endkcn

Shenzhen East Waste-to-Energy anlæg

Shenzhen/ Kina

Areal/ 112.645 m²
Konkurrence/ 2016, førstepræmie i international konkurrence
Bygherre/ Shenzhen Energy Environmental Engineering Ltd.
Partner arkitekt/ Gottlieb Paludan Architects
Ingeniør/ Schlaich Bergermann Partners
Visualiseringer/ Beauty & the Bit

Fra starten var målet at designe et waste-to-energy anlæg, der er enkelt, rent, ikonisk og en fortjent indikator på den fremadrettede udvikling, der finder sted inden for sektoren i Kina, og hvordan dette kan blive portrætteret ikke kun overfor borgerne i Shenzhen, men overfor hele verden. Ved at foreslå en ren cirkulær form kontrolleres anlæggets fodaftryk, og det reducerer mængden af udgravning som kræves for at bygge på sitet. Når anlægget står færdigt, vil det være det største af sin art i verden.

Forslaget organiserer hele anlægget, herunder hjælpebygninger, i en cirkulær bygning, som bryder med den traditionelle rektangulære udformning af industrielle anlæg.

Besøgende inviteres ind i anlægget gennem en anlagt park via en gangbro, der stiger op mellem skorstene til en indgangslobby og besøgscenter, hvorfra der er udsigt over anlæggets maskinpark.

Det 66,000m2 store tag er designet til at blive dækket med op til 44,000m2 solceller, som giver mulighed for at anlægget ikke kun vil håndtere byens affald på en renere måde, men kan også bidrage ved at tilføre vedvarende energi til byen.

lignende projekter/