endkcn
Ningbo Nyt Bibliotek, Kina Tūranga, Christchurch Hovedbibliotek HU University of Applied Sciences, Holland Ningbo Daily Hovedkontor, Kina Detroit Monroe Blocks, US Vendsyssel Teater, Danmark Dokk1, Aarhus Shanghai Library East, Kina Den Internationale Straffedomstol, Holland Rigsarkivet i Viborg, Danmark

seneste nyt/

25.03.2020

Framehouse er nomineret til Årets Kontorbygning 2020

Framehouse, en fleksibel kontorbygning på 1810 kvadratmeter i Dragør, Danmark, der er den eneste af sin slags i Storkøbenhavn med en åben træstruktur, er en af de fire nominerede projekter til prisen for Årets Kontorbyggeri 2020.

 

Framehouses simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af sin åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ. Bæredygtighed og robusthed er bærende elementer i designet.

 

Afstemningen er åben for offentligheden indtil d. 16. april. Klik her for at stemme.

 

Vinderen vil blive offentliggjort d. 22. april 2020. I mellemtiden kan du læse mere om Framehouse her.

13.03.2020

Hos Schmidt Hammer Lassen er det stadig ’business as usual’

Onsdag aften afholdt statsminister Mette Frederiksen et pressemøde som svar på spredningen af COVID-19 (coronavirus) i Danmark. For at være med til at sikre at offentligheden og vores kolleger er i god behold, følger vi regeringens retningslinjer og arbejder derfor anderledes. Mange af os arbejder hjemmefra eller er et begrænset antal timer på kontoret, men vi yder en lige så dedikeret indsat som altid.

 

Ring eller skriv en mail til os, som du normalt ville gøre. Hos Schmidt Hammer Lassen er det stadig ’business as usual’.

05.03.2020

Vi ansætter: Erfaren konstruktør

Vi er på udkig efter en ambitiøs og dygtig konstruktør, som har lyst til at arbejde på store, internationale designprojekter på vores kontor i København. Som konstruktør kommer du til at hjælpe os med udvikling af projekter inden for forskellige typologier og i forskellig skala – fra indretningsdesign til masterplaner og fra adaptivt genbrug til kommercielle bygninger. Sammen med erfarne arkitekter kommer du til at arbejde på komplekse projekter, hvor udfordrende konstruktionsløsninger og innovativ arkitektur bliver omdrejningspunktet for dit daglige ansvar.

 

Læs mere om vores ledige stillinger og ansøg her.

27.02.2020

Sydhavnskvarteret, en ny bydel i Aarhus’ sydlige havneområde

Aarhus kommune har godkendt en masterplan for udvikling af det sydlige havneområde i Aarhus.

 

Vores team, ledet af udvikler A. Enggaard A/S, Schmidt Hammer Lassen, AART Architects, RUM 3Studio og LABLAND, kommer til at designe et samlende 75.000 kvadratmeter stort ikon for byudvikling, der samtidig tegner en ny skyline for Aarhus. Den nye bydel bliver en alsidig genspejling af bylivet ved at kombinere diversiteten i den eksisterende bebyggelse og skabe forbindelse til byens nyudviklede havnefront.

 

Projektets vision er at bidrage med en skarpt defineret ramme for bylivet baseret på en kvalitativ interaktion med eksisterende strukturer, som eksempelvis den historisk vigtige tidligere kultransport “Kulkransporet.” Ydermere er visionen at skabe nye, kulturelt attraktive kvarterer og at forbinde det samlede område til de vigtigste transportknudepunkter.

 

Den planlagte konstruktion af Sydhavnskvarteret i Aarhus begynder i 2021.

 

Læs mere om Sydhavnskvarteret her.

20.02.2020

Opdatering: MIPIM 2020 er aflyst for i år

Verdens ledende event på ejendomsområdet, MIPIM, samler de mest indflydelsesrige spillere fra alle sektorer i den internationale ejendomsindustri, og vi er selvfølgelig med, når de fire inspirerende dage med netværk, læring og udveksling af ideer med kolleger, kunder og partnere løber af stablen.

 

Fra Schmidt Hammer Lassen Architects deltager partner og administrerende direktør Sanne Wall-Gremstrup, partner og designdirektør Kristian Ahlmark og associeret partner Mads Engel, som alle tre er i Cannes i Frankrig i dagene 10.-13. marts. De tilslutter sig MIPIM 2020s opfordring til bæredygtighed og social empowerment og ser frem til at møde både nye og velkendte ansigter og at dele vores seneste masterplan for kontor, multifunktion og beboelse, samt andre projekter.

11.02.2020

Første kig på Bristol Universitets nye bibliotek

Bristol Universitet har ansøgt om tilladelse til at opføre universitetets nye flagskib, et bibliotek, der kommer til at forandre hjertet i universitetets Clifton campus og samtidig giver byen en arkitektonisk bemærkelsesværdig bygning og forbedrede udendørs områder, som offentligheden kan benytte.

 

Biblioteket kommer til at rumme områder til undervisning og research med kapacitet til 2.000 nye studiepladser, 420.000 bøger og 70.000 rapporter. Biblioteket udgør en central del af universitetets vision og strategi for at forandre Clifton campus, hvilket omfatter nye og forbedrede faciliteter, et generelt løft af de offentlige områder og skabelsen af et samlende hjerte for universitetet, hvor studerende, ansatte og det omkringliggende samfund føler sig mødt og inviteret indenfor.

 

Designet af biblioteket har fulgt tre overliggende principper: offentligt tilgængelige områder for borgerne, så byen inviteres indenfor, kontekstuelt relevant arkitektur, der er tæt integreret med omgivelserne og design af et flagskib med væsentlig historisk, arkitektonisk og kulturel betydning.

 

Bristol byråd forventes at tage beslutning om universitetets ansøgning i løbet af foråret.

 

I mellemtiden kan du læse mere om projektet her.

03.02.2020

Stedelijk Knooppunt: En bæredygtig, fremtidsfokuseret vision for den nye regionsbygning i Dordrecht, Holland

Schmidt Hammer Lassen er med i den afsluttende del af konkurrencen om at designe den nye regionsbygning (Huis van Stad en Regio), som er en offentlig bygning, der kommer til at være byen Dordrechts mest prominent offentlige samlingspunkt. Vores forslag til det 22.000 kvadratmeter kommende knudepunkt rummer både et bibliotek, borgerservice, turistinformation og kontorer til servicefunktionerne i Dordrecht kommune og Drechtsteden regionen.

 

Dordrechts beliggenhed på en ø former byens ånd og identitet, som en by på vandet, hvilket vores forslag favner. Med sin særlige beliggenhed mellem togstationen og Dordrechts bymidte kommer projektet til at fungere som kulturfacilitator, forbindelsesled og en ramme for ideer og innovation, som samskabes med stedets interessenter. Det er startskuddet til en fremtid, hvor mennesket og bæredygtighed er i centrum og som sådan et kulturelt anker, der vil definere Dordrechts identitet fremover.

 

Stedelijk Knooppunt udstilles offentligt sammen med andre forslag frem til søndag d. 9. februar i SpuiLAB210 i Dordrecht, Holland. Vinderen af konkurrencen findes ultimo marts 2020.

30.01.2020

Sveinung Chercka-Simonsen taler ved Alufacadesektionens Temadag 2020, som afholdes af Dansk Byggeri

Associeret projektarkitekt Sveinung Chercka-Simonsen vil på Alufacadesektionens Temadag 2020, som afholdes af Dansk Byggeri i Middelfart, diskutere den teknologi, der anvendes i konstruktionen af VIA, et mixed-use udviklingsprojekt, der kommer til at rumme eksklusive butikker, high-end kontorer og parkeringsfaciliteter i hjertet af Oslo.

 

VIA er det eneste projekt i Skandinavien, der benytter high-performance Closed Cavity Façade (CCF), en opfindelse, der er opstået som svar på behovet for et optimeret bygningsdesign, hvor samspillet mellem energi, indendørs klima og indfald af dagslys spiller en central rolle. Meget i stil med en traditionel, ventileret dobbeltfacade, beskytter en CCF solafskærmningen for at sikre pålidelighed under alle vindforhold. Den går dog også lige skridtet videre med et forseglet hulrum, der modvirker indtrængen af støv og skidt og derved reducerer vedligeholdelsesomkostningerne betragteligt.

 

Lær mere om VIA, et projekt vi forventer at afslutte i 2021, her.

 

Og klik her for yderligere information om eventet.

24.01.2020

Godt kinesisk nytår

Vi går ind i Rottens år spændte på en række bygninger i Kina, som nærmer sig afslutningen og nogle projekter, som vi snart kan løfte sløret for. Vi glæder os til at fremvise vores længe ventede værker i byen Ningbo som eksempelvis Ningbo Nyt Bibliotek, et kulturelt samlingspunkt, der ligger ved siden af en økologisk park og sø, det nye hovedkvarter for Ningbo Daily Hovedkontor som ligger lige i hjertet af byens nyudviklede East Town og Ningbo Home of Staff, en række multi-funktions bygningsvolumener, der er bundet sammen via landskabet og trinvist bevæger sig opad fra en offentlig park og over i tilgængelige grønne tagterasser.

 

I Shanghai, Kinas største by og globale finans- og innovations-hub, arbejder vi på CaoHeJing Guigu Creative Headquarters, et center, der støtter og styrker high-tech firmaer. Ifølge planen færdiggør vi det i år.

 

I Rottens år fejrer vi resultaterne af flere års hårdt arbejde, stort talent og frugtbare samarbejder.

 

Vi ser frem til et givende Rottens år.

flere nyheder hent alle nyheder

udvalgte projekter/

WE DESIGN LIBRARIES

Vi har en kærlighedsaffære med biblioteker. De demokratiske videnscentre, der blander fysiske bøger og medier med artefakter og ressourcer til informationsalderen. BiblioteksDESIGN er i vores DNA. Gennem mere end 30 år er vi blevet globalt førende og prisbelønnede eksperter i design og konstruktion af BIBLIOTEKER med indtil videre 15 eksemplarer rundt om i verden.

Shanghai Library East

Shanghai, Kina