endkcn

Green Valley Offices

Shanghai/ China

Size/ 50,000 m²
Competition/ 2012, 1st prize in invited international competition
Status/ Construction period 2014 – 2018
Client/ Shanghai EXPO Construction Development Co. Ltd.
Local architect/ ECADI (East China Architecture and Design Institute)

Green Valley is located on the former 2010 Shanghai World Expo site next to the iconic Chinese pavilion. The site will become a new central urban development in Shanghai, integrating new sustainable solutions in both the urban design and the individual buildings. All of the Expo pavilions have since been torn down and what remains is a strong and well-developed infrastructure with green parks, promenades and cultural attractions.

The Green Valley project will mark the heart of the new permanent development of the site. With offices, shops and restaurants, the site will become a new destination not only for the main users of the area but for people from Shanghai in general.

The buildings have a large, connected structure, tightly choreographed to set the scene for new urban life, designed to offer modern office facilities with a high standard of finish, flexibility, consideration of environmental issues and low operating costs.

A central open space composed of greenery, water and a soft landscape runs through the middle of the site and functions as the spine of the Green Valley, spliting the site equally into two, with two major buildings located on each side.

related projects/