endkcn
IBC Innovationsfabrikken, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Framehouse, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

02.07.2020

Udvidelsesprojektet The Next Level har fået økonomisk og politisk opbakning og er nu klar til at gå ind i næste fase

Det er svært at forestille sig ARoS uden Your rainbow panorama på toppen. I fremtiden bliver det også svært af forestille sig ARoS uden The Dome. Med politisk opbakning og generøse donationer fra Købmand Herman Sallings Fond og Ny Carlsbergfondet kan arbejdet med det ambitiøse byggeri og enestående kunstværk af den verdenskendte kunstner James Turrell fortsætte.

 

The Next Level består af flere elementer: En udvidelse bestående af et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvadratmeter og den gigantiske semi-underjordiske kunstinstallation The Dome af James Turrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet. Udbygningen forbindes til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.

 

Erlend G. Høyersten, direktør for ARoS Kunstmuseum, sagde: Vi har arbejdet hårdt på at få realiseret denne ambitiøse udvidelse af museet, som vi kalder The Next Level, og vi er derfor meget glade for den opbakning, som projektet får både økonomisk og politisk.”

 

Den samlede pris på udbygningsprojektet er vurderet til knap 200 millioner kroner, hvoraf Købmand Herman Sallings Fond har doneret 80 millioner kroner, Ny Carlsbergfondet 40 millioner kroner og en anonym donation på 10 millioner kroner. Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og ARoS.

 

Byggeriet sker i samarbejde med Aarhus Kommunes magistratsafdeling for Kultur og Borgerservice. Schmidt Hammer Lassen har arbejdet på udvidelsen til ARoS Kunstmuseum siden 2015.

 

Læs hele pressemeddelelsen på aros.dk.

 

Og lær mere om Next Level her.

23.06.2020

Oplev vores projekt Ny Anstalt i Nuuk, Grønland på Dansk Arkitektur Centers sommerudstilling “Hello Denmark”

Udstillingen ”Hello Denmark” hylder vores fælles kulturelle fortælling om Danmark som en design- og arkitekturnation i verdensklasse. På udstillingen kan du opleve seks installationer, der repræsenterer forskellige elementer fra danskernes hverdag, som værdsættes højt: naturen, den grundlæggende tillid mellem os, hygge, vores unikke cykelkultur, gennemtænkt design og vores glæde ved at være i nærheden af vand.

 

Vores nye anstalt i Nuuk i Grønland, Ny Anstalt, addresserer menneskerettigheder gennem designet og bruges i udstillingen til at illustrere den danske kerneværdi; at godt design skal være tilgængeligt for alle. I Ny Anstalt er designets bærende værdier både straf og rehabilitering samt åbenhed, lys og udsyn, sikkerhed og fleksibilitet.

 

”Hello Denmark” kan opleves fra d. 8. juni til d. 18. oktober 2020. Læs mere om udstillingen og dens åbningstider her.

 

Den officielle indvielse af Ny Anstalt forventes at finde sted senere i år. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

22.06.2020

Næste skridt tages i designet af det bæredygtige mixed-use projekt K8 i Norge efter godkendelse af Stavangers byråd

Designet af K8 er en dynamisk plan, der har til formål at styrke den norske by Stavangers ambitioner for den fremtidige byudvikling, og projektet modtog sidste uge en endelig godkendelse fra byrådet.

 

Det 15.000 kvadratmeter store tårn med i alt 16 etager sætter nye standarder for bæredygtige og kreative arbejdsmiljøer og gentænker de offentlige rum med en generøs udvidelse af en tætbevokset bypark.

 

K8 trækker på både den lokale, arkitektoniske arv, nabolagets aktuelle aktiviteter og fodgængerforbindelserne til byen i designet af det levende og yderst fleksible mixed-use-kompleks med plads til kontorer, restauranter, udstillinger og konferencer.

 

K8 introducerer samtidig nye løsninger til at reducere energiforbruget og minimere byggeriets CO2-aftryk og sigter efter at opnå den norske standard ’BREEAM NOR Excellent’ og ’WELL Gold Certification’.

 

Du kan blive klogere på K8 her og læse mere om bygherren Base Propertys ambitioner for projekter (på norsk) her.

19.06.2020

I morgen kan Dokk1 fejre 5-års jubilæum!

Det moderne og hybride bibliotek i Aarhus er den slags projekt, der er med til fortsat at gøre os klogere på, hvad et bibliotek kan være.

 

Dokk1 har siden d. 20. juni 2015 stået som et ikon i byen og fungeret som et kreativt og multikulturelt mødested ved havnefronten for alle slags brugere. I de sidste fem år har 6 millioner besøgende benyttet sig af faciliteterne på biblioteket, borgercentret, letbanen, kontorerne, det automatisk parkeringsanlæg og udendørsarealerne.

 

Med sit smarte program, der tæller både alsidige og tilpasningsdygtige rum, skaber Dokk1 rammerne for både digitale og analoge interaktioner og er et mødested for grupper af børn, familier og studerende og for dem, der ønsker at være selv. Projektet er et forbindelses- og forsamlingssted, hvor vidensdeling og kulturelle aktiviteter finder sted hver eneste dag.

 

Tillykke med de fem år, Dokk1.

