endkcn
IBC Innovationsfabrikken, Danmark Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Framehouse, Danmark Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

29.07.2020

Vores Associate Partner Masahiro Katsume skal være forelæser og mentor i det digitiale workshopforløb JaNAS

’Japan and Nordic Architectural Studies’ (JaNAS), der foregår online, giver japanske og nordiske arkitektstuderende mulighed for at lære af hinanden – og i fællesskab – på tværs af sociale baggrunde og arkitektkulturer via digitale design- og kommunikationsværktøjer.

 

Vores Associate Partner Masahiro Katsume skal i den forbindelse fungere som underviser og mentor i en række workshops og guide de studerende ved projektforslag med fokus på temaet ”waterfront at the heart”. Det er et designkoncept, der er velkendt for flere hovedstæder nær kystlinjer i hele verden – bl.a. i byer som København og Tokyo. Masahiro har til opgave at vurdere de studerendes arbejde og undervise i bl.a. de danske designtraditioner, Schmidt Hammer Lassens generelle arbejde og vores tilgang til udviklingsprojekter ved havnefronter og kyster.

 

Du kan finde mere information og blive opdateret på JaNAS’ hjemmeside lige her.

22.07.2020

Det centrale midtpunkt i transformationen af Prags forretningsområde

River City Prague (RCP) er et udviklingsprojekt i et attraktivt og indflydelsesrigt forretningsområde i Prag, Tjekkiet.

 

RCP vil skabe en moderne og fremadskuende arbejdsplads med et miljø, der fremmer trivsel, booster de ansattes effektivitet og styrker produktivitet. Projektets layout er skræddersyet på en måde, så forskellige lejeres skriftende, strategiske behov kan imødegåes i dag og i fremtiden.

 

RCP bliver en bæredygtig arbejdsplads, og projektet går efter at opnå LEED Platinum-certificering. Kontorområderne er optimeret i en sådan grad, at også efterfølgende generationer kan drage nytte af de positive arbejdsmiljøer, der hjælper lejere med at tiltrække og fastholde unge talenter.

 

Byggeriet er begyndt og forventes at stå færdigt i løbet af 2021. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

14.07.2020

Samarbejde med Fischer Lighting: Vi har designet verdens første serie af bæredygtige lysarmaturer efter cirkulære principper

Lysarmaturer til brug i offentlige bygninger og i erhvervslivet bliver ofte designet ud fra en lineær tankegang, hvor produkterne fremstilles, forbruges og i sidste ende bliver smidt ud. Produkterne har derfor en begrænset levetid og kan hverken repareres eller genbruges. Samtidig kasseres millioner af belysningsprodukter, der er lavet af materialer af høj kvalitet, fordi elektronikken forældes. Resultatet er, at ressourcer går tabt og materialerne mister deres værdi, hvilket skaber ikke-bæredygtige løsninger, som strider mod FNs klimamål.

 

Derfor introducerer vi nu, i samarbejde med Fischer Lighting, verdens første serie af bæredygtige lysarmaturer til det professionelle marked. Eksisterende lysarmaturer fra nedrivningssteder bruges til upcycling og omdannes til bæredygtige LED-løsninger. Lamperne opgraderes ikke kun med LED-teknologi, men mange af dem designes også på ny, så de genanvendte materialer på den måde bliver til nye og tilpassede produkter.

 

Disse løsningsmodeller ligger i tråd med koncepter for tilpasning under ombygninger og transformationer i byggeriet og forøger både funktionalitet, belysningskvalitet og fremmer energibesparende teknologier. Den nye produktserie gør op med den lineære økonomi og tjener samtidig som bevis på, at det er muligt at skabe bæredygtige koncepter med en konkurrencemæssig fordel, når det kommer til især godt design og en sund økonomi.

 

Fischer Lightings katalog lanceres på Building Green-konferencen i København til oktober i år.

10.07.2020

Victoria Statsbibliotek vinder tre AIA Victorian Chapter-priser

Vi kan med stor glæde meddele, at Victoria Statsbibliotek har vundet priser ved Australian Institute of Architects Victorian Chapter i kategorierne ’Kulturarv’ og ’Offentlig Arkitektur’ og desuden også den anerkendte Melbourne Prize. Priserne hylder arkitektur af høj kvalitet og fremhæver eksempler på design, som bidrager til samfundet på tværs af Australien og i udlandet. Vi skylder en stor tak til vores partnere på projektet, Architectus, og vores klient, Victoria Statsbibliotek, for deres store visioner og det gode samarbejde.

 

Siden ombygningen har Victoria Statsbibliotek forbundet besøgende og biblioteker på tværs af staten og udbygget forholdet til indbyggerne i Victoria-regionen gennem digitale programmer og højnet bibliotekets bidrag til den lokale undervisningsøkonomi ved at tilbyde forbedret tilgængelighed og plads til det stigende antal af internationale studerende i Victoria.

 

Læs mere om Statsbiblioteket i Victoria, som er det fjerde mest besøgte bibliotek i verden, og en af Victorias mest betydningsfulde kulturelle institutioner her.

 

Tillykke til Victoria Statsbibliotek!

03.07.2020

Er du vores nye praktikant til industrielt design?

Er du interesseret i at udvikle innovative produkter til det byggede miljø med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi? Vil du være en del af et team bestående af talentfulde designere og arkitekter med fokus på at udfordre eksisterende produktions- og forbrugsmetoder? Vores design-team er på udkig efter en praktikant til at understøtte forskningsbaserede innovative produkter til det arkitektoniske byggede miljø.

 

Læs mere om stillingen og ansøg her.

