endkcn

Statsbiblioteket Victoria

Melbourne/ Australien

Areal/ 13.532 m²
Byggesum/ 392 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2016, 1. plads i international konkurrence
Status/  Byggeriet opstartes 2017 og forventes afsluttet 2020
Bygherre/ Major Projects Victoria (MPV)/ State Library Victoria (SLV)
Arkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Architectus/ Andronas Conservation Architects
Ingeniør/ Irwin Consult/ Steensen Varming/ Arup
Øvrige rådgivere/ ID Lab/ McKenzie Group/ Salus
Foto/ Trevor Mein

Statsbiblioteket Victoria i Melbourne har offentliggjort sin kommende 392 mio. kr. ombygningsplan Vision 2020. Planen vil returnere 40% mere plads til offentlig brug og transformere biblioteket så det opfylder nuværende og fremtidige behov. Sammen med lokale samarbejdspartnere Architectus og Andronas Conservation Architects har vi skabt det nye moderne design, der har til formål at åbne for nye muligheder, skabe forbindelser og fungere som en ramme for bibliotekets igangværende og fremtidige udvikling.

Som det ældste og mest travle folkebibliotek i Australien, der årligt tiltrækker 1,9 millioner besøgende og mere end 4 millioner online brugere, er Statsbiblioteket en rig og afholdt kulturinstitution i Melbourne, som anvendes af et bredt tværsnit af brugere.

Under designprocessen blev der afholdt en række workshops for at inddrage brugerne direkte i bibliotekets ombygning. Input fra børn, teenagere og deres familier har hjulpet designteamet til at forstå brugernes behov og ønsker til de nye faciliteter.

Det arkitektoniske designkoncept sætter brugerne i centrum, hvilket giver en åben, tilgængelig og indbydende oplevelse for folk i alle aldre og kulturelle baggrunde.

Nye og engagerende rum for børn, familier og unge vil blive oprettet for at give næring til kreativ læring, færdigheder og leg. Designet omfatter også nye teknologi-aktiverede rum til iværksætteri og innovation for at støtte og stimulere den kreative økonomi.

related projects/