 

 

18.06.2020

En vigtig milepæl for Sports- og Kulturcampus Gellerup er nået

I dag har partner Rasmus Kierkegaard deltaget ved grundstensnedlæggelsen for Sports- og Kulturcampus Gellerup i Aarhus, der markerer en vigtig milepæl: at vi er godt i gang med byggeriet. Projektet samler seks nyopførte faciliteter i et lokalsamfund, der lige nu udvikles og revitaliseres. Faciliteterne inkluderer et bibliotek, et samlingshus, et bevægelseshus til sport, cirkus, klatring m.m., en bypark, en kunstgræsbane og endelig en verdensplads, der bliver stedets levende samlingspunkt. Grundstenen vil indeholde en tidskapsel, der bliver fyldt med symbolske effekter på dagen.

 

Vores design præsenterer en inviterende bygningsstruktur, der bryder byens firkantede grid med et åbent, flydende layout, som styrker stedets fællesskab, demokrati og sammenhængskraft.

 

Grundstensnedlæggelsen er arrangeret af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Du kan følge med i alle nyheder omkring projektet her.

 

Sports- og Kulturcampus Gellerup forventes at stå klar i december 2021.

27.05.2020

Gamle skolebusser forvandles til mobile COVID-19-testlaboratorier, der benyttes i de mest udsatte lokalsamfund i USA

Vi har, i samarbejde med Perkins+Will og Arup, udviklet testlaboratorier, der skal give amerikanske lokalsamfund med færre ressourcer mulighed for at teste deres borgere for COVID-19. Ved at bringe mobile testlaboratorier ud i nabolagene øger den skalerbare løsning testkapaciteten i højrisikoområder med stor befolkningstæthed.

 

Vores team identificerede syv parametre, der har styret designprocessen: løsningen skulle være billig, flytbar, tilgængelig, effektiv, fleksibel, let at implementere og skalerbar. Skolebusserne, der lige nu står stille på grund af COVID-19, var en relevant løsning.

 

Hvert anvendt element i testlaboratorierne er købt ‘off-the-shelf’ – inklusiv generatorer, HVAC-systemer og markiser – så processen let kan gentages på tværs af lokalsamfund. I fremtiden vil de mobile testlaboratorier også kunne anvendes til test af antistoffer og vaccinering, når de er godkendt, så hjælpen når ud til de allermest udsatte i det amerikanske samfund.

 

Du kan læse mere om projektet i Fast Companys aktuelle artikel ”How we could turn out-of-use school buses into low-cost mobile COVID test labs” lige her.

20.05.2020

Kristian Lars Ahlmark skal holde foredrag i JUNGs virtuelle forelæsningsserie

Sæt kryds i kalenderen! Vores partner og Design Director Kristian Lars Ahlmark skal holde et virtuelt foredrag om nordisk arkitektur d. 26. maj kl. 10. Eventet afholdes af JUNG, som er en tysk leverandør af moderne byggeteknologi, og Deutsches Architekturmuseum (DAM) i Frankfurt.

 

Sessionen indeholder blandt andet Kristians foredrag “(re)Connecting the City”, hvor han vil adressere den slørede grænse mellem master planning og bygningsdesign og dens indflydelse på sammenhængskraften i det offentlig rum.

 

Du kan læse mere her.

18.05.2020

Vi har vundet vores første universitetsprojekt i Nordamerika: University of British Columbias Gateway-bygning

Vi er blevet valgt til at designe den nye Gateway-bygning i samarbejde med Perkins and Will, som er et transformationsprojekt på University of British Columbia (UBC) i Vancouver, Canada.

 

Gateway-bygningen vil rumme en skole for henholdsvis sygepleje og kinesiologi og integrerede sundhedsydelser for studenter samt huse andre af universitetets sundhedsvidenskabelige fag. Bygningen vil skabe interaktion og synergi og bidrage til at øge de studerende og fakulteternes sundhed og trivsel. Projektet vil understøtte samarbejdet mellem de forskellige fag og være med til at formidle UBC som et sted, der er ledende inden for forskning og ikke mindst fremsynede, sundhedsvidenskabelige ideer.

 

Bygningen får en afgørende betydning i skabelsen af en gateway-oplevelse som den akademiske indgang til UBC, da det vil fungere som det primære indgangspunkt på den historiske vej til universitetet. Bygningen vil udtrykke universitetets identitet og værdier.

14.05.2020

Ningbo Nyt Bibliotek, der er en elegant kombination af kulturelle funktioner, færdiggøres i Kina

For mere end 12 år siden åbnede vi vores kontor i Shanghai, og vi realiserer nu vores første biblioteksprojekt i Kina: det 31.800 kvadratmeter store Ningbo Nyt Bibliotek. Biblioteket ligger lige midt i Ningbo – 200 kilometer syd for Shanghai – som er Kinas nye kulturelle hub, og er en vigtig brik i byens udvikling.

 

Ningbo Bibliotek blev grundlagt i 1927 og har regionens største samling af sjældne og historiske bøger. Biblioteket tiltrækker på daglig basis omkring 3-4.000 besøgende. Målet med det nye biblioteks åbne og tilgængelige design er at fordoble antallet af besøgende og blive lokalsamfundets kulturelle ’hjerte’.

 

“Vi kom første gang til Ningbo for syv år siden, da East New Town-kvarteret langsomt begyndte at udvikle sig på ny,” siger Chris Hardie, partner og Design Director hos Schmidt Hammer Lassen. ”At se biblioteket færdigbygget og som en del af både det nye, rekreative vådområde og den lokale kulturs struktur var en stor milepæl for vores hold.”

 

Læs mere om Ningbo Nyt Bibliotek her.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark