endkcn

Cité Internationale du Grand Morillon, Studieboliger i Genève

Genève/ Schweiz

Areal/ 24.000m²
Konkurrence/ 2017, international konkurrence
Status/ Forslag
Bygherre/ The Graduate Institute of International Development Studies in Geneva
Lokal arkitekt/ ITTEN+BRECHBÜHL International SA
Visualiseringer/ Schmidt Hammer Lassen Architects

Vores mål var at skabe et boligområde på 24.000 m², der vil tilbyde internationale studerende og brugere den bedst mulige ramme for deres arbejde og deres liv. Vi ønskede, at arkitekturen skulle tilbyde et afslappet og behageligt miljø, hvor åbenhed, dialog og videndeling karakteriserer atmosfæren. Den enkle gestus om at omfavne den indre have for at skabe et fællesskab har været vejledende for alle andre designbeslutninger med hensyn til placering af funktioner, arkitektoniske udtryk og valg af materialer.

The Graduate Institute of International and Development Studies er et postgraduate universitet beliggende i Genève, Schweiz. I akademiske og faglige kredse anses skolen for at være en af Europas mest prestigefyldte institutioner

Programmets grundlæggende layout er baseret på at skabe et fleksibelt system, der tillader distribution af de fire boligtypologier i separate bygninger eller som en blandet programfordeling. Yderligere er der fokus på offentlige funktioner og aktiviteter i stueetagen mod haven, såsom små butikker, vaskeri, læsesal, kontorer, fitness, rekreative faciliteter mv. for at skabe en stærk sammenhæng mellem sociale og udendørs rum.

Den indre have er et blødt formet landskab, der kontrasterer de skarpt definerede bygninger. Grupper af æble- og nøddetræer sikrer en grøn profil, der skaber naturlig skygge om sommeren og fungerer som en platform til samling - en have til aktiviteter og afslappede møder.

Miljømæssigt var vores ambition at opnå LEED Platinum. Vi designer ansvarligt og har en holistisk tilgang til at skabe arkitektur. I dette særlige projekt er de fire hjørnesten miljø, samfund, arkitektur og økonomi.

Indvendige materialer og dagslyskvalitet spiller en vigtig rolle, derfor vælges materialer for at skabe et robust men taktilt miljø. En baggrund der er enkel og robust til at rumme mange forskellige måder at bebo rummene på. Interiøret i lejlighederne viser en kombination af betongulve og lofter og trævægge. Fællesfaciliteter er primært beklædt i træ også på gulvene. Vi mener, at "varme" materialer skaber en god følelse af at være hjemme og støtter ønsket om at tilbringe tid sammen.

lignende projekter/