endkcn

Ningbo Nyt Bibliotek

Ningbo/ Kina

Areal/ 31.405 m²
Konkurrence/ Førsteplads, inviteret international konkurrence
Status/ Forventet færdiggørelse 2017
Bygherre/ City of Ningbo/ Ningbo Library
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects

Ningbo Nyt Bibliotek er placeret midt i Ningbo New East Town kvarteret, som grænser op til et nyt rekreativt vådområde, der bliver et nyt kulturelt centrum i byen. Ningbo Bibliotek blev grundlagt i 1927 og har regionens største samling af sjældne og historiske bøger. Biblioteket har dagligt 3-4.000 besøgende. Målet med det nye bibliotek er at øge antallet af besøgende til 7-8.000 pr. dag. For at imødekomme det øgede besøgstal har det nye bibliotek en åben planløsning med plads til 3.000 studiepladser.

Bygningen er organiseret omkring et 8.000 kvadratmeter stort indendørs torv, som indeholder de mest populære biblioteksfunktioner og bogsamlinger. Torvet er visuelt åbent til alle sider og skaber forbindelse til en offentlig plads samt en anlagt park og sø, hvilket medfører, at alle indendørsarealer får direkte visuel forbindelse til omgivelserne udenfor.

Med sit åbne og tilgængelige design gør projektet det muligt, at rumme bibliotekets over to millioner bøger og at fordoble antallet af daglige besøgende.

Ud fra et bæredygtigt perspektiv gør bygningens design brug af passive frem for tekniske løsninger. For eksempel optimeres brugen af dagslys indendørs gennem bygningens placering i forhold til verdenshjørnerne. Naturlig ventilation opnås via det centrale atrium, mens bygningens konstruktioner af frilagt beton bidrager til at regulere temperaturen indendørs i de varme sommermåneder og de kolde vintre.

Byggeriet forventes færdigt med udgangen af 2017, begyndelsen af ​​2018.

I midten af biblioteket findes et atrium, formet som en kæmpe stabel bøger, der indeholder studiepladser, læsebokse, internetstationer og multimedierum. Det rummelige 28 meter høje atrium forbinder torvet i stueetagen med et antal forskningsrum og den historiske samling ovenpå.

Atriet trækker dagslys ned i den centrale del af bygningen om dagen og virker som en lanterne i byen om natten.

lignende projekter/