endkcn

NIO House

Shanghai/ Kina

Areal/ 193 m²
Status/ Direkte kommission, Afsluttet 2018
Bygherre/ NIO
Entreprenør/ Chang Hong Construction Co.
Lysleverandør/ ViaBizzuno
Displayleverandør/ Krion
Foto/ Raw Vision Studio/ Yuzhu Zheng

Vi har genopfundet det traditionelle bilshowroom med NIO House, et nyt designcentreret koncept for det innovative elbilfirma NIO i Shanghais high-end indkøbscenter, Taikoo Hui. NIO er en global start-up virksomhed med base i Kina, som udvikler elektriske og selvstyrende køretøjer. Bilproducentens ES8- og EP9-modeller vises i et miljø, der gør det muligt for forbrugeren at forstå og opleve NIOs filosofien gennem rummet og dets materialer.

NIO House er et ukonventionelt showroom for elbilfirmaet NIO i Shanghai. Gennem simpel brug af materialer som Douglasgran, satin rustfrit stål, terrazzo og tekstiler får rummet til formål at stille et spørgsmål til brugeren: Kan vi gøre bilen til en forlængelse af hjemmet?

Træplanker af Douglasgran og en specialfremstillet stofbænk skaber et rum, hvor besøgende kan hvile sig samtidig med, at de præsenteres for og vælger mellem forskellige funktioner på displayvæggen, et fleksibelt design der tager højde for fremtidig fornyelse. Den ro, som materialer og farver bibringer, giver plads til de udstillede produkter.

Lys terrazzo, et solidt materiale, der repræsenterer NIO som brand, blev valgt til væg- og gulvfladerne i udstillingsrum-met. Den tilpassede terrazzo omfatter tre typer mellemstore sten og skaber en varm følelse i rummet. Designet skaber en perfekt buet overflade af terrazzo, der forbinder væggen og gulvet og understreger den perfektion, som kunder kan finde i NIOs produktkatalog.

Loftet, som er designet til at skabe et enkelt udtryk, er konstrueret ved hjælp af sekskantede paneler med en overflade af rustfrit stål monteret på et specialfremstillet hængesystem. Nogle af panelerne har integreret lys, der gør det muligt at variere lyssætningen efter ønske alt afhængig af bilens position. En spejlrefleksion skaber en Inception-effekt så de besøgende kan se udstillingen fra alle mulige vinkler.

Det nye showroom er den første fase af et større, holistisk kundeoplevelsesrum i NIO House i Shanghais high-end indkøbscenter Taikoo Hui.


Anden fase blev afsluttet i maj 2018, herunder et rum med en række dedikerede områder for medlemmer medlemmer spredt ud over to niveauer.

På anden sal er der stue, bibliotek, mødelokale, skrivebord, åbent køkken og børnefund.

Sammen med showroomet bliver det dette rum det første NIO flagskibs butik i Shanghai. NIO House bliver et sted hvor man kan udforske, samle sig, slappe af og nyde med hele familien - et hjem væk fra hjemmet til ejerne af NIO-produkter.

related projects/