02.07.2020

Udvidelsesprojektet The Next Level har fået økonomisk og politisk opbakning og er nu klar til at gå ind i næste fase

Det er svært at forestille sig ARoS uden Your rainbow panorama på toppen. I fremtiden bliver det også svært af forestille sig ARoS uden The Dome. Med politisk opbakning og generøse donationer fra Købmand Herman Sallings Fond og Ny Carlsbergfondet kan arbejdet med det ambitiøse byggeri og enestående kunstværk af den verdenskendte kunstner James Turrell fortsætte.

 

The Next Level består af flere elementer: En udvidelse bestående af et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvadratmeter og den gigantiske semi-underjordiske kunstinstallation The Dome af James Turrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil byde på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet. Udbygningen forbindes til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.

 

Erlend G. Høyersten, direktør for ARoS Kunstmuseum, sagde: Vi har arbejdet hårdt på at få realiseret denne ambitiøse udvidelse af museet, som vi kalder The Next Level, og vi er derfor meget glade for den opbakning, som projektet får både økonomisk og politisk.”

 

Den samlede pris på udbygningsprojektet er vurderet til knap 200 millioner kroner, hvoraf Købmand Herman Sallings Fond har doneret 80 millioner kroner, Ny Carlsbergfondet 40 millioner kroner og en anonym donation på 10 millioner kroner. Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og ARoS.

 

Byggeriet sker i samarbejde med Aarhus Kommunes magistratsafdeling for Kultur og Borgerservice. Schmidt Hammer Lassen har arbejdet på udvidelsen til ARoS Kunstmuseum siden 2015.

 

Læs hele pressemeddelelsen på aros.dk.

 

Og lær mere om Next Level her.

23.06.2020

Oplev vores projekt Ny Anstalt i Nuuk, Grønland på Dansk Arkitektur Centers sommerudstilling “Hello Denmark”

Udstillingen ”Hello Denmark” hylder vores fælles kulturelle fortælling om Danmark som en design- og arkitekturnation i verdensklasse. På udstillingen kan du opleve seks installationer, der repræsenterer forskellige elementer fra danskernes hverdag, som værdsættes højt: naturen, den grundlæggende tillid mellem os, hygge, vores unikke cykelkultur, gennemtænkt design og vores glæde ved at være i nærheden af vand.

 

Vores nye anstalt i Nuuk i Grønland, Ny Anstalt, addresserer menneskerettigheder gennem designet og bruges i udstillingen til at illustrere den danske kerneværdi; at godt design skal være tilgængeligt for alle. I Ny Anstalt er designets bærende værdier både straf og rehabilitering samt åbenhed, lys og udsyn, sikkerhed og fleksibilitet.

 

”Hello Denmark” kan opleves fra d. 8. juni til d. 18. oktober 2020. Læs mere om udstillingen og dens åbningstider her.

 

Den officielle indvielse af Ny Anstalt forventes at finde sted senere i år. Du kan i mellemtiden læse mere om projektet her.

22.06.2020

Næste skridt tages i designet af det bæredygtige mixed-use projekt K8 i Norge efter godkendelse af Stavangers byråd

Designet af K8 er en dynamisk plan, der har til formål at styrke den norske by Stavangers ambitioner for den fremtidige byudvikling, og projektet modtog sidste uge en endelig godkendelse fra byrådet.

 

Det 15.000 kvadratmeter store tårn med i alt 16 etager sætter nye standarder for bæredygtige og kreative arbejdsmiljøer og gentænker de offentlige rum med en generøs udvidelse af en tætbevokset bypark.

 

K8 trækker på både den lokale, arkitektoniske arv, nabolagets aktuelle aktiviteter og fodgængerforbindelserne til byen i designet af det levende og yderst fleksible mixed-use-kompleks med plads til kontorer, restauranter, udstillinger og konferencer.

 

K8 introducerer samtidig nye løsninger til at reducere energiforbruget og minimere byggeriets CO2-aftryk og sigter efter at opnå den norske standard ’BREEAM NOR Excellent’ og ’WELL Gold Certification’.

 

Du kan blive klogere på K8 her og læse mere om bygherren Base Propertys ambitioner for projekter (på norsk) her.

19.06.2020

I morgen kan Dokk1 fejre 5-års jubilæum!

Det moderne og hybride bibliotek i Aarhus er den slags projekt, der er med til fortsat at gøre os klogere på, hvad et bibliotek kan være.

 

Dokk1 har siden d. 20. juni 2015 stået som et ikon i byen og fungeret som et kreativt og multikulturelt mødested ved havnefronten for alle slags brugere. I de sidste fem år har 6 millioner besøgende benyttet sig af faciliteterne på biblioteket, borgercentret, letbanen, kontorerne, det automatisk parkeringsanlæg og udendørsarealerne.

 

Med sit smarte program, der tæller både alsidige og tilpasningsdygtige rum, skaber Dokk1 rammerne for både digitale og analoge interaktioner og er et mødested for grupper af børn, familier og studerende og for dem, der ønsker at være selv. Projektet er et forbindelses- og forsamlingssted, hvor vidensdeling og kulturelle aktiviteter finder sted hver eneste dag.

 

Tillykke med de fem år, Dokk1.

 

 

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

Vi har anvendt træ i vores design af kulturelle, offentlige og kommercielle bygninger og uddannelsesinstitutioner på verdensplan i over to årtier. Vores tilgang til anvendelsen af træ er forankret i en ambition om at sikre, at bæredygtighed, æstetik, funktionalitet og en sund økonomi går hånd i hånd. Og vi mener, at træets potentiale ligger lige der, hvor de fire krydser hinanden.

Framehouse

Dragør, Danmark