endkcn

Norges Geotekniske Institutt

Oslo/ Norge

Areal/ Ca. 30,000 m²
Konkurrence/ 2016, 1. præmie i inviteret parallelopdrag
Status/ Reguleringsprocessen begyndte i december 2017
Bygherre/ NGI – Norges Geotekniske Institutt
Arkitekt/ Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Lokal arkitket/ SJ Architects (ansvarlig for detailregulering)

NGI – Norges Geotekniske Institutt, som er Norges største geotekniske fagmiljø og et førende center for forskning og rådgivning inden for ingeniørrelaterede geofag, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe et nyt, tidssvarende campus. Det nye område vil ikke kun skabe en vidensakse i det nordlige Oslo, men vil også introducere nye indendørs rum og omkringliggende offentlige rum, der vil øge fodgænger- og cykeltrafikken i de kommende år.

Campuskomplekset vil bestå af to nye bygninger, der er forbundet med et fælles indgangsområde på tværs af to niveauer og vil gøre plads til 300 medarbejdere. Derudover er NGI placeret på hjørnet af Ringveien og Sognsveien, et travlt kryds, hvor der i 2019 vil blive bygget en ny cykel- og fodgængerbro.

Det nye NGI campus sigter mod at skabe bæredygtige og fleksible rammer for medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder, og vil kunne tiltrække nystartede virksomheder både i og udenfor geofagene. De nye bygninger vil fungere som et åbnet, dynamisk mødested for besøgende og beboere.

Den største af de to bygninger har et imponerende centralt rum, der skaber visuel forbindelse og social interaktion mellem folk på tværs af etager. Det vil være muligt, at se ind til de avancerede laboratorier, hvor NGIs vigtige aktiviteter udfoldes.

Bygningens facade og dens indrammede åbninger skaber stor gennemsigtighed, som byder alle velkommen samt optimerer inddragelsen af dagslys. Tagterrasser, solpanelssystemer og grønne tage udgør bygningens vandrette overflader.

Ud over de avancerede laboratorier indeholder bygningen også en kantine, spisepladser, kontorer, mødelokaler, atriums, gårdhaver og parkering i kælderen. Hele komplekset vil være bæredygtigt i overensstemmelse med BREEAM NOR miljøsertifisering, der sætter nye standarder for bæredygtighed.

Ved at åbne ca. 20 procent af campus op til offentligheden, handler dette projekt om mere end blot at udvide Oslos geotekniske fagmiljø. NGI og nærområdet vil blive integreret ved hjælp af de nye offentlige rum, cafeer, butikker og mødelokaler i stueplan.

lignende projekter/