endkcn

Malmø Live

Malmø/ Sverige

Areal/ Koncert, kongres og hotel 54.000 m²
Konkurrence/ International grundsalgskonkurrence, 2010
Status/ Opført i 2015
Bygherre/ Koncertsal/ Malmö Stad/ Hotel og kongress/ Skanska Sverige AB
Landskabsarkitekt/ SLA
Entreprenør/ Skanska Sverige AB
Øvrige samarbejdspartnere/ Akustikon
Bæredygtighed/ Sigter mod en LEED Platinum certificering
Præmieringer/ 2015, Best Tall Building Finalist/ 2015, European Hotel Design Award Shortlist/ 2015, Kasper Salin Prisen Nominering/ 2016, Vinder af Årets Bygge/ 2016, Stora Kakelpriset/ 2016, WAF Mixed-use/ 2016, Stadsbyggandetspriset/ 2017, European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award Nominering

Det nye 54.000 m² koncert, kongres og hotel kompleks ligger på Universitetsholmen i Malmø. Komplekset består af kubiske bygningsarealer, der har lette vrid og forskellige størrelser for at matche retningen og højden af de omkringliggende bygninger i byen. Facaderne er designet med et homogent udtryk for at fremstå som en arkitektonisk skulptur. Stueetagen er fuldt tilgængelig for offentligheden, så folk kan passere gennem bygningen, hvad enten de skal til koncert, kongres, café, restaurant eller bare ønsker at skyde en genvej.

Malmø Live bliver et centrum og vartegn i Malmø, der tilbyder et miljø, hvor ånden i byen, dens mangfoldighed og intimitet får et arkitektonisk udtryk.

I marts 2016 blev Malmø Live udråbt som vinder af den svenske pris "Årets Bygge 2016" og fik også en pris for Bedste Façade.

De forskellige funktioner i bygningen er organiseret som separate elementer - som en lille by. Her bliver lobbyen til gaden, der løber gennem hele stueetagen og binder det hele sammen.

Den 45m lange, 23m brede og 20m høje koncertsal er specielt designet til Malmø Symfoniorkester og har plads til et publikum på 1.600 mennesker. Rummet er designet i eg og messing, som hjælper til at skabe en intim stemning, og som står i kontrast til kompleksets øvrige interiør, der står i dristigt rå sort beton og sten.

Hotellets værelser er omhyggeligt designet med store gulv-til-loft vinduer, der giver en fantastisk udsigt. Suiterne er rummelige og har 180 graders panorama udsigt. Alle værelser er indrettet i forskellig stil, så det skaber en individuel oplevelse.

lignende projekter/