endkcn

Gao Yao Klubhus

Guangdong/ Kina

Areal/ 3.160 m²
Status/ Byggestart 2016
Bygherre/ Fortroligt
Samarbejdende arkitekt/ Thomas Chow Architects
Ingeniør/ Dress & Sommer, Stuttgart
Visualisering/ Luxigon
Model/ Schmidt Hammer Lassen Architects

Gao Yao klubhus og galleri er beliggende i det bjergrige område GaoYao 100 km vest for Guangzhou. Med sin placering midt i en sø fungerer bygningen som en pavillon til den nye udvikling af eksklusive villaer ved foden af det nærliggende bjerg. Designet fokuserer på rum, lys, udsigt og program. Det skulpturelle projekt blev designet i samarbejde med en Feng Shui Master for at respektere tilgangsvinkler og dets placering på stedet. Fengshui arrangerer bygningens orientering i optimale vinkler for indgange på 120, 240 og 345 grader, hvilket understøtter drejningen af udsyn og dynamikken i planen.

Designet stammer fra projektets placering i hjertet af udviklingsområdet og er beregnet til at forbedre udsigten til de omkringliggende bjerge, himmel og vand. Tre særskilte rum samles under ét sammenhængende tag, hver med åbne panoramaer over vandet til det frodige grønne landskab i alle retninger. Bygningens skulpturelle tilstedeværelse og kvaliteter er præget af en simpel kalligrafisk gestus.

Projektet er placeret ved kanten af en sluse hvor de besøgende nærmer sig klubhuset via en smal fodgængerbro. De forskellige rum følger trinvist med niveauændringen, hvilket gør bygningen til en integreret del af søen, hvor terrasser strækker sig ud fra det indre som panoramiske rum.

Organiseringen er klar og enkel. Bygningen er opdelt i tre forskellige hovedfunktioner - en stor kunst lobby, en salgssuite og en lounge. Rummene forbindes i en lineær fremgang, der fører gennem pavillonen og har forskellige relationer og udsigt til omgivelserne. Tagfladen bliver en 5. facade, der giver pavillonen et skiftende udseende på alle sider.

Indvendigt er rummet helt frit for søjler og alle strukturer er skjult indeni de ydre vægge og panoramavinduer. Bygningens organisatoriske klarhed styrkes af en begrænset palet af materialer. Et lyst egetræsgulv forbinder hele interiøret, mens ydersiden er klædt i lodrette paneler af grå granit, der afspejler solen og vandets bevægelse.

lignende projekter/