endkcn

Wenzhou-Kean University Centre & Library

Wenzhou/ Kina

Areal/ 25.000 m²
Konkurrence/ 2015, førstepræmie i international konkurrence
Bygherre/ Wenzhou-Kean University
Ingeniør/ Schlaich Bergermann Partners
Visualiseringer/ Beauty & The Bit

 

 

 

Universitetet fordeler sig over to km2 i den landlige og bjergrige region og skaber plads til læring og boliger for 8.500 studerende. Den nye bygning er placeret i hjertet af universitetet og designet til at rumme interaktion og mangfoldighed samt skabe muligheder for nye måder til læring i et uformelt miljø og vil blive det centrale omdrejningspunkt for de studerendes aktiviteter på campussen. Wenzhou-Kean University er etableret i 2006 og drives kooperativt af Wenzhou University og Kean University i New Jersey, USA. Universitetet har til formål at fusionere kinesiske og amerikanske undervisningsmetoder i praksis ud fra en global sammenhæng.

Vinderforslaget til det nye Student Centre & Library er designet til at omfavne mangfoldighed, interaktion og videndeling. Den nye bygning forbinder fakulteterne i syd og de studerendes boligkompleks i nord.

Med kulissen af det smukke bjerglandskab ses det nye Student Centre & Library udefra som fire rektangulære former placeret oven på hinanden. Bygningen er pakket ind i semi-transparent glas, der er dækket i et abstrakt mønster. Facaden er inspireret af Wenzhous bjergrige landskab og det folkelige bambus-byggeri, som er almindeligt i byens historiske arkitektur.

De studerendes aktivitetscenter er beliggende i grundplan og på første niveau og er udformet som en central markedsplads. Aktivitetscentret er tilgængeligt fra alle sider og rummer café, teater, danse- og musikstudier, udstillingsrum, plads til sport og spil, og forskellige rum til uformelle møder og samvær. Trapper og broer i atriet forbinder de øverste niveauer, hvor en stor bogstabel i det lyse atrium fører op til biblioteket og studierum på tredje til niende etage.

Biblioteket vil rumme 30.000 bøger, en forelæsningssal med 300 siddepladser, og forskellige rum til studier og forskning. Læserummene er organiseret omkring den centrale bogstabel, som fører til en stor læsesal på øverste niveau.

lignende projekter/