endkcn

Ningbo Daily Hovedkontor

Ningbo/ Kina

Areal/ 123.170 m²
Konkurrence/ 2012, førstepræmie i inviteret international konkurrence
Status/ Opføres 2012 – 2016
Bygherre/ Ningbo Daily Group
Ingeniør/ DS Plan/ Stuttgart & Shanghai

Det nye hovedkontor for Ningbo Daily Newspaper Group er beliggende i hjertet af den nyudviklede østlige del af Ningbo, umiddelbart nord for regeringscenteret, der udgør kernen i den nye masterplan. Hovedkontoret bliver hjemsted for seks avisgrupper, med et specielt designet internationalt konferencecenter, et bibliotek, arkiver, rum til fritidsaktiviteter samt en særlig VIP administration med plads til at afholde arrangementer.

En samlende slør-lignende facade af lodrette finner dækker hele bygningen og skaber en abstrakt form, der står som et monolitisk objekt, når den ses på afstand, men som en åben og delikat bygning, når den ses tæt på.

Bygningen står som en moderne og enkel volumetrisk komposition. Mængden er brudt ned for at skabe en række eksterne gårde mod en nyoprettet offentlig plads mod vest, og en ny grøn park mod floden og den grønne korridor mod øst.

Den øverste sektion er udkraget for dels at skabe mere åben plads på gadeplan, dels for at give skygge til øst og vest facader, og dels for at skabe en stærk identitet for avisen.

Forslaget binder alle rum sammen omkring et enkelt generøst grønt atrium og et netværk af eksterne grønne terrasser. Bygningen er designet med tynde etagedæk ud fra ønsket om at maximere mængden af dagslys.

lignende projekter/