endkcn

City of Westminster College

London/ Storbritannien

Areal/ 24.000 m²
Byggesum/ 604 mio. kr. ekskl. moms
Konkurrence/ 2006, 1. plads i indbudt international konkurrence
Status/ Opført 2008 – 2010
Bygherre/ City of Westminster College
Ingeniør/ Buro Happold, Storbritannien
Entreprenør/ McLaren Construction Ltd
Øvrige rådgivere/ Knight Frank LLP/ Stace LLP
Præmieringer/ 2011, World Architecture Festival, nomineret i Learning kategorien/ 2011, nomineret til The Concrete Society Awards/ 2011, RIBA Award/ 2011, New London Award, Learning kategorien
Foto/ Adam Mørk

Det nye flagskibsprojekt for City of Westminster College inspirerer til nye former for undervisning og læring. Den 24.000m2 store videregående skole i London har betydeligt flere kvadratmeter åbne læringsrum end typiske uddannelsesinstitutioner i Storbritannien. Bygningens design skaber rum til interaktion, og til at de studerende kan lære af hinanden både formelt og uformelt. Projektet er ekstremt bæredygtigt og energieffektivt, hvilket resulterer i en lav vedligeholdelse og reducerer bygningens levetidsomkostninger og CO2 belastning.

De forskelligartede og fleksible læringsrum er, i samspil med den integrerede teknologi i bygningen, med til at udvikle de studerende og inspirere til nye former for undervisning og læring.

For at styrke forholdet til lokalområdet er de fleste offentligt tilgængelige funktioner – såsom et udstillingsområde, en teatersal og en café – placeret i forlængelse af hovedindgangen før de sikrede områder i bygningen. Bygningens farvevalg er inspireret af konteksten og af de skiftende årstider. Interiørets lyse træpaneler danner en kontrast til de rå betonoverflader og understreger det skandinaviske i bygningsdesignet.

Etageplanerne rundt om atriet har visuel forbindelse fra én etage til den næste, hvilket gør atriet til det dynamiske centrum og hjertet i skolen. Det store atrium, der på visse etager strækker sig helt ud til facaden, fremhæver samspillet mellem inde og ude, og tilbyder lyse, åbne og inkluderende rum, som inspirerer til interaktion mellem de studerende.

For at forbinde fritid med fysisk aktivitet, valgte vi at placere gymnastiksalen på fjerde sal med adgang til udendørs terrasser og en sports café, hvor de studerende og ansatte kan slappe af og nyde udsigten over London. Dette niveau har også akademiske læringsfaciliteter, IT suiter og åbent personalerum. De to øverste niveauer er specielt designet til akademisk læring og en vuggestue facilitet. Disse etager er kendetegnet ved store grønne tagterrasser, der har forskellige karakterer og funktioner.

lignende projekter/