endkcn

Nanhai Kulturcenter

Foshan/ Guangdong/ Kina

Areal/ 125.000 m²
Status/ Konkurrence forslag
Bygherre/ Foshan Nanhai District Planning Bureau
Visualiseringer/ Beauty & the Bit, Madrid og Schmidt Hammer Lassen Architects

Vores forslag til design af et nyt ambitiøst kulturcenter i hjertet af den sydlige kinesiske by Foshan. Byen er beliggende 45 km vest for Guangzhou, og projektet har som formål at skabe en kombination af bibliotek, kunst, uddannelse og plads til kulturelle forestillinger i hjertet af Foshans eksisterende Thousand Lantern Lake Park, designet af de amerikanske landskabsarkitekter SWA.

Projektet dannes af fem krystalformede, marmorklædte voluminer, der mødes og danner en unik bygningsform, der repræsenterer det kulturelle hjerte af byens urbane kerne.

Sammensætningen af bygningerne skaber en storstilet skyggefuld bypark, hvor der er plads til en række af eksterne aktiviteter.

Vores forslag har til formål at skabe en skyggefuld plads, der vil fremme aktivitet i løbet af dagen og også supplere de aktive programmer i biblioteket, museet, udstillings- og læringsrummene.

Projektet er placeret ved siden af ​​Qiandeng Lake Park, som er et vigtigt grønt område i byen. Parken er en populær destination for lokalsamfundet, og den har store områder med skyggeforhold, hvor en række offentlige, udendørs aktiviteter og begivenheder finder sted. Vores forslag har til formål at udvide disse parkaktiviteter til projektområdet og give plads til en bred vifte af kulturelle, offentlige, sociale aktiviteter for lokalsamfundet

lignende projekter/