endkcn

Skyen Pavillon

Shanghai/ Kina

Areal/ 150 m²
Bygherrehenvendelse/ 2015
Status/ Opført maj til juli 2016
Bygherre/ West Bund Development Corporation
Lokal arkitekt/ Tongji Architectural Design Institute

I 2013 blev vi bedt af West Bund om at skabe en række pavilloner som del af West Bund Biennale of Art & Architecture, kurateret af den kendte kinesiske arkitekt Zhang Yonghe, og arkitektur professor og kurator Li Xiangning. Hensigten var at den skulle stå som et modstykke til de tunge industrielle kraner på havnefronten og som et sted til fordybelse og hvile langs Huangpu-floden. Pavillonen blev designet til at holde i de to måneder som biennalen varede, men på grund af dens popularitet, forblev Skyen på plads i over 2 år. I 2015 bad West Bund SHL om at re-designe pavillonen som et permanent rum til kunst og events. Projektet bevarer stålkonstruktionen fra den oprindelige pavillon og indeholder et 100m² rum til arrangementer og små udstillinger, et lille køkken samt fastholdes den oprindelige forestilling om en "sky" fra den tidligere biennale pavillon.

Om natten er loftet oplyst mod en reflekterende spejlet overflade, hvilket giver illusionen af en abstrakt svævende sky langs flodbredden, og den fungerer som et marked for borgerne, hvor man kan mødes og hvile

Chris Hardie, design partner udtaler; "Den nye pavillon skaber et enestående rum i form af en ekstruderet glas sky. Skyens form relaterer direkte til den tegneserie lignende form, som man forbinder med, hvordan et barn ville tegne en sky, og hvordan skyer ofte afbildes på traditionelle kinesiske tryk. Skyen betragtes som et symbol på held i gammel kinesisk malerkunst."

Skyen pavillonen er blot et af mange projekter langs Huang Pu-floden i Shanghai, som designes af Schmidt Hammer Lassen Architects. Arkitektvirksomheden arbejder sammen med Dream Center om at udvikle et nyt Broadway Musical Theater med 1.800 siddepladser, et venue til live musik i en tidligere industriel kuppel struktur, og konvertering af et pakhus i en gammel cementfabrik til en kreativ Art & Design Hub. Ud over dette arbejder arkitektvirksomheden også på designet af et nyt 25.000m² Performance Arts Centre for Xuhui distriktets regering, og det nye hovedkvarter til Shanghai Development Bank, som en del af Green Valley projektet på det tidligere EXPO område.

lignende projekter/