at åbne Anstalten i Nuuk, Grønland

I denne uge har DR-dokumentaren “Udsigten – den hårdeste straf” haft premiere. Dokumentaren følger byggeriet af Grønlands nye, højsikrede anstalt i Nuuk gennem otte år, som vi – sammen med Friis & Moltke – har designet; et sted for strafafsoning og rehabilitering, hvor de indsatte og personalet er i fokus.

 

Dokumentaren er en stærk fortælling, der også giver et glimt af de problematikker, der kan opstå i åbningen af en ny anstalt og effekten på både de indsatte, deres familier og lokalsamfundet.

 

Du kan læse mere om projektet her.

 

Og du kan se hele dokumentaren her indtil d. 15. september 2020.

29.07.2020

Vores associerede partner Masahiro Katsume skal være forelæser og mentor i det digitiale workshopforløb JaNAS

“Japan and Nordic Architectural Studies” (JaNAS), der foregår online, giver japanske og nordiske arkitektstuderende mulighed for at lære af hinanden – og i fællesskab – på tværs af sociale baggrunde og arkitektkulturer via digitale design- og kommunikationsværktøjer.

 

Vores Associate Partner Masahiro Katsume skal i den forbindelse fungere som underviser og mentor i en række workshops og guide de studerende ved projektforslag med fokus på temaet ”waterfront at the heart”. Det er et designkoncept, der er velkendt for flere hovedstæder nær kystlinjer i hele verden – bl.a. i byer som København og Tokyo. Masahiro har til opgave at vurdere de studerendes arbejde og undervise i bl.a. de danske designtraditioner, Schmidt Hammer Lassens generelle arbejde og vores tilgang til udviklingsprojekter ved havnefronter og kyster.

 

Du kan finde mere information og blive opdateret på JaNAS’ hjemmeside lige her.

22.07.2020

Det centrale midtpunkt i transformationen af Prags forretningsområde

River City Prague (RCP) er et udviklingsprojekt i et attraktivt og indflydelsesrigt forretningsområde i Prag, Tjekkiet.

 

RCP vil skabe en moderne og fremadskuende arbejdsplads med et miljø, der fremmer trivsel, booster de ansattes effektivitet og styrker produktivitet. Projektets layout er skræddersyet på en måde, så forskellige lejeres skriftende, strategiske behov kan imødegåes i dag og i fremtiden.

 

RCP bliver en bæredygtig arbejdsplads, og projektet går efter at opnå LEED Platinum-certificering. Kontorområderne er optimeret i en sådan grad, at også efterfølgende generationer kan drage nytte af de positive arbejdsmiljøer, der hjælper lejere med at tiltrække og fastholde unge talenter.

 

Byggeriet er begyndt og forventes at stå færdigt i løbet af 2021. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark