endkcn

Spinderihallerne

Vejle/ Danmark

Areal/ 12.000 m²
Byggesum/ 73 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2006, førstepræmie i inviteret international konkurrence
Status/ Opført 2008 – 2009
Bygherre/ Vejle Kommune/ Fonden Realdania
Ingeniør/ NIRAS A/S
Landskabsarkitekt/ Jeppe Aagaard Andersen ApS

Spinderihallerne i Vejle er en af de få oprindelige og uspolerede industribebyggelser, som har bevaret sin originale struktur og sit unikke industrielle udtryk. Centralt for rehabiliteringen har været at bevare industrikompleksets oprindelige identitet og samtidig give nyt liv til de historiske bygninger og området omkring. En samlende idé ved omformningen af Spinderihallerne er brugen af overflader og materialer. Nye facilitieter inkluderer en multihal, mødelokaler og en café.

Det blev meget tidligt i projektet identificeret, at både det ydre og indre af bygningen fortsat skal fortælle historien om industrialiseringen af Vejle og samtidig opfylde kravene til de nye funktioner.

Ombygningen af Spinderihallerne skaber i dag rammerne om et folkeligt, kulturelt mødested, hvor kunstnere og kreative erhverv samt museum og et teater udfolder sig.

Industribygningernes eksisterende fragmenterede kontekst er bevaret, omformet og kombineret, så der er skabt en grøn symbiose mellem kultur-, forretnings- og byliv.

lignende projekter/